Anslut dig till vårt nätverk!

Konferensen för perifera kustregioner i Europa (CPMR)

CPMR välkomnar strategi för förnybar energi till havs och efterlyser en territoriell strategi

publicerade

on

Konferensen för perifera havsregioner (CPMR) välkomnar Europeiska kommissionens strategi för förnybar energi till havs - Ett välbehövligt steg framåt för att utnyttja havets outnyttjade potential men betonar att strategin bara kommer att lyckas om den bygger på styrkor, expertis och erfarenhet regioner.

Den förnybara offshore-sektorn är nyckeln till att nå ett klimatneutralt Europa och att öka regionernas konkurrenskraft och ekonomiska återhämtning - både maritima och inre. CPMR välkomnar det holistiska tillvägagångssättet i EU: s strategi för förnybar energi till havs, som erkänner att utveckling och utbyggnad av förnybar energi till havs kan gynna ett stort antal regioner och territorier och tillhandahålla en rättvis övergång och ekonomisk diversifiering. CPMR betonar dock att de regionala myndigheternas inblandning, liksom lämpliga finansiella och politiska medel och erkännande av deras särdrag, är nyckeln till att säkerställa en rättvis energiomgång för alla, vilket anges i dess nyligen antagna politiska politikposition.

CPMR är nöjd med att strategin erkänner behovet av skräddarsydda lösningar beroende på teknisk mognad och havsbassängens särdrag. En platsbaserad strategi kommer att vara avgörande för att säkerställa att potentialen i alla havsbassänger och alla regioner frigörs. Klimat och energi CPMR: s vice ordförande Richard Sjölund sade: ”Strategin bör inte glömma att främja en balanserad övergång som garanterar tillgång till ren energi till alla regioner och deras medborgare. Gränsöverskridande samarbete och samordning med havsområden med länder utanför EU kommer att vara avgörande för att uppnå strategin och Europeiska Green Deal-målen. ”

CPMR välkomnar införandet av regionala myndigheter i Industrial Energy Forum for Renewables, men kräver att det ska vara en drivkraft för förändring och inte bara ett diskussionsforum. CPMR: s generalsekreterare Eleni Marianou sa: ”Strategin är en bra utgångspunkt för att utnyttja potentialen hos CPMR-medlemsregioner som sedan länge varit pionjärer i utvecklingen av offshore förnybar energi. CPMR hoppas att deras röst och expertis kommer att höras och att Industrial Energy Forum for Renewables kommer att tjäna detta syfte. ”

@CPMR_Europe

Konferensen för perifera sjöfartsregioner (CPMR) representerar mer än 150 regionala myndigheter från 24 länder i hela Europa och utöver. CPMR är organiserat i sex geografiska uppdrag och arbetar för att säkerställa att en balanserad territoriell utveckling är kärnan i Europeiska unionen och dess politik.

Konferensen för perifera kustregioner i Europa (CPMR)

Kommissionär Sinkevičius hanterar miljöhot i Baltikum

publicerade

on

Idag (28 september) anordnar kommissionär för miljö, hav och fiskeri Virginijus Sinkevičius en högkonferens 'Our Baltic' för att ta itu med miljöhoten i Baltikum. Konferensen kommer att fokusera på hur man kan minska trycket på Östersjön och öka befintliga åtaganden när det gäller att skydda det, samt genomföra nya åtgärder för att ta itu med dessa problem.

Kommissionär Sinkevičius sade: ”Åtgärder behövs i Östersjön för att förbättra dess tillstånd och bevara dess biologiska mångfald. Det var därför jag tog initiativet till att föra relevanta beslutsfattare till bordet och se hur vi kan minska föroreningar och skräp, främja hållbart fiske och utrulla en gemensam strategi för att minska tillförseln av näringsämnen. Jag ser fram emot våra diskussioner under detta evenemang på hög nivå. ”

