Anslut dig till vårt nätverk!

Brott

Europeiska dagen för skydd av barn mot sexuellt utnyttjande och sexuella övergrepp

publicerade

on

I samband med den europeiska dagen för skydd av barn mot sexuellt utnyttjande och sexuellt övergrepp (18 november) bekräftade kommissionen sin beslutsamhet att bekämpa sexuella övergrepp mot barn med alla de verktyg som står till dess förfogande. Att främja vår europeiska livsstil Vice president Margaritis Schinas sa: ”Enligt säkerhetsunionens strategi arbetar vi för att skydda alla som bor i Europa, både online och offline. Barn är särskilt utsatta, särskilt eftersom koronaviruspandemin korrelerar med ökad delning av bilder av sexuella övergrepp mot barn på nätet, och vi har en skyldighet att skydda dem. ”

Ylva Johansson, kommissionär för inrikes frågor: ”Föreställ dig att du som barnoffer vet att det värsta ögonblicket i ditt liv fortfarande cirkulerar på internet. Ännu värre, tänk dig att en möjlighet att räddas från pågående missbruk missades eftersom verktyg hade blivit olagliga. Företagen måste kunna rapportera så att polisen kan stoppa bilder som cirkulerar och till och med rädda barn. ”

Under de senaste åren har det skett en betydande ökning av fall av sexuella övergrepp och exploatering av barn och nyligen har coronaviruspandemin förvärrat situationen. Europol fann att när medlemsstaterna införde låsning och karantänåtgärder ökade antalet egenproducerade material, medan reserestriktioner och andra restriktiva åtgärder innebär att brottslingar i allt högre grad utbyter material online.

I juli antog kommissionen en omfattande EU-strategi för en mer effektiv kamp mot sexuella övergrepp mot barn. Enligt strategin föreslog vi lagstiftning för att säkerställa att leverantörer av onlinekommunikationstjänster kan fortsätta frivilliga åtgärder för att upptäcka sexuella övergrepp mot barn online. Dessutom stöder Europol operationer som den senaste åtgärder riktade mot människohandel. Byrån övervakar också kriminella trender i Bedömning av hot om organiserad brottslighet på internet (IOCTA) och dedikerade rapporter om utvecklingen av hot, inklusive sexuella övergrepp mot barn, i tiden för COVID-19.

Brott

Högnivåkonferens om penningtvätt och bekämpning av finansiering av terrorism - stänga dörren för smutsiga pengar

publicerade

on

Den 30 september var Europeiska kommissionen värd för en konferens på hög nivå om EU: s kamp mot penningtvätt och finansiering av terrorism. Denna konferens markerade avslutningen av det offentliga samrådet som inleddes parallellt med antagandet av programmet Handlingsplan mot penningtvätt på 7 May 2020.

Det hölls en serie dedikerade paneldebatter och huvudtal av högt profilerade talare som är i frontlinjen i kampen mot smutsiga pengar, inklusive Catanzaro chefsåklagare Nicola Gratteri och franska kassationsdomstolens allmänna åklagare Francois Molins.

En ekonomi som fungerar för folket Valdis verkställande vice ordförande Dombrovskis sa: ”Smutsiga pengar borde inte ha någonstans att gömma sig. EU har ökat sina regler för penningtvätt. De är nu bland de tuffaste i världen - men verkställs fortfarande inte lika över hela linjen. Det är uppenbart att vi måste göra mycket mer för att stänga kvarvarande kryphål, ta bort svaga länkar och samordna bättre mellan EU-länderna. Effektivitet, effektivitet, verkställighet: dessa är de styrande principerna i vår strategi för att bekämpa penningtvätt. De bör gälla över hela EU och över hela världen. Det är så vi kan slå det. ”

Tre temapaneler kommer att täcka områdena för framtida reform av EU-reglerna, medan en avslutande rundabord kommer att förena representanter från Europeiska kommissionen, det tyska ordförandeskapet och Europaparlamentet för att lyfta fram EU: s enade ställning och engagemang för att bekämpa penningtvätt och finansiering av terrorism. Varje panel kommer att innehålla en möjlighet för frågor via Twitter med hashtaggen #StopDirtyMoneyEU. För mer information, information om programmet och en länk till liveströmmen, se här.

