Anslut dig till vårt nätverk!

Kina

Amerika vill ha ett avtal med arresterad Huawei-finanschef

publicerade

on

USA: s justitieavdelning kan skära en överenskommelse med Huaweis finanschef Meng Wanzhou (avbildad). Förslaget skulle tillåta Meng att återvända till Kina från Kanada - där hon arresterades. Men Meng måste erkänna felaktigheter i fallet, rapporterar Wall Street Journal.

Meng anklagas i USA för påstådd brott mot sanktionerna mot Iran. Hon står inför bankbedrägeriavgifter för påstådd vilseledande HSBC på ett sådant sätt att det kan bryta sanktionerna. Meng arresterades för två år sedan den här veckan på grund av en amerikansk order om byte av flyg i Vancouver. Hon är i borgen men har inte fått lämna Vancouver.

Meng är övertygad om att hon inte har gjort något fel. Hon sägs vara ”ovillig” att göra alla antaganden som hon anser vara oriktiga. Hon hävdar att hennes arrestering var politiskt motiverad. Avgående president Donal Trump utkämpade en all-out kampanj mot Huawei. Han hävdar att teknikföretaget använder sitt kit för att spionera på länder och människor. Han har emellertid inte lämnat några bevis som stöder hans påståenden. Meng är dotter till Huaweis grundare Ren Zhengfei. Det kinesiska företaget och Meng sägs ha konspirerat för att bedra HSBC genom att förvränga förhållandet till Skycom. Myndigheterna i Amerika hävdar att Huawei och Meng använde Skycom - ett misstänkt frontföretag som verkar i Iran - för att köpa embargovaror.

Mengs gripande har också lett till diplomatisk friktion mellan Kina och Kanada. Kina avbröt importen av kanadensiskt rapsfrö. Och två kanadensare arresterades på spioneringsavgifter - ännu inte löst. Trumps trenchant-ställning mot Huawei har också försämrat relationerna mellan amerikanska och Storbritannien. Storbritannien hade kommit överens om ett avtal med Huawei om att leverera infrastruktur till ett nytt 5G-nätverk. Men premiärminister Boris gjorde senare en vändning på avtalet. Huawei har konsekvent förnekat anklagelserna om spionering.

Kina

Oberoende panel för granskning av pandemier som är kritisk mot Kina och WHO-förseningar

publicerade

on

En oberoende panel sa på måndagen (18 januari) att kinesiska tjänstemän kunde ha tillämpat folkhälsoåtgärder mer kraftfullt i januari för att begränsa det ursprungliga COVID-19-utbrottet och kritiserade Världshälsoorganisationen (WHO) för att inte förklara en internationell nödsituation förrän den 30 januari , skriver .

Experterna som granskade den globala hanteringen av pandemin, ledd av tidigare Nya Zeelands premiärminister Helen Clark och tidigare Liberias president Ellen Johnson Sirleaf, krävde reformer till den Genève-baserade FN-byrån. Deras delrapport publicerades timmar efter WHO: s högsta nödsituation. experten, Mike Ryan, sa att globala dödsfall från COVID-19 förväntades uppgå till 100,000 XNUMX per vecka "mycket snart".

”Det som är tydligt för panelen är att folkhälsoåtgärder kunde ha tillämpats mer kraftfullt av lokala och nationella hälsovårdsmyndigheter i Kina i januari”, säger rapporten, med hänvisning till det första utbrottet av den nya sjukdomen i den centrala staden Wuhan, i Hubei-provinsen.

När bevis framkom på överföring från människa till människa "ignorerades denna signal i alltför många länder", tillade den.

Specifikt ifrågasatte det varför WHO: s akutkommitté inte träffades förrän den tredje veckan i januari och förklarade inte en internationell nödsituation förrän vid sitt andra möte den 30 januari.

”Även om begreppet pandemi varken används eller definieras i de internationella hälsoföreskrifterna (2005), tjänar det dessutom till att fokusera uppmärksamheten på allvaret i en hälsohändelse. Det var inte förrän den 11 mars som WHO använde termen, ”står det i rapporten.

