Anslut dig till vårt nätverk!

Framsidan

Vinnare, Student Journalism Awards - Vad betyder det att vara på en internationell skola för mig? - Grace Roberts

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Frågor som dessa är laddade, aldrig enkla eller raka fram. Det kräver att du gräver ner och hittar din sanning. Tänk på det som en lök, du har lagren som omger utsidan och för att komma till mitten måste du ta bort varje lager. Allt har positiva och negativa egenskaper, inklusive denna fråga, så låt oss börja gå igenom, ska vi? British School of Brussels är den första internationella skolan jag har gått på, innan jag var här var jag i det militära skolsystemet. Militärskolor är normala brittiska skolor, men dessa drivs utomlands för brittiska elever som jag! När jag bodde i Tyskland gick jag i flera skolor i det specifika systemet: ända från början till slut. Jag skulle ljuga om jag inte sa att jag älskade dem, jag har träffat så många fantastiska vänner från att vara i dessa skolor men det var några problem. Du förstår, när du gick i en av dessa skolor, skulle du flytta upp till nästa skola med samma människor och några extra, vilket kan vara härligt. Men ibland kändes det som att du var instängd. Folk hade dessa idéer och skildringar av dig i sina huvuden från när du var 8 och förväntade sig att du skulle fortsätta på samma sätt. Du skulle förväntas stanna i samma vängrupper, förbli samma person som du var när du var liten men det skulle aldrig förbli konstant. Vänner kommer att bråka, människor kommer att förändras, det är bara så som världen fungerar.

Upp- och nedgångar, toppar och dalar

En av mina närmaste vänner och jag har varit vänner i över 7 år, och vi var kända för att vara de bästa vännerna. Förutom en gång då vi hamnade i ett småbråk om en rosett som jag hade i håret. Det var ett bråk som varade i nästan två månader, vi sa inte ett ord till varandra, men jag såg henne alltid i skolan, vi hade samma kompisgrupp också vilket gjorde situationen mycket värre. Alla engagerade sig och försökte placera oss tillsammans igen som två trasiga pusselbitar. Det var som att folk föraktade förändringen; det var obekant för dem. Lyckligtvis löste vi det och kom närmare varandra än någonsin tidigare. Men det fastnade för mig hur mycket folk hatade störningen, de klarade inte av förändringen.

Men att komma hit, det var verkligen en frisk fläkt.

Jag kunde vara den jag ville vara utan att någon kände mig innan jag kom. Jag kunde bära vad jag ville; Jag kunde göra mitt hår som jag ville. Jag skulle kunna vara jag. Naturligtvis var det få domar från folk som det alltid kommer att vara, men det var okej eftersom jag var glad och bra som jag. Jag hittade ett stabilt stödsystem: vänner som brydde sig om mig, lärare som gav mig hjälp när jag behövde det, ett skolsystem som strävade efter vänlighet och positivitet. Jag hittade några av de bästa människorna jag någonsin kommer att träffa, några av de som står mig närmast oavsett hur långt bort de flyttar.

Men med varje stig finns det en pöl. Det kommer till den punkt där det måste ta slut, alla måste gå vidare. Det är tråkigt men det är sant. Varje hej har kommit med ett farväl. Jag var tvungen att säga hejdå till en av mina närmaste vänner, den första jag blivit vän med i skolan och det var smärtsamt. Det är det alltid. Ingen tänker på hur ont det gör att säga hejdå till någon förrän tårarna börjar rinna igen och de hårda farvälna har sagts. Ingen kommer någonsin att stanna på samma plats för alltid, det är bara verkligheten. Oavsett om det är att flytta till ett nytt hus, flytta länder, flytta kontinenter, kommer du alltid att flytta minst en gång. Men när folk går, kommer fler människor, och ännu fler band knyts. Du kommer alltid att träffa nya människor och nya vänner, fler människor som bryr sig om dig och är glada över att se dig frodas.

Och det är en speciell sak med internationella skolor; du träffar alltid nya människor. Du är fri att utforska nya vängrupper, prata med olika människor, skaffa ett bredare utbud av vänner utan rädsla för att förlora dina gamla vänner. Det är tröstande. Ibland känner folk sig lämnade eller som att de inte har någon men här är det inte sant. Du kommer alltid att ha någon, kanske inser du det inte, men du kommer alltid ha någon i ditt hörn som hejar på dig oavsett vad och det är en skön känsla. Det är en tröstande, lugn och varm känsla.

Annons

Så din fråga var vad betyder det att vara i en internationell skola för mig och jag tror att jag äntligen kan ha ett svar. För mig är att gå på en internationell skola en unik upplevelse som jag har turen att få gå igenom på egen hand. Det öppnar dörrarna till en helt ny värld av kulturer som du kanske aldrig har sett, språk du kanske aldrig har provat, människor du aldrig skulle ha träffat. Det är en möjlighet som jag är så glad att jag fick. Alla känner inte likadant som jag och det är helt okej. Men glöm aldrig att det alltid finns upp- och nedgångar, toppar och dalar.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

Trend