Fortsätt läsa

Irland

Ryska - irländska affärsrådet inleder en utredning om rysk affärsman

publicerade

on

Det ryska irländska företagsrådet har inlett en bred utredning om påstådd olaglig verksamhet av den ryska affärsmannen Sergey Govyadin och hans nära medarbetare Ildar Samiyev.

Rådet, som förenar företag som arbetar i Storbritannien, EU och Ryssland, har skickat ett brev till HSBC och ett antal andra finansinstitut i Storbritannien och begär information som bankerna kan ha om Sergey Govyadin. Det påstås att både han och herr Samiyev uppenbarligen var involverade i penningtvätt och andra olagliga ändamål via det brittiska rättssystemet och HSBC: s kontor i Storbritannien. Rådet ber att undersöka eventuella bedrägerier av Govyadin och Samiyev. Denna information skickades också till US Internal Revenue Service för övervägande och eventuell feedback på grund av dess kriminella bakgrund. Det finns indikationer på att båda använder de amerikanska monetära mekanismerna för sin olagliga verksamhet. Fullständiga kopior av dessa brev kan läsas vid foten av den här artikeln, medan många juridiska handlingar finns i EU Reporter.

Historien om Sergey Govyadin har mycket gemensamt med andra ökända "nya rikedomar" från Östeuropa som har en djupgående brottsportfölj.

Sergey Govyadin

Sergey Govyadin

Synas en framgångsrik fastighetsaffärsman och utvecklare, Sergey Govyadin påstås i ryska medier vara involverad i många brottmål relaterade till bedrägerier och andra kriminella incidenter när det gäller att sälja elitfastigheter och lägenheter i lyxiga distrikt i Moskva. Tidningar i Ryssland kallar Herr Govyadin för en "skugginflytare" som påstår korrupta förbindelser med ett antal polismyndigheter.

Tillsammans med Ildar Samiyev har Herr Govyadin länge framträtt i den ryska kriminella kröniken som en skandalös person, främst i bedrägliga affärer med privat egendom och lyxiga lägenheter i fantastiska distrikt i Moskva och i dess förorter. Tillbaka 2015, "kronades" Govyadin som en "framgångsrik miljonär" av tabloidpress. Vid den tiden var han gift med skönhetstävlingen - Fröken Ryssland. Men hans namn finns kvar på listorna över bedragare och korrupta tjänstemän som publiceras då och då av media.

Enligt dem förnedrar Govyadin och Samiev andra människor som är deras partners för att rättfärdiga sina påstådda olagliga transaktioner. I Moskva har en uppmärksammad rättegång länge pågått i fallet med utvecklaren Albert Khudoyan, som Govyadin och Samiev anklagade för bedrägeri och bedrägeri. Som ett resultat arresterades affärsmannen. Hans fall blev dessutom känt på grund av överträdelser från utredningens sida. Några korrupta brottsbekämpande tjänstemän försökte dra nytta av hans arrestering enligt media.

Den ryska företagsombudsmannen Boris Titov har redan försvarat Khudoyan. Processen mot honom fortsätter dock. Khudoyan lider av hjärtsjukdom.

De påstådda olagliga aktiviteterna hos Govyadin och Samiyev har en lång historia.

Ildar Samiyev

Ildar Samiyev

Till exempel, tillsammans med Ildar Samiev, påstås Govyadin ha deltagit i uttag av medel från ryska Svyaz Bank. Han påstås ha varit inblandad i bedrägerier med lägenheter i eliten Knightsbridge bostadsområde i Khamovniki-distriktet i Moskva, liksom ett antal andra berättelser.