"Det globala pandemivarningssystemet är inte lämpligt för ändamål", sa det. "Världshälsoorganisationen har fått understyrka att utföra jobbet."

Under president Donald Trump har USA anklagat WHO för att vara ”Kina-centrerad”, vilket byrån förnekar. Europeiska länder som leds av Frankrike och Tyskland har arbetat för att ta itu med WHO: s brister i finansiering, styrning och rättsliga befogenheter.

Panelen efterlyste en "global återställning" och sa att den skulle ge rekommendationer i en slutrapport till hälsovårdsministrarna från WHO: s 194 medlemsländer i maj.

Fortsätt läsa

huawei

Sverige börjar 5G-auktion trots Huawei-protester

publicerade

on

Sveriges kommunikationsregulator började sin försenade auktion av 5G-lämpliga frekvenser, ett drag som Huawei varnade förra veckan skulle få allvarliga konsekvenser eftersom säljaren fortfarande hade enastående rättsliga åtgärder som bestred sitt förbud.

I ett uttalande sa Post- och telestyrelsen (PTS) att dess auktion för licenser i 3.5 GHz-bandet startade idag (19 januari) med en försäljning på 2.3 GHz som följer. Det auktionerar 320MHz med 3.5 GHz-spektrum och 80MHz av 2.3GHz.

Starten på försäljningen kommer dagar efter Huawei tappade sitt senaste överklagande relaterade till införandet av auktionsvillkor som förbjuda budgivare använder utrustning från den eller rival ZTE.

Huawei har två andra rättsliga åtgärder i frågan utestående.

I en kommentar till Mobile World Live utfärdat den 15 januari efter att det senaste överklagandet misslyckades, bekräftade en företrädare för Huawei att de "två huvudsakliga" domstolsärenden i frågan inte förväntades avgöras förrän i slutet av april.

Företaget tillade: "Det leder till allvarliga konsekvenser att hålla 5G-auktionen medan villkoren för PTS-beslut är föremål för juridisk granskning."

Sveriges spektrumauktion var ursprungligen tänkt att äga rum i november 2020, men skjöts upp efter att en domstol ställde in ansökan om några av de splittrande försäljningsvillkoren i väntan på att en domstolsförhandling skulle inledas.

PTS villkor rensades därefter av hovrätten och öppnade för auktionen.

Fortsätt läsa

Allmänt

Det bästa av 5G har ännu inte kommit  

publicerade

on

Chefer från ledande mobiloperatörer har uppmanat konsumenterna att ha tålamod med 5G, förklara mer avancerade funktioner och användningsfall kommer att bli tillgängliga när tekniken utvecklas.

På den senaste branschkonferensen CES 2021 sa Drew Blackard, VP för produkthantering vid Samsung Electronics America (SEA), till en panel att många nuvarande tjänster inklusive videostreaming bara är "bättre på 5G".

Men han tillade mer avancerade "endast 5G-upplevelser" kommer att bli vanliga "mer och mer när infrastrukturen utvecklas" och tekniken används mer allmänt.

Blackard noterade att SEA hade "gjort en hel del utveckling med partners för att bygga ut hur dessa kan se ut", och pekade på ett samarbete med AT&T för att erbjuda AR-upplevelser för sportfans.

Ice Mobility-ordförande och grundare Denise Gibson tillade "det finns ett element av tålamod" för att förverkliga 5G: s potential.

Hon sa att 5G "är en plattform som kommer att utvecklas" och förklarar "det handlar inte bara om" geografisk räckvidd, utan också tillhandahållande av avancerade funktioner och tjänster i nätverk och enheter.

Blackard tillade "partnerskap är uppenbarligen nödvändiga", och noterade att 5G krävde "en grupp, en bransch för att föra fram det. Det är inte en enda spelare som kan göra det ”.

Abraham Lui, Huawei: s chefsrepresentant för EU-institutionerna, sa "I Europa är det bästa av 5G ännu inte. När 5G-distributionen samlas i takt över hela kontinenten kommer användarna att uppskatta fördelarna med denna spelförändrande teknik i nära framtiden".

Fortsätt läsa
Annons

Twitter

Facebook

trend