Anslut dig till vårt nätverk!

Framsidan

2: a pris - Student Journalism Awards - Vad betyder det att vara på en internationell skola för mig? - Maxime Tanghe

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Ordet 'internationell' skildrar för mig en harmonisering i tro och kulturer. Det kräver en betydande respekt och etik, vilket bör vara av yttersta vikt för vårt moderniserade samhälle. Att vara student vid en internationell skola har radikalt förändrat mitt perspektiv på inte bara mig själv och min uppfattning om mänskligheten, men det har också direkt påverkat hur jag värdesätter och behandlar andra. Tillsammans med det kom en drastisk förändring i min inställning, beteende och framför allt en inneboende förändring av mina moraliska värderingar och principer, allt orsakad av denna fantastiska exponering för en mängd olika kulturer, moral och tro. 

Min passionerade tro och förtal för fördelarna med denna exponering beror på min personliga erfarenhet. Min resa började som en öppensinnad och energisk femåring när jag lämnade min hemstad Bryssel för att flytta till Berlin. En stad som förändras för alltid med kulturell mångfald och övergripande respekt för alla olika intressen och uppfattningar. Jag blev direkt fängslad av denna inställning. Tänkesättet att vara öppen för allt och respektera alla oavsett vem de är. Även om jag gick på en traditionell tysk skola, formade staden mig redan till vilken jag ville vara.

Vid tio års ålder, bortsett från min tidigare etablerade bas av "internationalism", började min "riktiga" internationella skolresa. Det var då jag flyttade tillbaka till Europas hjärta och gick till Europaskolan i Bryssel. Denna uppskattning för internationella skolor ökade snabbt när jag blev alltmer medveten om de olika fördelarna och privilegierna med att gå på en internationell skola, som att inkludera alla språk och etiska bakgrunder gjorde det möjligt för mig att uppskatta kulturer på det mest direkta och autentiska sättet. Jag blev direkt mer intresserad av att lära mig nya språk och resa till olika destinationer för att uppleva ett brett spektrum av kulturer.

Som ett resultat av denna ökande önskan att lära mig nya språk och kulturer övertygade jag mina föräldrar att låta mig gå på British School of Brussels. Jag ville komma över min språkbarriär med den stora internationella engelsktalande befolkningen. Ända sedan jag associerar att vara en internationell skolelever med hårt arbete, beslutsamhet och iver efter att få nya färdigheter i kombination med målet att ta på nya möjligheter samt ställa utmaningar.

Att vara en del av detta kosmopolitiska samfund har också den stora fördelen att skapa en visionär och internationell karriärväg. Att ha bekvämligheten med att träffa så många olika och unika elever varje dag gör det möjligt att bygga ett inflytelserikt nätverk av anslutningar som kan värna ett socialt liv. Det gjorde det verkligen för mig, eftersom jag kan njuta av sällskap med vänner från hela världen. Det gör varje möte till en helt annan kulturell upplevelse tillsammans med den kunskap och glädje som det genererar. Det finns inte bara denna fantastiska sociala aspekt av en internationell student, men det finns en ökad chans att komma in på högt rankade universitet över hela världen. Som Nelson Mandela en gång sa: ”Utbildning är det mest kraftfulla vapnet som du kan använda för att förändra världen”. Samtidigt har detta nätverk av människor möjligheten att fungera som ett kraftfullt verktyg för att främja affärs- eller karriärrelaterade frågor. Därför associerar jag att vara en internationell skolelever med utmärkt socialt liv, otaliga möjligheter och en ljus framtid.

Ett citat som starkt resonerar med min idé om att vara student vid en internationell skola är att: ”Enkla utbyten kan bryta ner väggar mellan oss, för när människor kommer tillsammans och pratar med varandra och delar en gemensam upplevelse, då är deras gemensamma mänsklighet avslöjade ”-Barack Obama. Sättet jag tolkar detta underbara citat på vårt scenario är att de regelbundna kulturella utbytena som sker på en internationell skola, förenar oss och utrotar ojämlikhet.

På grund av de många förknippade privilegierna med att vara student vid en internationell skola tror jag att det finns en viss avundsjuka från utomstående. Vilket kan orsakas av den prestigefyllda och lyckliga positionen vi befinner oss i tillsammans med en uppfattning om att vi är lite arroganta. De flesta av oss uppskattar dock denna möjlighet. Inklusive mig själv är jag mer än tacksam för att vara i denna position och känner mig extremt välsignad för att uppleva dessa privilegier. Enligt min mening skulle det vara arrogant att besegra hela syftet med att vara och representera denna internationella studentbild av att vara inkluderande, kulturellt medveten och respektfull. Av den anledningen tror jag att alla studenter som har en känsla av arrogans inte är en del av den verkliga bilden och syftet med att vara student vid en internationell skola. Som ett resultat är de definitivt en minoritet eftersom de flesta av oss verkligen inte har denna negativa inställning.

Annons

Sammantaget är min passion för att vara student vid en internationell skola djupgående och nästan överväldigande. Det beror på de oändliga fördelarna jag kan tänka mig och att komma med nackdelar är extremt svårt. Det har förändrat mig positivt, och det kan förändra dig också! Jag är övertygad om att integrering och omfamning av några av de kännetecken och principer som finns hos studenter från internationella skolor kan ha en positiv inverkan på allas liv. Därför är det nödvändigt att fråga dig själv: "Hur kan jag integrera en viss internationalism i mitt personliga liv?" Oavsett om detta kan vara för att lära sig och uppleva nya kulturer eller helt enkelt bara vara mer öppensinnade. Varje förändring i denna riktning kommer att ha en betydande inverkan på vår framtid.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

Trend