Till exempel, tillbaka 2014, tog Optima fastighetsförvaltning LLC, som ägs av Govyadin, ett lån på 95 miljoner dollar från det statligt ägda Svyaz Bank och använde medlen för att köpa 22 lägenheter i det elitbostadsområde Knightsbridge som är under uppförande i Khamovniki. Detta företag kontrollerades av Sergey Govyadin och Ildar Samiev genom en kedja av företag, nämligen ryska LLC "Eurofinance" och det engelska företaget Mansfiled Executive Limited (från 25 till 50 procent av Mansfiled Executive Limited tillhör Govyadin, enligt Endole-databasen) . Samtidigt var priset på lägenheter under affären uppblåst, vilket gjorde det möjligt att faktiskt ta ut mer än en miljard rubel från statsbanken.

Bostadskomplexet byggdes 2016. Förmodligen, på grund av det extremt höga priset, förblir de köpta lägenheterna i balansräkningen för Optima fastighetsförvaltning, eftersom det är omöjligt att sälja dem till ett så högt pris. Optima fastigheter har ännu inte återlämnat skulden till banken, och 2018 lämnade Svyaz Bank in en rättegång för att återkräva 95 miljoner dollar från Optima fastighetsförvaltning, men misslyckades. Som ett resultat led staten, som är ägare till Svyaz Bank, efter att ha avslutat rehabiliteringen 2011. Gäldenären har lägenheter i balansräkningen som sannolikt inte kommer att kosta mer än 50 procent av skuldbeloppet och mer än 1 miljarder rubel betalades på konton för utvecklaren Knightsbridge, kontrollerad av Govyadin.

Det är uppenbart att begäran från den ryska irländska affärsrådet kommer att vara ett tillfälle för mer noggrann och detaljerad uppmärksamhet mot de olagliga aktiviteterna från Govyadin & Co. Brittiska och amerikanska finansinstitutioner kommer förhoppningsvis att hållas ansvariga för dessa internationella spekulanter.

Källinformation

HSBC-brev

 

 

USA skattebrev

 

Fortsätt läsa

Brott

Offerens rättigheter: Kommissionär Reynders lanserar ny plattform och presenterar den första Europeiska kommissionens samordnare för offrens rättigheter

publicerade

on

Vid en videokonferens på hög nivå den 22 september, tillsammans med det tyska ordförandeskapet, invigde rättskommissionär Didier Reynders den nya plattformen för offerrättigheter - ett viktigt resultat efter antagandet av EU: s första strategi för offrens rättigheter tidigare i år.

Den nya plattformen, som kommer att träffas årligen och på en ad hoc- kommer att fungera som ett viktigt forum för diskussioner om offrens rättigheter med alla relevanta aktörer. Dessa inkluderar det europeiska nätverket för offrens rättigheter, EU: s nätverk av nationella kontaktpunkter för ersättning, EU: s samordnare för terrorismbekämpning, Eurojust, Europeiska unionens byrå för grundläggande rättigheter och det civila samhället.

Förutom dessa organisationer, som också kommer att delta i eftermiddag, kommer evenemanget att samla EU: s justitieminister och ledamöter av Europaparlamentet. På konferensen kommer kommissionär Reynders också att presentera kommissionens nyutnämnda samordnare för offrens rättigheter Katarzyna Janicka-Pawlowska.

Inför evenemanget sa kommissionär Reynders: ”Idag är ett viktigt ögonblick i vårt arbete för att skydda offrens rättigheter i Europeiska unionen. Med en ny EU-omfattande offerrättighetsplattform och en ny samordnare för offerrättigheter visar vi tydligt åtagande att fortsätta detta arbete, och bara några månader efter att kommissionen presenterade den första EU-strategin på detta område. Jag välkomnar stödet från det tyska ordförandeskapet såväl som våra intressenter och jag ser fram emot vårt samarbete framöver. Den 24 juni 2020 antog kommissionen den första någonsin EU-strategin för offrens rättigheter. Det primära målet är att se till att alla brottsoffer kan förlita sig på sina rättigheter oavsett var i Europeiska unionen och oavsett under vilka omständigheter brottet inträffade. "

Mer information om strategin finns här.

Fortsätt läsa
Annons

Facebook

Twitter

trend