Anslut dig till vårt nätverk!

Framsidan

Vinnare, Student Journalism Awards - Vad betyder det att vara på en internationell skola för mig? - Grace Roberts

publicerade

on

Frågor som dessa är laddade, aldrig enkla eller rakt framåt. Det kräver att du gräver ner och hittar din sanning. Tänk på det som en lök, du har skikten som omger utsidan och för att komma till centrum måste du ta bort varje lager. Allt har positiva och negativa, inklusive denna fråga, så låt oss börja gå igenom, eller hur? British School of Brussels är den första internationella skolan jag har varit på innan jag var här i det militära skolsystemet. Militärskolor är normala skolor i Storbritannien, men dessa drivs utomlands för brittiska studenter som jag! När jag bodde i Tyskland var jag i flera skolor i det specifika systemet: från början till slut. Jag skulle ljuga om jag inte sa att jag älskade dem, jag har träffat så många fantastiska vänner från att vara i de skolorna men det fanns några problem. Du förstår, när du var i någon av dessa skolor skulle du flytta upp till nästa skola med samma människor och några extra som kan vara underbara. Ibland kändes det dock som om du var fångad. Människor hade dessa idéer och skildringar av dig i sina huvuden från när du var åtta och skulle förvänta dig att du skulle stanna på samma sätt. Man förväntas stanna i samma vängrupper, förbli samma person som du var när du var liten men det skulle aldrig förbli konstant. Vänner kommer att argumentera, människor kommer att förändras, det är precis som världen fungerar.

Upp- och nedgångar, upp- och nedgångar

En av mina närmaste vänner och jag har varit vänner i över 7 år, och vi var kända för att vara de bästa vännerna. Med undantag för en gång där vi föll i ett litet argument om en båge som jag bar i mitt hår. Det var ett argument som varade i nästan två månader, vi uttalade inte ett ord till varandra, men jag såg henne alltid i skolan, vi hade också samma vängrupp som förvärrade situationen. Alla blev involverade och försökte placera oss ihop igen som två trasiga pusselbitar. Det var som att människor föraktade förändringen; det var okänt för dem. Lyckligtvis gjorde vi det och blev närmare än någonsin tidigare. Men det höll fast vid mig hur mycket folk hatade störningen, de kunde inte klara förändringen.

Men när jag kom hit var det verkligen en frisk pust.

Jag kunde vara den jag ville vara utan att någon kände mig innan jag kom. Jag kunde bära vad jag ville; Jag kunde göra mitt hår som jag ville. Jag kan vara jag. Naturligtvis fanns det få domar från människor som det alltid kommer att vara, men det var okej för jag var glad och bra att vara jag. Jag hittade ett stabilt stödsystem: vänner som tog hand om mig, lärare som gav mig hjälp när jag behövde det, ett skolsystem som strävade efter vänlighet och positivitet. Jag hittade några av de bästa människorna som jag någonsin kommer att träffa, några av de närmaste människorna mig oavsett hur långt de rör sig.

Men med varje väg finns det en pöl. Det kommer till den punkt där det måste ta slut, alla måste gå vidare. Det är sorgligt men det är sant. Varje hej har kommit med hejdå. Jag var tvungen att säga adjö till en av mina närmaste vänner, den första personen jag hade blivit vän med i skolan och det var smärtsamt. Det är det alltid. Ingen tänker på hur mycket det gör ont att säga adjö till någon tills tårarna börjar rulla igen och de hårda adjöerna talas. Ingen kommer någonsin att stanna på samma plats för alltid, det är bara verkligheten. Oavsett om det flyttar till ett nytt hus, flyttar länder, flyttar kontinenter, kommer du alltid att flytta minst en gång. Men när människor lämnar kommer fler människor och ännu fler band knyts. Du kommer alltid att träffa nya människor och nya vänner, fler människor som bryr sig om dig och är glada att se dig trivas.

Och det är en speciell sak med internationella skolor; du träffar alltid nya människor. Du är fri att utforska nya vängrupper, prata med olika människor, få ett bredare utbud av vänner utan rädsla för att förlora dina gamla vänner. Det är tröstande. Ibland känner människor sig kvar eller att de inte har någon annan än här, det är inte sant. Du kommer alltid att ha någon, kanske du inte inser det, men du kommer alltid att ha någon i ditt hörn som hejar på dig oavsett vad och det är en trevlig känsla. Det är en tröstande, lugn, varm känsla.

Så din fråga var vad betyder det att vara i en internationell skola för mig och jag tror att jag kanske äntligen får svar. Att vara på en internationell skola är för mig en unik upplevelse som jag har turen att gå igenom från första hand. Det öppnar dörrarna för en helt ny värld av kulturer som du kanske aldrig har sett, språk du kanske aldrig har provat, människor du aldrig skulle ha träffat. Det är en möjlighet jag är så glad att jag fick. Inte alla känner samma som jag och det är okej. Men glöm aldrig att det alltid finns upp- och nedgångar, toppar och nedgångar.

Fortsätt läsa

Ekonomi

Emission av gröna obligationer kommer att stärka eurons internationella roll

publicerade

on

Eurogruppens ministrar diskuterade eurons internationella roll (15 februari) efter offentliggörandet av Europeiska kommissionens meddelande av den 19 januari "Det europeiska ekonomiska och finansiella systemet: främja styrka och motståndskraft".

