Anslut dig till vårt nätverk!

Framsidan

2: a pris - Student Journalism Awards - Vad betyder det att vara på en internationell skola för mig? - Maxime Tanghe

publicerade

on

Ordet 'internationell' skildrar för mig en harmonisering i tro och kulturer. Det kräver en betydande respekt och etik, vilket bör vara av yttersta vikt för vårt moderniserade samhälle. Att vara student vid en internationell skola har radikalt förändrat mitt perspektiv på inte bara mig själv och min uppfattning om mänskligheten, men det har också direkt påverkat hur jag värdesätter och behandlar andra. Tillsammans med det kom en drastisk förändring i min inställning, beteende och framför allt en inneboende förändring av mina moraliska värderingar och principer, allt orsakad av denna fantastiska exponering för en mängd olika kulturer, moral och tro. 

Min passionerade tro och förtal för fördelarna med denna exponering beror på min personliga erfarenhet. Min resa började som en öppensinnad och energisk femåring när jag lämnade min hemstad Bryssel för att flytta till Berlin. En stad som förändras för alltid med kulturell mångfald och övergripande respekt för alla olika intressen och uppfattningar. Jag blev direkt fängslad av denna inställning. Tänkesättet att vara öppen för allt och respektera alla oavsett vem de är. Även om jag gick på en traditionell tysk skola, formade staden mig redan till vilken jag ville vara.

Vid tio års ålder, bortsett från min tidigare etablerade bas av "internationalism", började min "riktiga" internationella skolresa. Det var då jag flyttade tillbaka till Europas hjärta och gick till Europaskolan i Bryssel. Denna uppskattning för internationella skolor ökade snabbt när jag blev alltmer medveten om de olika fördelarna och privilegierna med att gå på en internationell skola, som att inkludera alla språk och etiska bakgrunder gjorde det möjligt för mig att uppskatta kulturer på det mest direkta och autentiska sättet. Jag blev direkt mer intresserad av att lära mig nya språk och resa till olika destinationer för att uppleva ett brett spektrum av kulturer.

Som ett resultat av denna ökande önskan att lära mig nya språk och kulturer övertygade jag mina föräldrar att låta mig gå på British School of Brussels. Jag ville komma över min språkbarriär med den stora internationella engelsktalande befolkningen. Ända sedan jag associerar att vara en internationell skolelever med hårt arbete, beslutsamhet och iver efter att få nya färdigheter i kombination med målet att ta på nya möjligheter samt ställa utmaningar.

Att vara en del av detta kosmopolitiska samfund har också den stora fördelen att skapa en visionär och internationell karriärväg. Att ha bekvämligheten med att träffa så många olika och unika elever varje dag gör det möjligt att bygga ett inflytelserikt nätverk av anslutningar som kan värna ett socialt liv. Det gjorde det verkligen för mig, eftersom jag kan njuta av sällskap med vänner från hela världen. Det gör varje möte till en helt annan kulturell upplevelse tillsammans med den kunskap och glädje som det genererar. Det finns inte bara denna fantastiska sociala aspekt av en internationell student, men det finns en ökad chans att komma in på högt rankade universitet över hela världen. Som Nelson Mandela en gång sa: ”Utbildning är det mest kraftfulla vapnet som du kan använda för att förändra världen”. Samtidigt har detta nätverk av människor möjligheten att fungera som ett kraftfullt verktyg för att främja affärs- eller karriärrelaterade frågor. Därför associerar jag att vara en internationell skolelever med utmärkt socialt liv, otaliga möjligheter och en ljus framtid.

Ett citat som starkt resonerar med min idé om att vara student vid en internationell skola är att: ”Enkla utbyten kan bryta ner väggar mellan oss, för när människor kommer tillsammans och pratar med varandra och delar en gemensam upplevelse, då är deras gemensamma mänsklighet avslöjade ”-Barack Obama. Sättet jag tolkar detta underbara citat på vårt scenario är att de regelbundna kulturella utbytena som sker på en internationell skola, förenar oss och utrotar ojämlikhet.

