Anslut dig till vårt nätverk!

Kina

Cambridge Wireless och Huawei samarbetar för att bygga den första privata 5G-testbädden i Cambridge Science Park

publicerade

on

CW (Cambridge Wireless), ett internationellt samhälle för företag som arbetar med forskning, utveckling och tillämpning av trådlös teknik, samarbetar med den globala teknologiledaren huawei, för att distribuera och bygga Cambrays första 5G mobila privata nätverk inom Science Park.

Den nya inställningen kommer att göra det möjligt för Cambridges världsberömda teknologisamhälle att genomföra banbrytande ny digital forskning och applikation inom viktiga områden som autonoma fordon, ren energi och fjärroperation.

5G-testbädden startar i januari nästa år och startar ett treårigt partnerskap mellan Cambridge Wireless och Huawei, vilket kommer att involvera digital utbildning, affärsstöd och gemensamma evenemang.

Syftet är att undersöka hur avancerad trådlös teknik kan ha en vidsträckt inverkan på både samhället och ekonomin.

"Vi arbetar ständigt för att ge CW-medlemmar värde", säger CW: s VD Simon Mead. ”Som hem för ett av världens mest avancerade FoU-ekosystem är Cambridge perfekt positionerat för lanseringen av nästa generations trådlösa teknik och vi är mycket glada att kunna driva detta initiativ med våra partners. Vi hoppas kunna ta med något unikt för Science Park för att påskynda användningsfall och utveckling av denna teknik. Vi inbjuder ambitiösa företag att engagera sig och genom detta spännande 3-åriga samarbete med Huawei kommer vi att stödja deras 5G-innovationsresa. ”

Huawei Vice President Victor Zhang beskrev partnerskapet som en viktig del av företagets pågående engagemang för Storbritannien. Han sa: ”Huaweis framgång bygger på en obeveklig drivkraft för innovation och vi kan fortsätta att driva gränserna för teknik när vi samarbetar med dem som delar denna ambition. Cambridge-ekosystemet är erkänt som en global ledare inom teknik och vi är glada att arbeta med talangen och visionen i detta ekosystem. Vi hoppas kunna göra det möjligt för Cambridge Wireless-medlemmar att nå nya höjder genom att ge dem tillgång till vår toppmoderna utrustning och marknader inklusive Kina och därefter. Vårt engagemang för Storbritannien och industrin är fortfarande lika starkt som någonsin och vi kommer att fortsätta att erbjuda vår expertis och teknik till våra partners för att främja anslutningar och innovation. ”

5G-testbädden kommer att vara baserad på Cambridge Science Park, som ägs av Cambridge University, som för närvarande är hem för mer än 120 teknikföretag och uppskalningar.

Ytterligare samarbete med TusPark Storbritannien har utvecklats för att påskynda digitaliseringen av Cambridge Science Park och göra det möjligt för företag att utnyttja nya funktioner, öka innovation och få konkurrensfördelar när de flyttar mot antagandet av 5G.

"Vi letar efter organisationer som vill skapa, påskynda och testa nya och innovativa applikationer och produkter på CW 5G Testbed", säger CW Chief Commercial Officer Abhi Naha.

5G Testbed kommer att lanseras i januari 2021. För att ta reda på mer och hur man blir involverad, vänligen kontakta

 

Abhi Naha

CCO CW (Cambridge Wireless)

Tel: +44 (0) 1223 967 101 | Mob: +44 (0) 773 886

[e-postskyddad]

 

- Slutar -

Om CW (Cambridge Wireless)

 

CW är det ledande internationella samfundet för företag som är involverade i forskning, utveckling och tillämpning av trådlös och mobil, internet, halvledare, hårdvara och mjukvaruteknik.

Med ett aktivt samhälle med över 1000 teknologiföretag som sträcker sig från stora nätoperatörer och enhetstillverkare till innovativa nystartade företag och universitet, stimulerar CW debatt och samarbete, utnyttjar och delar kunskap och hjälper till att bygga förbindelser mellan akademi och industri.

www.cambridgewireless.co.uk

 

Om Huawei

Huawei grundades 1987 och är en ledande global leverantör av IKT-infrastruktur och smarta enheter. Vi är engagerade i att föra digital till varje person, hem och organisation för en fullt ansluten, intelligent värld. Huaweis heltäckande portfölj av produkter, lösningar och tjänster är både konkurrenskraftiga och säkra. Genom öppet samarbete med ekosystempartners skapar vi bestående värde för våra kunder, arbetar för att stärka människor, berika hemlivet och inspirera till innovation i organisationer i alla former och storlekar. Hos Huawei sätter innovation kunden först. Vi investerar kraftigt i grundforskning och koncentrerar oss på tekniska genombrott som driver världen framåt. Vi har nästan 194,000 170 anställda och vi är verksamma i mer än 1987 länder och regioner och betjänar mer än tre miljarder människor runt om i världen. Huawei grundades XNUMX och är ett privat företag som ägs helt av sina anställda.

