Anslut dig till vårt nätverk!

Framsidan

Tredje priset - Student Journalism Awards - Vad betyder det att vara på en internationell skola för mig? - Adam Pickard

publicerade

on

Internationella skolor verkar ha rykte om att vara ovanliga, kanske till och med lite excentriska. Men efter att ha gått två, en i Berlin och en i Bryssel, är de verkligen inte så annorlunda än icke-internationella skolor. Det finns ingen allmänt definierad internationell skolupplevelse; båda mina skolor skilde sig avsevärt från varandra - bara en av dem bar till och med monikern "internationella skolan" i sitt namn. För mig är de bara skolor. Det här stycket kan lika gärna ha titeln "Vad som är på en skola betyder för mig".

Okej, jag antar att nyckelskillnaden indikeras av ordet "internationell". Min grundskola i sydvästra London var övervägande brittisk; säkert fanns det gott om barn av icke-brittiskt arv, ofta från Indien eller Mellanöstern, som du får i en kulturellt mångsidig stad som London - men det var förutom poängen. De flesta av dem var född och uppvuxen i Storbritannien, och förutom en enstaka tematisk presentation för klassen om Diwali eller muslimska seder, var deras koppling till ett bredare internationellt samfund mer eller mindre irrelevant. Ibland skulle det finnas mer avvikande etniciteter; en pojke var tysk-italiensk, medan en ny tjej hävdades av alla lärare före hennes ankomst som polsk, tills hon kom och vi upptäckte att hon faktiskt var ungerska. Dessa były konstigheter, och ingick bland de intressanta fakta vi visste om var och en av våra kamrater - de har verkligen hållit fast vid mig.

Att flytta till en internationell skola i Berlin förändrade denna dynamik väsentligt. Här var de dominerande nationaliteterna tyska och amerikanska, men även de utgjorde knappt hälften av studentgruppen. En av de första studenterna jag träffade föddes i England till en spansk far och en polsk mamma. Genom att titta på gamla klassbilder kan jag komma ihåg bulgarer, israeler, koreaner, danskar, japansk-brasilianer ... listan skulle utplåna den här artikelns ordräkning. Till och med amerikanerna var ofta välbesökta, med diplomatiska föräldrar som tidigare skickats till avlägsna platser. Det verkade verkligen annorlunda än sydvästra London.

Skolan ansträngde sig för att ge oss en internationell utbildning och vi fick församlingar om kulturmat och festivaler, temaveckor i vissa länder, läroplaner med lite mer mångkulturellt fokus. Lärare uppmuntrade elever från olika bakgrund att prata om sina kulturer, och de följde ofta. Målet var uppenbarligen att skapa en känsla av internationell samhörighet - men på vissa sätt kändes det nästan lite mer uppdelat. Nationaliteter strömmade ihop mycket mer än de gjorde i grundskolan - alla ryska barn var alltid vänner, till exempel. Människor kunde stänga av andra från samtalet genom att byta till spanska eller koreanska med ett ögonblicks varsel - tyskarna var särskilt ökända för att göra detta i Berlin.

Jag antyder inte att det fanns en aktiv rivalitet eller rasspänning mellan nationer eller något annat; vi lärde oss alla att vara så accepterande som möjligt och det gjorde vi mest. Men i den internationella skolans bisarra multietniska landskap, ur din naturliga miljö, var det högst ovanligt att dela en nationalitet med en given elev. Med så många människor från så många olika platser tenderade man att leta efter de med en gemensam upplevelse, efter ett samtalsämne om inte annat. När jag var hemifrån ville jag ofta att det fanns fler engelska människor som åt engelsk mat och minns engelska barns tv-program.

Uppenbarligen fanns det fortfarande gott om vänskap över gränserna. Många studenter hade varit på internationella skolor tidigare och navigerat i landskapet väl. Men i den här typen av relationer diskuterades inte nationaliteter ofta; utan den delade nationalitetsupplevelsen vände konversationen sig vanligtvis till skolan, precis som i icke-internationella skolor. Du kan ha en mycket mer engagerande diskussion med någon om hur konstavdelningen var en fullständig röra än du någonsin kunde om hur deras liv var som en nigerian som bodde i Grekland. Deras kopplingar till ett större internationellt samfund var inte mer relevanta än de hade varit i England.