Eurogruppens president Paschal Donohoe sa: ”Syftet är att minska vårt beroende av andra valutor och att stärka vår autonomi i olika situationer. Samtidigt innebär ökad internationell användning av vår valuta också potentiella avvägningar, som vi kommer att fortsätta att övervaka. Under diskussionen betonade ministrarna potentialen för utfärdande av gröna obligationer för att förbättra marknadens användning av euron samtidigt som de bidrog till att uppnå vårt klimatövergångsmål. ”

Eurogruppen har diskuterat frågan flera gånger de senaste åren sedan eurotoppmötet i december 2018. Klaus Regling, vd för den europeiska stabilitetsmekanismen, sade att övertillit till dollarn innehöll risker, vilket gav Latinamerika och den asiatiska krisen på 90-talet som exempel. Han hänvisade också snett till ”nyare avsnitt” där dollarns dominans innebar att EU-företag inte kunde fortsätta arbeta med Iran inför amerikanska sanktioner. Regling tror att det internationella monetära systemet långsamt går mot ett multipolärt system där tre eller fyra valutor kommer att vara viktiga, inklusive dollar, euro och renminbi. 

Europeiska kommissionären för ekonomi, Paolo Gentiloni, enades om att eurons roll skulle kunna stärkas genom utfärdande av gröna obligationer som stärker marknadens användning av euron och samtidigt bidrar till att uppnå våra klimatmål för nästa generations EU-medel.

Ministrarna var överens om att det behövs breda åtgärder för att stödja euroens internationella roll, som omfattar framsteg inom bland annat Ekonomiska och monetära unionen, bankunionen och kapitalmarknadsunionen för att säkerställa euroens internationella roll.

Fortsätt läsa

EU

Europeiska domstolen för mänskliga rättigheter stöder Tyskland över Kunduz-flyganfallet

publicerade

on

By

En utredning av Tyskland om en dödlig flygattack 2009 nära den afghanska staden Kunduz som beställdes av en tysk befälhavare uppfyllde sina rättigheter till liv, sade Europeiska domstolen för mänskliga rättigheter på tisdagen (16 februari). skriver .

I Strasbourg-baserade domslut avvisas ett klagomål från den afghanska medborgaren Abdul Hanan, som förlorade två söner i attacken, att Tyskland inte uppfyllde sin skyldighet att effektivt undersöka händelsen.

I september 2009 kallade den tyska befälhavaren för Natos trupper i Kunduz in en amerikansk stridsflygplan för att slå två bränslebilar nära staden som Nato trodde hade kapats av Talibans uppror.

Den afghanska regeringen sa vid den tiden att 99 personer, inklusive 30 civila, dödades. Oberoende rättighetsgrupper uppskattades mellan 60 och 70 civila dödades.

Dödsfallet chockade tyskarna och tvingade i slutändan dess försvarsminister att avgå på grund av anklagelser om att täcka över antalet civila dödsfall inför inför valet i Tyskland 2009.

Tysklands federala åklagarmyndighet hade funnit att befälhavaren inte ådragit sig straffrättsligt ansvar, främst för att han var övertygad när han beordrade flygattacken att inga civila var närvarande.

För att han skulle vara ansvarig enligt internationell lag, skulle han behöva upptäckas att han handlat med avsikt att orsaka alltför civila olyckor.

Europeiska domstolen för mänskliga rättigheter övervägde effektiviteten i Tysklands utredning, inklusive huruvida den fastställde en motivering för dödlig maktanvändning. Den tog inte hänsyn till luftstridens laglighet.

Av 9,600 NATO-trupper i Afghanistan har Tyskland den näst största kontingenten bakom USA.

Ett fredsavtal mellan Taliban och Washington 2020 kräver att utländska trupper ska dra sig tillbaka senast den 1 maj, men USA: s president Joe Bidens administration granskar affären efter en försämring av säkerhetsläget i Afghanistan.

Tyskland förbereder sig på att förlänga mandatet för sitt militära uppdrag i Afghanistan från den 31 mars till slutet av detta år, med truppnivåer kvar på upp till 1,300 XNUMX, enligt ett utkast till dokument som Reuters har sett.

Fortsätt läsa

EU

Digitalisering av EU: s rättssystem: Kommissionen inleder offentligt samråd om gränsöverskridande rättsligt samarbete

publicerade

on

Den 16 februari inledde Europeiska kommissionen en offentligt samråd om modernisering av EU: s rättssystem. EU strävar efter att stödja medlemsstaterna i deras ansträngningar att anpassa sina rättssystem till den digitala tidsåldern och förbättra EU: s gränsöverskridande rättsliga samarbete. Rättskommissionär Didier Reynders (avbildad) sade: ”COVID-19-pandemin har ytterligare betonat vikten av digitalisering, även inom rättvisa. Domare och advokater behöver digitala verktyg för att kunna arbeta snabbare och mer effektivt.

Samtidigt behöver medborgare och företag onlineverktyg för en enklare och mer transparent tillgång till domstol till en lägre kostnad. Kommissionen strävar efter att driva denna process framåt och stödja medlemsstaterna i deras ansträngningar, bland annat när det gäller att underlätta deras samarbete i gränsöverskridande rättsliga förfaranden genom att använda digitala kanaler. ” I december 2020 antog kommissionen en kommunikation som beskriver de åtgärder och initiativ som syftar till att främja digitaliseringen av rättsväsendet i hela EU.

Det offentliga samrådet kommer att samla synpunkter på digitaliseringen av EU: s gränsöverskridande civila, kommersiella och straffrättsliga förfaranden. Resultaten av det offentliga samrådet där ett brett spektrum av grupper och individer kan delta och som finns tillgängliga här fram till den 8 maj 2021, kommer att ingå i ett initiativ om digitalisering av gränsöverskridande rättsligt samarbete som förväntas i slutet av detta år, som meddelats i 2021 Kommissionens arbetsprogram.

Fortsätt läsa
Annons

Twitter

Facebook

Annons

trend