För mer information, besök Huawei online på www.huawei.com

ChinaEU

Huawei stöder öppen innovation för att påskynda teknisk utveckling och därmed leverera högkvalitativa tekniska produkter till marknaden

publicerade

on

Huawei Public Director Director Dave Harmon tilldelade igår (18 november) ett forsknings- och innovationsforum EU-Kina som var värd för MEP Ivo Hristov och som fick stöd av STOA, Europakollegiet och EU40.

Andra talare som talade till detta forum inkluderade Europeiska forskningsrådets president Jean-Pierre Bourguignon, Davide Cucino, president emeritus vid EU: s handelskammare i Kina och Dr. Bernhard Muller som är senior professor vid Tekniska universitetet i Dresden.

Dave Harmon är chef för EU Public Affairs på Huawei Technologies och han är tidigare medlem i EU-kommissionärens regeringsråd för forskningsinnovation och vetenskap 2010-2014.

Dave Harmon är chef för EU Public Affairs på Huawei Technologies och han är tidigare medlem i EU-kommissionärens regeringsråd för forskningsinnovation och vetenskap 2010-2014.

Dave Harmon sa: ”Huawei som företag stöder öppen innovation och åtgärder som stöder öppna vetenskapliga aktiviteter i Europa och över hela världen. Program som Horizon 2020 och Horizon Europe är naturliga. Detta är rätt politisk strategi. Det beror på att det kommer att säkerställa att de bästa forskarna över hela världen kan och kommer att arbeta gemensamt för att översätta vetenskapliga ansträngningar till lösningar för samhället. Vetenskapliga initiativ som är öppna kommer att påskynda innovationsprocessen. Vi lever genom en digital transformation. IKT-lösningar moderniserar nu olika ekonomiska sektorer över hela samhället och på ett mycket snabbt sätt.

"EU och Kina arbetar med många gemensamma forskningsinitiativ, inklusive inom områdena urbanisering, jordbruk, transport, luftfart och hälsa, och IKT-sektorn stöder mycket av samarbetsåtgärderna inom dessa politikområden. Detta tillvägagångssätt är förankrat i de ramavtal som EU har med Kina som täcker vetenskapssektorn och teknologisektorn. Dessutom har EU: s gemensamma forskningscentrum ett samförståndsavtal med den kinesiska vetenskapsakademin för att arbeta tillsammans för vetenskapliga framsteg som täcker transporter, miljö och jordbruk. EU och Kina har också en innovationsdialog på plats som främjar högre samarbetsnivåer mellan den offentliga och privata sektorn inom innovationspolitiken.

"Kina spenderar nu 2.5% BNP på forsknings- och utvecklingsaktiviteter. Detta säkerställer att kinesiska forskare kan stödja globala forskningsåtgärder som framgångsrikt hanterar de stora utmaningar som samhället står inför idag. Program som EU-Kina-mekanismen för forskning och innovation som är som administreras av det kinesiska vetenskaps- och teknikministeriet säkerställer högre nivåer av engagemang från EU-forskare i kinesiska ledda forskningsprogram.

"Huawei är ett EU-företag. Huawei är djupt inbäddat i IKT-forskningens ekosystem. Företaget startade vårt första forskningscenter i Sverige år 2000. Huawei har 230 teknologipartnerskap med EU: s forskningsinstitut och samarbetsarrangemang med över 150 universitet. i Europa.

"Europa har stor expertis och kapacitet inom programvaruutvecklingsarenan. Huawei, som ett företag rankar 5th i Europeiska kommissionens industriella resultattavla för 2019 [e-postskyddad] Huawei har varit en aktiv deltagare i både FP7 och i Horizon 2020.