De mest dominerande hoten i Östersjön härrör från överdrivna näringsämnen som leder till övergödning, högt fisketryck på vissa bestånd tidigare, marin skräp, föroreningar och föroreningar inklusive läkemedel. Det kommer att syfta till att översätta kommissionens ambitioner som definieras i programmet European Green Deal, den Biologisk mångfald och Farm to Fork Strategier för konkreta europeiska åtgärder för specifika havsbassänger. Evenemanget kommer att kombinera en ministermöte på hög nivå och intressentdiskussioner. Ministrar för miljö, jordbruk och fiske från de åtta EU-medlemsstaterna i regionen (Danmark, Estland, Finland, Tyskland, Lettland, Litauen, Polen och Sverige) kommer också att underteckna en ministerdeklaration som bygger på ett förstärkt genomförande av befintlig EU-lagstiftning i dessa länder och förbinder sig att nå nya mål som överenskommits i de nya EU-strategierna.

Du kan följa evenemanget online här. Den senaste versionen av programmet och ytterligare information finns på hemsida.

Fortsätt läsa

Konferensen för perifera kustregioner i Europa (CPMR)

Kommissionen godkänner 720,000 XNUMX euro i maltesiskt system för att stödja #BluefinTuna-fiskare

publicerade

on

Europeiska kommissionen har godkänt ett maltesiskt schema på 720,000 XNUMX euro för att stödja egenföretagare fiskfiskare med blåfenad tonfisk som drabbas av koronavirusutbrottet. Systemet godkändes under statligt stöd Tillfälligt ramverk. Det offentliga stödet kommer att ges i form av direkta bidrag. Stödet kommer att beräknas på grundval av den kvot som fiskeri- och vattenbruksdepartementet tilldelade fiskare från blåfenad tonfisk 2020.

Syftet med systemet är att kompensera prisfallet för tonfisk på marknaden och därför hjälpa dessa fiskare att fortsätta sin verksamhet efter utbrottet. Kommissionen fann att det maltesiska systemet överensstämmer med villkoren i den tillfälliga ramen. Särskilt kommer bidragen inte att överstiga 120,000 107 euro per stödmottagare. Kommissionen drog slutsatsen att åtgärden är nödvändig, lämplig och proportionell för att avhjälpa en allvarlig störning i en medlemsstats ekonomi, i enlighet med artikel 3 b FEUF och villkoren i den tillfälliga ramen.

På denna grund godkände kommissionen åtgärden enligt EU: s regler för statligt stöd. Mer information om det tillfälliga ramverket och andra åtgärder som vidtagits av kommissionen för att hantera den ekonomiska effekten av koronaviruspandemin kan hittas här. Den icke-konfidentiella versionen av beslutet kommer att göras tillgänglig under ärenumret SA.57984 i EU statligt stöd register på kommissionens konkurrens webbplats när några frågor om sekretess har blivit löst.

Fortsätt läsa

Konferensen för perifera kustregioner i Europa (CPMR)

Vad är nästa för havens framtid - EU inleder samråd om #InternationalOceanGovernance

publicerade

on

EU har lanserat en riktad konsultation att bedöma utvecklingsbehov och alternativ för EU: s internationella agenda för havsstyrning. Hög representant / vice ordförande Josep Borrell sa: ”Skyddet av våra hav är en global utmaning som kräver ett kollektivt svar. Europeiska unionen gör sin del och är redo att göra mer. Vi är fast beslutna att fortsätta att uppfylla vårt ansvar gentemot våra medborgare och att arbeta med partners över hela världen. Vi vill alla ha hållbara och friska hav och att förbättra deras styrning. ”

Miljö-, havs- och fiskerikommissionär Virginijus Sinkevičius tillade: ”EU är helt engagerat i att främja havsstyrning. Vi är en pålitlig partner för att stärka den internationella ramen, en toppgivare inom kapacitetsuppbyggnad, en stark anhängare av havsvetenskap och en affärspartner för en hållbar "blå ekonomi". Detta samråd kommer att hjälpa EU att leda till att uppnå globala hållbarhetsmål för havet. ”

Samrådet syftar till att identifiera relevanta åtgärder mot bakgrund av dagens utmaningar och möjligheter att nå globala hållbarhetsmål för haven, särskilt till stöd för European Green Deal och målet för hållbar utveckling på oceanerna (SDG14) under 2030-agendan.

Fortsätt läsa
Annons

Facebook

Twitter

trend