Anslut dig till vårt nätverk!

Österrike

Europa behöver en mer robust plan för att hantera utländska krigare, säger Österrike

publicerade

on

Europeiska unionen behöver en mer robust och samordnad plan för att hantera utländska krigare och de som vill gå med i deras led som jihadisten som dödade fyra personer i Wien förra veckan, sa den österrikiska kanslern Sebastian Kurz på måndagen (9 november)., skriver Francois Murphy.

Att skydda blockets gränser bör också vara en del av Europas svar på islamistisk militans, som Kurz kommer att diskutera med ledarna för Frankrike, Tyskland och Europeiska unionen idag (10 november), berättade han för en presskonferens.

Österrike

Traumatiserade Wien tyst efter vapenskämning

publicerade

on

By

Wiens gator låg kusligt tysta och tomma under stram säkerhet på tisdagseftermiddagen (3 november), mindre än 24 timmar efter att fyra personer dödades i en våldsskott av en dömd jihadist i den livliga stadskärnan, skriver .

På den som också var den första dagen i en andra nationell låsning av koronavirus, kunde endast enstaka bil eller skåpbil ses längs de breda trädkantade vägarna framför universitetet i Wien, stadshuset och parlamentet och väldigt få fotgängare .

Området runt den judiska synagogen i Stadttempel, där attacken började, var fortfarande avspärrad och bevakad av polisen med sina vapen redo, medan beväpnade officerare kontrollerade bilar längs motorvägen som leder till och från flygplatsen.

De som tvingades ge sig ut för arbete berättade om sin chock över våldet.

”Det är galet, alla är oroliga. Ett liv är inte värt någonting längre, säger taxichauffören Huseyin Gueluem medan han väntade på passagerare på Wiens flygplats.

Gueluem jämfördes fortfarande synligt av nattens händelser och jämförde våldet med militanta attacker i Turkiet. ”Terror är terror, den känner ingen religion eller stat,” sa han.

En tidningssäljare på flygplatsen som ville vara anonym talade också om den mentala vägen.

”Det är lite mycket”, sa han. "Attacken, den nya låset, jag sov inte alls ikväll."

Endast journalister och en handfull nyfikna invånare hade kommit till området runt synagogen.

"Något som detta var att förvänta sig, även i Wien", säger Josef Neubauer, som bor i Wien. ”Det är en storstad. Berlin, Paris - det var bara en tidsfråga. ”

En del fruktade vad de sociala konsekvenserna av attackerna skulle vara.

”Dessa människor vill göra islam större och större, men i själva verket gör de den mindre och mindre”, säger student Zaccaria Assalmonashev. "Och så förstör de det."

Fortsätt läsa

Österrike

Kommissionen godkänner ett modifierat österrikiskt system för likviditetsstöd för att stödja företag som drabbas av koronavirusutbrottet

publicerade

on

Europeiska kommissionen har funnit att vissa ändringar av ett tidigare godkänt österrikiskt system för likviditetsstöd för att stödja österrikiska företag som drabbats av koronavirusutbrottet överensstämmer med Tillfälligt ramverk för statligt stöd. Det ursprungliga systemet godkändes den 8 April 2020 under målnummer SA.56840, och föreskriver tillfälliga begränsade stödbelopp i form av (i) direkta bidrag, (ii) garantier på lån och återbetalningsbara förskott, och (iii) garantier på lån och subventionerade räntesatser på lån.

Målet med det ursprungliga systemet var att göra det möjligt för företag som drabbats av coronavirusutbrottet att täcka sina kortfristiga skulder, trots den nuvarande förlusten av intäkter orsakad av pandemin. Österrike anmälde vissa ändringar av det ursprungliga systemet, i synnerhet: i) mikroföretag eller småföretag kan nu dra nytta av åtgärden även om de ansågs vara i svårigheter den 31 december 2019, på vissa villkor, och (ii) en ökning av ordningens totala budget med 4 miljarder euro, från 15 miljarder euro till 19 miljarder euro.

Kommissionen drog slutsatsen att systemet, som modifierat, fortfarande är nödvändigt, lämpligt och proportionellt för att avhjälpa en allvarlig störning i en medlemsstats ekonomi, i enlighet med artikel 107 bi EUF-fördraget och villkoren i den tillfälliga ramen . På grundval av detta godkände kommissionen åtgärden enligt EU: s regler för statligt stöd.

Mer information om det tillfälliga ramverket och andra åtgärder som vidtagits av kommissionen för att hantera den ekonomiska effekten av koronaviruspandemin kan hittas här. Den icke-konfidentiella versionen av beslutet kommer att göras tillgänglig under ärenumret SA.58640 i EU statligt stöd register på kommissionens konkurrens webbplats när några frågor om sekretess har blivit löst.

Fortsätt läsa

Österrike

Kommissionen godkänner ett österrikiskt system på 120 miljoner euro för att stödja företag i #LowerAustria som drabbas av #Coronavirus-utbrott

publicerade

on

Kommissionen har godkänt ett österrikiskt system på 120 miljoner euro för att stödja företag i Nedre Österrike som drabbats av koronavirusutbrottet. Systemet godkändes enligt Tillfälligt ramverk. Enligt systemet kommer offentligt stöd att ges i form av direkta bidrag, garantier och förlagslån med subventionerade räntor. Åtgärden är öppen för företag av alla storlekar som är verksamma inom alla sektorer, utom finans-, jordbruks-, fiskeri- och vattenbrukssektorerna.

Syftet med åtgärden är att underlätta förmånstagarnas tillgång till extern finansiering och att mildra de plötsliga brist på likviditet som de står inför till följd av koronavirusutbrottet. Kommissionen fann att systemet är i linje med villkoren i den tillfälliga ramen. I synnerhet i) med avseende på direkta bidrag kommer stödet inte att överstiga 800 000 euro per företag enligt det tillfälliga ramverket. och (ii) garantier och förlagslån enligt åtgärden uppfyller miniminivåerna för garantipremier och kreditriskmarginaler.

Kommissionen drog slutsatsen att åtgärden är nödvändig, lämplig och proportionerlig för att avhjälpa en allvarlig störning i en medlemsstats ekonomi och för att bekämpa hälsokrisen, i enlighet med artikel 107 bi EUF-fördraget och med villkoren i den tillfälliga ramen. På grundval av detta har kommissionen godkänt åtgärden enligt EU: s regler för statligt stöd. Mer information om den tillfälliga ramen och andra åtgärder som kommissionen vidtagit för att ta itu med den ekonomiska inverkan av koronaviruspandemin finns här.

Den icke-konfidentiell version av beslutet kommer att finnas tillgänglig under ärendenummer SA.58360 i offentligt register över statligt stöd på kommissionens konkurrens webbplats när några frågor om sekretess har blivit löst.

Fortsätt läsa
Annons

Facebook

Twitter

trend