"Huawei har en stark position för att genomföra Europeiska unionens politiska mål. Internationellt samarbete är en viktig komponent inom det forskningsstrategiska området för att säkerställa att EU: s politiska mål genomförs fullt ut. Huawei vill aktivt möjliggöra EU: s forsknings- och innovationsåtgärder. under Horisont Europa och särskilt inom områden som kommer att fokusera på utveckling av smarta nätverk och tjänster och framtidens viktigaste digitala teknik.

"Dessutom måste det läggas en starkare tonvikt på grön och miljöforskning på de grundläggande och tillämpade nivåerna av vetenskapligt engagemang. Detta kommer att säkerställa att klimatåtgärderna kommer att uppnås och att FN: s hållbara utvecklingsmål kommer att genomföras helt."

Dave Harmon är chef för EU Public Affairs på Huawei Technologies och han är tidigare medlem i EU-kommissionärens regeringsråd för forskningsinnovation och vetenskap 2010-2014.  

Fortsätt läsa

Kina

Storbritannien borde se över 5G-förbudet nu Trump besegras, säger Huawei

publicerade

on

Storbritannien borde ompröva sitt beslut att förbjuda den kinesiska tillverkaren av telekomutrustning Huawei från sitt 5G-nätverk efter Trump-eran och erkänna att det kommer att förvärra Englands nord-syd-klyfta, säger vice presidenten för Huawei. Victor Zhangs ingripande kommer när Boris Johnson förbereder sig på måndagen för att träffa Northern Research Group, lobbygruppen av konservativa parlamentsledamöter som är fast beslutna att förvandla premiärministerns planeringsplan till verklighet, skriver Patrick Wintour.

Zhang uppmanade Storbritannien att hålla fast vid sina rötter som födelseplatsen för den första industriella revolutionen och sade att regeringen inte hade råd att hamna efter i 5G-revolutionen. I juli upphävde den brittiska regeringen, efter påtryckningar från Trump-administrationen, en plan för att låta Huawei vara en kontrollerad 5G-leverantör, och i stället beordrade Huawei-utrustning att tas bort från landets 5G-nätverk till 2027. Ministrarna sa vid den tiden att omvändelsen inte var orsakad av en ny säkerhetstjänstanalys av säkerhetshotet från Huawei, men av Trumpadministrationens beslut att blockera amerikanska ledare som används av Huawei.

Zhang sa: ”Beslutet kommer att få en enorm ekonomisk inverkan på Storbritannien. Storbritannien vill se en balans mellan investeringar mellan London, sydöstra, Midlands och norra England. Anslutningar i världsklass är avgörande för detta mål, och utan det är det mycket svårt att minska klyftan i den ekonomiska obalansen i Storbritannien. ” Victor Zhang Huaweis vicepresident, Victor Zhang, ger bevis till kommittén för vetenskap och teknik i juli.

Han tillade: ”Regeringen själv har sagt att det kommer att leda till tre års försening av lanseringen av 5G, och detta kommer att få enorma ekonomiska konsekvenser. Många är förvånade över omfattningen av effekterna av denna försening. Tredjepartsforskning från församlingen, ett oberoende forskningsföretag, visar att denna försening kommer att ha en effekt på 18.2 miljarder pund. ”Forskningen visar att den kommer att bredda den digitala klyftan mellan nord och syd. I norr ligger bredbandsvagnen och hastigheten redan långt efter London och sydöstra. Förseningen med att utveckla 5G kommer att förvärra situationen. Regeringen är fast besluten att supersnabbt bredband 2025, och med detta beslut blir målet att utjämna sig ouppnåeligt. ”

Om 5G levererades rikstäckande utan dröjsmål skulle tre fjärdedelar av dess förväntade ekonomiska fördel troligtvis komma i regioner utanför London och sydöstra. Zhang uppmanade ministrar att ompröva beslutet och sade: "Jag hoppas att regeringen kommer att ha ett öppet sinne och när de granskar de ekonomiska konsekvenserna, se om det finns en bättre väg framåt." Han tillade: ”Som ett globalt företag vill vi samarbeta med regeringar för att se till att de har policy för att säkra tillväxt. Beslutet var politiskt motiverat av USA: s uppfattning om Huawei och inte för Storbritannien. Detta är inte riktigt motiverat av säkerhet utan om ett handelskrig mellan USA och Kina. ”

Han sa att han hoppades att den nya amerikanska regeringen skulle anta en annan inställning än Donald Trump. Zhang uttryckte också farhågor om att Storbritanniens traditionella roll som en öppen, frihandelsnation var under utmaning och avvisade påståenden om att hans företag representerade ”draken i boet”, en fras som används av ordföranden för utskottets valberedning, Tom Tugendhat . Han sa: ”Något oroar mig för Storbritannien eftersom diskussionerna här är inriktade på den geopolitiska konflikten snarare än hur man kan förbättra den brittiska ekonomin och se till att landet tar tillfället i akt igen att bli en global ledare efter Brexit, i slutet av det här året. Allt detta är avgörande för Storbritanniens återhämtning efter Covid och efter Brexit - handel, teknik, digitalisering och hur man lockar utländska investeringar till Storbritannien.

