Auktionshuset Hermann Historica utsattes för skott i november 2019 för en liknande auktion, vars partier slutligen köptes av en libanesisk affärsman, Abdallah Chatila, som sedan donerade dem till Yad Vashem för att göra det som de såg lämpligt.

Efter nedgången av den senaste auktionen har European Jewish Association (EJA) drivit europeiska lagstiftare att förbjuda försäljning av nazistiska memorabilia som en del av en övergripande plan för att ta itu med antisemitism över hela kontinenten.

I ett uttalande sade EJA: s ordförande, Rabbin Margolin: ”Jag kan inte ta mitt huvud runt det stora oansvaret och okänsligheten, i ett sådant feberfullt klimat, att sälja föremål som världens största mördare av judar till högst budgivare. Vilka auktioner som detta hjälper till att legitimera Hitler-entusiaster som trivs med den här typen av saker. ''

Han tillade: ”Förra året gick ett mirakel i form av herr Abdallah Chatila in. Men vi kan inte lita på att mirakel går framåt. Vi förstår att COVID-19 med rätta upptar regeringarnas och parlamentens tankar, men vi kan inte låta antisemitismens virus växa okontrollerat. Denna auktion måste stoppas och vi uppmanar regeringen att gå in. Vi ber också våra anhängare att inte delta eller delta på något sätt med denna oetiska auktion. Meddelandet måste skickas att den fortsatta utvecklingen av denna "marknad" är tabu och bortom normerna för acceptans. "

Tidigare denna månad drabbades en ung judisk man av allvarliga huvudskador efter att han på söndag eftermiddag attackerades med en spade utanför en synagoga i den nordtyska staden Hamburg i vad politiker har fördömt som en ”motbjudande” antisemitisk attack.