På grund av de många förknippade privilegierna med att vara student vid en internationell skola tror jag att det finns en viss avundsjuka från utomstående. Vilket kan orsakas av den prestigefyllda och lyckliga positionen vi befinner oss i tillsammans med en uppfattning om att vi är lite arroganta. De flesta av oss uppskattar dock denna möjlighet. Inklusive mig själv är jag mer än tacksam för att vara i denna position och känner mig extremt välsignad för att uppleva dessa privilegier. Enligt min mening skulle det vara arrogant att besegra hela syftet med att vara och representera denna internationella studentbild av att vara inkluderande, kulturellt medveten och respektfull. Av den anledningen tror jag att alla studenter som har en känsla av arrogans inte är en del av den verkliga bilden och syftet med att vara student vid en internationell skola. Som ett resultat är de definitivt en minoritet eftersom de flesta av oss verkligen inte har denna negativa inställning.

Sammantaget är min passion för att vara student vid en internationell skola djupgående och nästan överväldigande. Det beror på de oändliga fördelarna jag kan tänka mig och att komma med nackdelar är extremt svårt. Det har förändrat mig positivt, och det kan förändra dig också! Jag är övertygad om att integrering och omfamning av några av de kännetecken och principer som finns hos studenter från internationella skolor kan ha en positiv inverkan på allas liv. Därför är det nödvändigt att fråga dig själv: "Hur kan jag integrera en viss internationalism i mitt personliga liv?" Oavsett om detta kan vara för att lära sig och uppleva nya kulturer eller helt enkelt bara vara mer öppensinnade. Varje förändring i denna riktning kommer att ha en betydande inverkan på vår framtid.

Fortsätt läsa

Ekonomi

Emission av gröna obligationer kommer att stärka eurons internationella roll

publicerade

on

Eurogruppens ministrar diskuterade eurons internationella roll (15 februari) efter offentliggörandet av Europeiska kommissionens meddelande av den 19 januari "Det europeiska ekonomiska och finansiella systemet: främja styrka och motståndskraft".

Eurogruppens president Paschal Donohoe sa: ”Syftet är att minska vårt beroende av andra valutor och att stärka vår autonomi i olika situationer. Samtidigt innebär ökad internationell användning av vår valuta också potentiella avvägningar, som vi kommer att fortsätta att övervaka. Under diskussionen betonade ministrarna potentialen för utfärdande av gröna obligationer för att förbättra marknadens användning av euron samtidigt som de bidrog till att uppnå vårt klimatövergångsmål. ”

Eurogruppen har diskuterat frågan flera gånger de senaste åren sedan eurotoppmötet i december 2018. Klaus Regling, vd för den europeiska stabilitetsmekanismen, sade att övertillit till dollarn innehöll risker, vilket gav Latinamerika och den asiatiska krisen på 90-talet som exempel. Han hänvisade också snett till ”nyare avsnitt” där dollarns dominans innebar att EU-företag inte kunde fortsätta arbeta med Iran inför amerikanska sanktioner. Regling tror att det internationella monetära systemet långsamt går mot ett multipolärt system där tre eller fyra valutor kommer att vara viktiga, inklusive dollar, euro och renminbi. 

Europeiska kommissionären för ekonomi, Paolo Gentiloni, enades om att eurons roll skulle kunna stärkas genom utfärdande av gröna obligationer som stärker marknadens användning av euron och samtidigt bidrar till att uppnå våra klimatmål för nästa generations EU-medel.

Ministrarna var överens om att det behövs breda åtgärder för att stödja euroens internationella roll, som omfattar framsteg inom bland annat Ekonomiska och monetära unionen, bankunionen och kapitalmarknadsunionen för att säkerställa euroens internationella roll.

Fortsätt läsa

EU

Europeiska domstolen för mänskliga rättigheter stöder Tyskland över Kunduz-flyganfallet

publicerade

on

By

En utredning av Tyskland om en dödlig flygattack 2009 nära den afghanska staden Kunduz som beställdes av en tysk befälhavare uppfyllde sina rättigheter till liv, sade Europeiska domstolen för mänskliga rättigheter på tisdagen (16 februari). skriver .