”Storbritannien var födelseplatsen för den första industriella revolutionen och det skulle leda den digitala revolutionen. Storbritannien har DNA för att utveckla rätt politik för att ta ledarskap inom innovation. ”

Kritiker av Huawei hävdar att trots den oberoende aktieägarstrukturen kan företaget när som helst riktas av det kinesiska kommunistpartiet för att ge sin regim en bakdörr för att spionera på brittisk kommunikation. Zhang påpekade: ”GCHQ drog slutsatsen att de tekniska riskerna var hanterbara och det gjorde två parlamentariska utvalda kommittéer. Personligen tror jag inte att det finns ett säkerhetsskäl för Storbritannien att sluta använda Huawei. Amerika satte press på Storbritannien genom sanktioner mot Huawei, och Storbritannien - som påverkades av dessa nya, omotiverade sanktioner - svarade. ”

I augusti meddelade Washington att företag skulle behöva skaffa en licens innan de säljer Huawei något mikrochip som har tillverkats med hjälp av amerikansk programvara eller utrustning. Zhang argumenterade för vikten av 5G och sa att det var ett enormt steg upp från 4G när det gäller kapacitet, hastighet och volym. ”Detta gör det i grunden grunden för nästa generations teknik - AI / robotik / smart vård och utbildning ... Den snabba hastigheten och nästan omedelbar latens betyder att teknik kan prata i nästan realtid ... De som kommer tidigare till detta kommer att ha betydande fördelar jämfört med de som kommer senare. ”

Fortsätt läsa

Kina

Qualcomm får amerikanskt tillstånd att sälja 4G-chips till Huawei i undantag för förbud

publicerade

on

Qualcomm fick fredag ​​(13 november) licens från den amerikanska regeringen att sälja 4G-mobiltelefonchips till Kinas Huawei, ett undantag från USA: s handelsrestriktioner införda på grund av ökande spänningar med Kina.

"Vi fick en licens för ett antal produkter, som inkluderar några 4G-produkter", säger en taleskvinna för Qualcomm till Reuters.

Qualcomm och alla andra amerikanska halvledarföretag tvingades sluta sälja till det kinesiska teknikföretaget i september efter att USA: s handelsrestriktioner trädde i kraft.

Talskvinnan vägrade att kommentera de specifika 4G-produkterna som Qualcomm kan sälja till Huawei men sa att de var relaterade till mobila enheter. Qualcomm har andra licensansökningar som väntar hos den amerikanska regeringen, sa hon.

Tidigare var Huawei en relativt liten chipkund för Qualcomm, som är den största leverantören av mobiltelefonchips. Huawei använde sina egna husdesignade chips i sina flaggskepps mobiltelefoner men använde Qualcomm-chips i billigare modeller.

Huaweis potential att designa sina egna marker motverkades i september av amerikanska handelsrestriktioner som blockerade dess tillgång till chipdesignprogramvara och tillverkningsverktyg. Branschanalytiker tror att Huaweis lager av marker som köptes innan förbudet kunde ta slut tidigt nästa år, vilket förlamade sin smartphone-verksamhet.

Bernstein-analytiker Stacy Rasgon sa att Qualcomm-licensen skulle ha en "begränsad inverkan" eftersom den endast täcker 4G-chips medan konsumenterna byter till nyare 5G-enheter. Rasgon sa att det fortfarande är oklart om amerikanska tjänstemän kommer att bevilja Qualcomm-licenser för 5G-smartphonechips.

Representanter för Huawei och det amerikanska handelsdepartementet, som beviljar licenserna, vägrade att kommentera.

Andra amerikanska företag som Micron Technology stoppades också från att sälja till Huawei och har sagt att de har ansökt om licenser. Intel har också sagt att det har en licens att sälja till Huawei.

Fortsätt läsa
Annons

Facebook

Twitter

trend