Anslut dig till vårt nätverk!

Kina

Samsung Display får amerikanska licenser för att leverera några paneler till Huawei

publicerade

on

Samsung Electronics displayenhet har fått licenser från amerikanska myndigheter för att fortsätta leverera vissa displaypanelprodukter till Huawei Technologies [HWT.UL], berättade en källa som är bekant med saken Reuters på tisdagen (27 oktober).

Med banden mellan USA och Kina som värst på decennier har Washington pressat regeringar runt om i världen för att pressa ut Huawei och argumenterat för att telekomjätten skulle lämna data till den kinesiska regeringen för spionering. Huawei förnekar att det spionerar för Kina.

Från och med den 15 september har nya trottoarkanter hindrat amerikanska företag från att leverera eller betjäna Huawei.

Samsung Display, som räknar Samsung Electronics och Apple som stora kunder för organiska ljusdioder (OLED) -skärmar, avvisade kommentar.

Huawei var inte omedelbart tillgänglig för kommentarer.

Det är fortfarande oklart om Samsung Display kommer att kunna exportera sina OLED-paneler till Huawei eftersom andra företag i försörjningskedjan som gör komponenter som är nödvändiga för att tillverka paneler också måste få amerikanska licenser.

Samsungs stadskonkurrent LG Display sa att det och andra företag, inklusive de flesta halvledarföretag, måste få licenser för att återuppta affärer med Huawei.

Förra månaden sa Intel Corp att man fått licenser från amerikanska myndigheter för att fortsätta leverera vissa produkter till Huawei.

Kina

Amerika vill ha ett avtal med arresterad Huawei-finanschef

publicerade

on

USA: s justitieavdelning kan skära en överenskommelse med Huaweis finanschef Meng Wanzhou (avbildad). Förslaget skulle tillåta Meng att återvända till Kina från Kanada - där hon arresterades. Men Meng måste erkänna felaktigheter i fallet, rapporterar Wall Street Journal.

Meng anklagas i USA för påstådd brott mot sanktionerna mot Iran. Hon står inför bankbedrägeriavgifter för påstådd vilseledande HSBC på ett sådant sätt att det kan bryta sanktionerna. Meng arresterades för två år sedan den här veckan på grund av en amerikansk order om byte av flyg i Vancouver. Hon är i borgen men har inte fått lämna Vancouver.

Meng är övertygad om att hon inte har gjort något fel. Hon sägs vara ”ovillig” att göra alla antaganden som hon anser vara oriktiga. Hon hävdar att hennes arrestering var politiskt motiverad. Avgående president Donal Trump utkämpade en all-out kampanj mot Huawei. Han hävdar att teknikföretaget använder sitt kit för att spionera på länder och människor. Han har emellertid inte lämnat några bevis som stöder hans påståenden. Meng är dotter till Huaweis grundare Ren Zhengfei. Det kinesiska företaget och Meng sägs ha konspirerat för att bedra HSBC genom att förvränga förhållandet till Skycom. Myndigheterna i Amerika hävdar att Huawei och Meng använde Skycom - ett misstänkt frontföretag som verkar i Iran - för att köpa embargovaror.

Mengs gripande har också lett till diplomatisk friktion mellan Kina och Kanada. Kina avbröt importen av kanadensiskt rapsfrö. Och två kanadensare arresterades på spioneringsavgifter - ännu inte löst. Trumps trenchant-ställning mot Huawei har också försämrat relationerna mellan amerikanska och Storbritannien. Storbritannien hade kommit överens om ett avtal med Huawei om att leverera infrastruktur till ett nytt 5G-nätverk. Men premiärminister Boris gjorde senare en vändning på avtalet. Huawei har konsekvent förnekat anklagelserna om spionering.

Fortsätt läsa

Kina

Kinesiska telekomutrustningsleverantörer fick global marknadsandel i år

publicerade

on

Du kanske tror, ​​med allt drama kring Huawei i år, att det skulle ha mycket marknadsandelar. Men enligt marknadsspåraren Dell'Oro är det motsatta, skriver Scott Bicheno.

Som du kan se i tabellen nedan är Huawei och ZTE båda på väg att vinna två procentenheter av marknadsandelar varje år, på bekostnad av Nokia, Cisco och Samsung. Med investeringar i Kina som överstiger den totala marknaden, uppskattar vi att Huawei och ZTE kollektivt har vunnit cirka 3 procentenheter av intäktsandelen, ”skrev Dell'Oro-analytiker Stefan Pongratz i sin blogg i frågan, vilket antyder att de faktiskt tog cirka 1.5 procentenheter vardera.

