Anslut dig till vårt nätverk!

Framsidan

Vinnare, Student Journalism Awards - Vad betyder det att vara på en internationell skola för mig? - Grace Roberts

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Frågor som dessa är laddade, aldrig enkla eller rakt framåt. Det kräver att du gräver ner och hittar din sanning. Tänk på det som en lök, du har skikten som omger utsidan och för att komma till centrum måste du ta bort varje lager. Allt har positiva och negativa, inklusive denna fråga, så låt oss börja gå igenom, eller hur? British School of Brussels är den första internationella skolan jag har varit på innan jag var här i det militära skolsystemet. Militärskolor är normala skolor i Storbritannien, men dessa drivs utomlands för brittiska studenter som jag! När jag bodde i Tyskland var jag i flera skolor i det specifika systemet: från början till slut. Jag skulle ljuga om jag inte sa att jag älskade dem, jag har träffat så många fantastiska vänner från att vara i de skolorna men det fanns några problem. Du förstår, när du var i någon av dessa skolor skulle du flytta upp till nästa skola med samma människor och några extra som kan vara underbara. Ibland kändes det dock som om du var fångad. Människor hade dessa idéer och skildringar av dig i sina huvuden från när du var åtta och skulle förvänta dig att du skulle stanna på samma sätt. Man förväntas stanna i samma vängrupper, förbli samma person som du var när du var liten men det skulle aldrig förbli konstant. Vänner kommer att argumentera, människor kommer att förändras, det är precis som världen fungerar.

Upp- och nedgångar, upp- och nedgångar

En av mina närmaste vänner och jag har varit vänner i över 7 år, och vi var kända för att vara de bästa vännerna. Med undantag för en gång där vi föll i ett litet argument om en båge som jag bar i mitt hår. Det var ett argument som varade i nästan två månader, vi uttalade inte ett ord till varandra, men jag såg henne alltid i skolan, vi hade också samma vängrupp som förvärrade situationen. Alla blev involverade och försökte placera oss ihop igen som två trasiga pusselbitar. Det var som att människor föraktade förändringen; det var okänt för dem. Lyckligtvis gjorde vi det och blev närmare än någonsin tidigare. Men det höll fast vid mig hur mycket folk hatade störningen, de kunde inte klara förändringen.

Men när jag kom hit var det verkligen en frisk pust.

Jag kunde vara den jag ville vara utan att någon kände mig innan jag kom. Jag kunde bära vad jag ville; Jag kunde göra mitt hår som jag ville. Jag kan vara jag. Naturligtvis fanns det få domar från människor som det alltid kommer att vara, men det var okej för jag var glad och bra att vara jag. Jag hittade ett stabilt stödsystem: vänner som tog hand om mig, lärare som gav mig hjälp när jag behövde det, ett skolsystem som strävade efter vänlighet och positivitet. Jag hittade några av de bästa människorna som jag någonsin kommer att träffa, några av de närmaste människorna mig oavsett hur långt de rör sig.

Men med varje väg finns det en pöl. Det kommer till den punkt där det måste ta slut, alla måste gå vidare. Det är sorgligt men det är sant. Varje hej har kommit med hejdå. Jag var tvungen att säga adjö till en av mina närmaste vänner, den första personen jag hade blivit vän med i skolan och det var smärtsamt. Det är det alltid. Ingen tänker på hur mycket det gör ont att säga adjö till någon tills tårarna börjar rulla igen och de hårda adjöerna talas. Ingen kommer någonsin att stanna på samma plats för alltid, det är bara verkligheten. Oavsett om det flyttar till ett nytt hus, flyttar länder, flyttar kontinenter, kommer du alltid att flytta minst en gång. Men när människor lämnar kommer fler människor och ännu fler band knyts. Du kommer alltid att träffa nya människor och nya vänner, fler människor som bryr sig om dig och är glada att se dig trivas.

Och det är en speciell sak med internationella skolor; du träffar alltid nya människor. Du är fri att utforska nya vängrupper, prata med olika människor, få ett bredare utbud av vänner utan rädsla för att förlora dina gamla vänner. Det är tröstande. Ibland känner människor sig kvar eller att de inte har någon annan än här, det är inte sant. Du kommer alltid att ha någon, kanske du inte inser det, men du kommer alltid att ha någon i ditt hörn som hejar på dig oavsett vad och det är en trevlig känsla. Det är en tröstande, lugn, varm känsla.

Annons

Så din fråga var vad betyder det att vara i en internationell skola för mig och jag tror att jag kanske äntligen får svar. Att vara på en internationell skola är för mig en unik upplevelse som jag har turen att gå igenom från första hand. Det öppnar dörrarna för en helt ny värld av kulturer som du kanske aldrig har sett, språk du kanske aldrig har provat, människor du aldrig skulle ha träffat. Det är en möjlighet jag är så glad att jag fick. Inte alla känner samma som jag och det är okej. Men glöm aldrig att det alltid finns upp- och nedgångar, toppar och nedgångar.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

trend