Det fanns faktiskt några viktiga undantag från detta. Politik var en; Jag har haft diskussioner med koreaner och polacker om deras allmänna val och lärt mig mycket om den politiska strukturen i båda länderna, medan jag desperat försöker ge en sammanhängande förklaring av brittisk politik i gengäld - dessa diskussioner verkar ha blivit allt vanligare vi blir äldre och mer politiskt medvetna. Ett annat undantag var humoristiska argument mellan länder, där jag försvarade Storbritannien mot USA, Frankrike, Tyskland över en rad ämnen. Ibland hade de sina rötter i politiken, men ofta handlade de bara om aspekter av kulturen, t.ex. "Storbritannien har bättre TV än USA." Detta innebar att de sällan kokade över till äkta fiendskap, och slutade ofta med att skämta godmodig om varje nations stereotyper. Men tack vare dessa tvister kände jag mig mycket mer patriotisk som engelsman i Berlin än jag någonsin haft i England.

Att flytta till en brittisk skola i Bryssel har inte förändrat mycket av det internationella landskap som beskrivs ovan. Naturligtvis finns det fler britter, som äntligen tillåter mig att föra de rätta diskussionerna om barn-tv jag hade längtat efter, men det finns inte fler av dem här än det var tyskar på min skola i Berlin, och många har blandat arv i alla fall. Men även om nivån på internationalismen är ungefär densamma, är skolorna ganska olika i undervisningsstil. Vilket visar att internationella skolor, även med sina multietniska studentkroppar, inte är särskilt konstiga när skolorna går. Utan tvekan har de sina konstigheter - min berlinskola hade en kronisk besatthet med sina teaterstudenter, min Brysselskola serverar chips i cafeterian en gång i veckan - men det gör varje skola, internationell eller inte. Ja, det internationella samfundet ledde till några skillnader; Jag kan ha lite mer kulturell kunskap och är förmodligen mycket mindre benägna att vara rasistiska. Men till att börja med var allt jag verkligen gjorde att gå i en normal skola medan jag levde i ett annat land. Att bo utomlands var den ovanliga delen. Att gå i skolan var inte.

Fortsätt läsa

Ekonomi

Emission av gröna obligationer kommer att stärka eurons internationella roll

publicerade

on

Eurogruppens ministrar diskuterade eurons internationella roll (15 februari) efter offentliggörandet av Europeiska kommissionens meddelande av den 19 januari "Det europeiska ekonomiska och finansiella systemet: främja styrka och motståndskraft".

Eurogruppens president Paschal Donohoe sa: ”Syftet är att minska vårt beroende av andra valutor och att stärka vår autonomi i olika situationer. Samtidigt innebär ökad internationell användning av vår valuta också potentiella avvägningar, som vi kommer att fortsätta att övervaka. Under diskussionen betonade ministrarna potentialen för utfärdande av gröna obligationer för att förbättra marknadens användning av euron samtidigt som de bidrog till att uppnå vårt klimatövergångsmål. ”

Eurogruppen har diskuterat frågan flera gånger de senaste åren sedan eurotoppmötet i december 2018. Klaus Regling, vd för den europeiska stabilitetsmekanismen, sade att övertillit till dollarn innehöll risker, vilket gav Latinamerika och den asiatiska krisen på 90-talet som exempel. Han hänvisade också snett till ”nyare avsnitt” där dollarns dominans innebar att EU-företag inte kunde fortsätta arbeta med Iran inför amerikanska sanktioner. Regling tror att det internationella monetära systemet långsamt går mot ett multipolärt system där tre eller fyra valutor kommer att vara viktiga, inklusive dollar, euro och renminbi. 

Europeiska kommissionären för ekonomi, Paolo Gentiloni, enades om att eurons roll skulle kunna stärkas genom utfärdande av gröna obligationer som stärker marknadens användning av euron och samtidigt bidrar till att uppnå våra klimatmål för nästa generations EU-medel.

Ministrarna var överens om att det behövs breda åtgärder för att stödja euroens internationella roll, som omfattar framsteg inom bland annat Ekonomiska och monetära unionen, bankunionen och kapitalmarknadsunionen för att säkerställa euroens internationella roll.