Pongratz noterade också att telekom fortsätter att överträffa den bredare ekonomin. "Den övergripande marknaden för telekomutrustning fortsatte att vara kopplad från den underliggande ekonomin", skrev han. ”Medan den pågående övergången från 4G till 5G hjälper till att kompensera för minskad capex på långsammare att anta mobila bredbandsmarknader, tillskriver vi också kopplingen till den växande betydelsen av anslutning och karaktären på denna lågkonjunktur är annorlunda än i andra nedgångar förbättra synligheten för operatörerna. ”

Allt detta påminner om den stora kinesiska telekommarknadens storlek och betydelse. Att döma av en rapport by Kina Daily, det finns inget tecken på att det förändras nästa år. Det pratade med Wu Hequan, en akademiker vid Chinese Academy of Engineering, som räknar med att Kina kommer att bygga över en miljon 5G-basstationer nästa år, vilket tar totalsumman till 1.7 miljoner i slutet av året.

"När byggandet av 5G-nät accelererar kommer kostnaden för att bygga varje 5G-basstation att sjunka", säger Wu. ”Även om kinesiska teleoperatörer öronmärker samma mängd 5G-investeringar 2022 som de har gjort i år, kan de bygga mycket fler 5G-basstationer nästa år än i år. Jag tror att kinesiska teleoperatörer kommer att bygga mer än en miljon 5G-basstationer nästa år, även om de specifika byggmålen måste vänta på teleoperatörernas officiella meddelanden. ”

Till och med möjliggör det faktum att Wu och Kina Daily båda vet bättre än att avvika från den godkända KKP-berättelsen, detta verkar som en trolig projektion. Om något kommer aggro med USA att ha gjort den kinesiska staten desto mer beslutsam att se till att den inhemska telekomindustrin går från styrka till styrka och vi skulle inte bli förvånade över att skriva en liknande rapport om ett års tid.

Fortsätt läsa

Kina

Kina-ASEAN-samarbete om digital ekonomi

publicerade

on

Den digitala ekonomin har gradvis blivit ett fokus för samarbetet mellan Kina och Association of Southeast Asian Nations (ASEAN) de senaste åren. Som drivkrafter för frihandelsområdet China-ASEAN berikar China-ASEAN Expo (CAEXPO) och relevanta toppmöten ständigt innehållet i den digitala ekonomin i forum, möten och utställningar för att lägga en solid grund för Kina-ASEAN digital ekonomi co -drift, skriv Pang Geping och Li Zong, Folkets dagblad.

Till exempel toppmoderna produkter från internet, big data och artificiell intelligens (AI), såsom smarta robotar, intelligenta ledningssystem för obemannade flygfordon, satellit-fjärranalyssystem samt virtual reality-produkter som introducerar meteorologiska kunskaper, ställs ut på Avancerad teknikutställning på CAEXPO varje år och lockar ett stort antal besökare.

En serie avancerade forum hålls också av CAEXPO, som bygger en bro av samarbete som samlar samförstånd och anpassar utvecklingsstrategier.

Toppmötet Kina-ASEAN E-handel som inleddes sedan 2014, liksom relevanta e-handelsforum, har hållit sitt fokus på gränsöverskridande och landsbygdens e-handelsfrågor. De inledde en serie högnivådialoger och implementerade ett antal e-handelsprojekt, inklusive en gränsöverskridande handelslättnadsplattform mellan Kina och ASEAN och en Kina-ASEAN gränsöverskridande e-handelsindustriell park i Nanning, södra Kinas Guangxi. Zhuang autonoma regionen.

Den 12: e CAEXPO som hölls 2015 startade byggandet av China-ASEAN Information Harbor. Sedan dess har China-ASEAN Information Harbor Forum utvecklats till en rutinaktivitet för CAEXPO och blivit en viktig plattform för digitalt ekonomisamarbete mellan de två sidorna. Drivs av forumet har en serie samarbetsmekanismer för digital ekonomi upprättats mellan Kina och ASEAN-länderna, och en rad stora projekt har tagits i drift, till exempel en fond för China-ASEAN Information Harbor, China-ASEAN Information Harbor Digital Economy Alliance, liksom en industriell ekosfär etablerad under China-ASEAN Information Harbor.

Förutom högnivåforum höll CAEXPO också professionella utställningar för att visa utvecklingen av digital teknik, vilket erbjuder deltagarna ett samarbetsfönster. Vid den 15: e CAEXPO presenterade den kinesiska teknikjätten Huawei framtidsscenarier för en mikrosmart stad, liksom nya upplevelser av 5G-nätverket, vilket visar de djupgående förändringar som infusionen mellan 5G och traditionella industrier som bostäder, bilar och tillverkning skulle medföra. . Den kinesiska e-handelsplattformen JD.com ställde ut sitt smarta logistiksystem bestående av obevakade lager, leveransstationer, drönare och UAV. Thailand-Kina Technology Transfer Center förde sin teknik inom kosmetika, jordbruksprodukter och kosttillskott.

I år är ASEAN-China Year of Digital Economy Cooperation. Den 17: e CAEXPO höll en rad aktiviteter under temat '' Att bygga bältet och vägen, stärka samarbetet med den digitala ekonomin '' för att på ett omfattande sätt främja det fördjupade samarbetet mellan Kina och ASEAN-länderna i den digitala ekonomin.

Fortsätt läsa
Annons

Facebook

Twitter

trend