I Strasbourg-baserade domslut avvisas ett klagomål från den afghanska medborgaren Abdul Hanan, som förlorade två söner i attacken, att Tyskland inte uppfyllde sin skyldighet att effektivt undersöka händelsen.

I september 2009 kallade den tyska befälhavaren för Natos trupper i Kunduz in en amerikansk stridsflygplan för att slå två bränslebilar nära staden som Nato trodde hade kapats av Talibans uppror.

Den afghanska regeringen sa vid den tiden att 99 personer, inklusive 30 civila, dödades. Oberoende rättighetsgrupper uppskattades mellan 60 och 70 civila dödades.

Dödsfallet chockade tyskarna och tvingade i slutändan dess försvarsminister att avgå på grund av anklagelser om att täcka över antalet civila dödsfall inför inför valet i Tyskland 2009.

Tysklands federala åklagarmyndighet hade funnit att befälhavaren inte ådragit sig straffrättsligt ansvar, främst för att han var övertygad när han beordrade flygattacken att inga civila var närvarande.

För att han skulle vara ansvarig enligt internationell lag, skulle han behöva upptäckas att han handlat med avsikt att orsaka alltför civila olyckor.

Europeiska domstolen för mänskliga rättigheter övervägde effektiviteten i Tysklands utredning, inklusive huruvida den fastställde en motivering för dödlig maktanvändning. Den tog inte hänsyn till luftstridens laglighet.

Av 9,600 NATO-trupper i Afghanistan har Tyskland den näst största kontingenten bakom USA.

Ett fredsavtal mellan Taliban och Washington 2020 kräver att utländska trupper ska dra sig tillbaka senast den 1 maj, men USA: s president Joe Bidens administration granskar affären efter en försämring av säkerhetsläget i Afghanistan.

Tyskland förbereder sig på att förlänga mandatet för sitt militära uppdrag i Afghanistan från den 31 mars till slutet av detta år, med truppnivåer kvar på upp till 1,300 XNUMX, enligt ett utkast till dokument som Reuters har sett.

Fortsätt läsa

EU

Digitalisering av EU: s rättssystem: Kommissionen inleder offentligt samråd om gränsöverskridande rättsligt samarbete

publicerade

on

Den 16 februari inledde Europeiska kommissionen en offentligt samråd om modernisering av EU: s rättssystem. EU strävar efter att stödja medlemsstaterna i deras ansträngningar att anpassa sina rättssystem till den digitala tidsåldern och förbättra EU: s gränsöverskridande rättsliga samarbete. Rättskommissionär Didier Reynders (avbildad) sade: ”COVID-19-pandemin har ytterligare betonat vikten av digitalisering, även inom rättvisa. Domare och advokater behöver digitala verktyg för att kunna arbeta snabbare och mer effektivt.

Samtidigt behöver medborgare och företag onlineverktyg för en enklare och mer transparent tillgång till domstol till en lägre kostnad. Kommissionen strävar efter att driva denna process framåt och stödja medlemsstaterna i deras ansträngningar, bland annat när det gäller att underlätta deras samarbete i gränsöverskridande rättsliga förfaranden genom att använda digitala kanaler. ” I december 2020 antog kommissionen en kommunikation som beskriver de åtgärder och initiativ som syftar till att främja digitaliseringen av rättsväsendet i hela EU.

Det offentliga samrådet kommer att samla synpunkter på digitaliseringen av EU: s gränsöverskridande civila, kommersiella och straffrättsliga förfaranden. Resultaten av det offentliga samrådet där ett brett spektrum av grupper och individer kan delta och som finns tillgängliga här fram till den 8 maj 2021, kommer att ingå i ett initiativ om digitalisering av gränsöverskridande rättsligt samarbete som förväntas i slutet av detta år, som meddelats i 2021 Kommissionens arbetsprogram.

Fortsätt läsa
Annons

Twitter

Facebook

Annons

trend