Fortsätt läsa

EU

Europeiska domstolen för mänskliga rättigheter stöder Tyskland över Kunduz-flyganfallet

publicerade

on

By

En utredning av Tyskland om en dödlig flygattack 2009 nära den afghanska staden Kunduz som beställdes av en tysk befälhavare uppfyllde sina rättigheter till liv, sade Europeiska domstolen för mänskliga rättigheter på tisdagen (16 februari). skriver .

I Strasbourg-baserade domslut avvisas ett klagomål från den afghanska medborgaren Abdul Hanan, som förlorade två söner i attacken, att Tyskland inte uppfyllde sin skyldighet att effektivt undersöka händelsen.

I september 2009 kallade den tyska befälhavaren för Natos trupper i Kunduz in en amerikansk stridsflygplan för att slå två bränslebilar nära staden som Nato trodde hade kapats av Talibans uppror.

Den afghanska regeringen sa vid den tiden att 99 personer, inklusive 30 civila, dödades. Oberoende rättighetsgrupper uppskattades mellan 60 och 70 civila dödades.

Dödsfallet chockade tyskarna och tvingade i slutändan dess försvarsminister att avgå på grund av anklagelser om att täcka över antalet civila dödsfall inför inför valet i Tyskland 2009.

Tysklands federala åklagarmyndighet hade funnit att befälhavaren inte ådragit sig straffrättsligt ansvar, främst för att han var övertygad när han beordrade flygattacken att inga civila var närvarande.

För att han skulle vara ansvarig enligt internationell lag, skulle han behöva upptäckas att han handlat med avsikt att orsaka alltför civila olyckor.

Europeiska domstolen för mänskliga rättigheter övervägde effektiviteten i Tysklands utredning, inklusive huruvida den fastställde en motivering för dödlig maktanvändning. Den tog inte hänsyn till luftstridens laglighet.

Av 9,600 NATO-trupper i Afghanistan har Tyskland den näst största kontingenten bakom USA.

Ett fredsavtal mellan Taliban och Washington 2020 kräver att utländska trupper ska dra sig tillbaka senast den 1 maj, men USA: s president Joe Bidens administration granskar affären efter en försämring av säkerhetsläget i Afghanistan.

Tyskland förbereder sig på att förlänga mandatet för sitt militära uppdrag i Afghanistan från den 31 mars till slutet av detta år, med truppnivåer kvar på upp till 1,300 XNUMX, enligt ett utkast till dokument som Reuters har sett.

Fortsätt läsa

EU

Digitalisering av EU: s rättssystem: Kommissionen inleder offentligt samråd om gränsöverskridande rättsligt samarbete

publicerade

on

Den 16 februari inledde Europeiska kommissionen en offentligt samråd om modernisering av EU: s rättssystem. EU strävar efter att stödja medlemsstaterna i deras ansträngningar att anpassa sina rättssystem till den digitala tidsåldern och förbättra EU: s gränsöverskridande rättsliga samarbete. Rättskommissionär Didier Reynders (avbildad) sade: ”COVID-19-pandemin har ytterligare betonat vikten av digitalisering, även inom rättvisa. Domare och advokater behöver digitala verktyg för att kunna arbeta snabbare och mer effektivt.

Samtidigt behöver medborgare och företag onlineverktyg för en enklare och mer transparent tillgång till domstol till en lägre kostnad. Kommissionen strävar efter att driva denna process framåt och stödja medlemsstaterna i deras ansträngningar, bland annat när det gäller att underlätta deras samarbete i gränsöverskridande rättsliga förfaranden genom att använda digitala kanaler. ” I december 2020 antog kommissionen en kommunikation som beskriver de åtgärder och initiativ som syftar till att främja digitaliseringen av rättsväsendet i hela EU.

Det offentliga samrådet kommer att samla synpunkter på digitaliseringen av EU: s gränsöverskridande civila, kommersiella och straffrättsliga förfaranden. Resultaten av det offentliga samrådet där ett brett spektrum av grupper och individer kan delta och som finns tillgängliga här fram till den 8 maj 2021, kommer att ingå i ett initiativ om digitalisering av gränsöverskridande rättsligt samarbete som förväntas i slutet av detta år, som meddelats i 2021 Kommissionens arbetsprogram.

Fortsätt läsa
Annons

Twitter

Facebook

Annons

trend