Anslut dig till vårt nätverk!

Allmänt

Österrikes ledare träffar Putin i Moskva på måndag

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Österrikes förbundskansler Karl Nehammer kommer att träffa Rysslands president Vladimir Putin i Moskva i morgon (måndag 11:e), sa en talesperson för den österrikiska regeringen. Detta skulle vara det första mötet mellan Putin, en EU-ledare, och en rysk ledare sedan Rysslands invasion av Ukraina den 24 februari.

Nehammer skrev på Twitter, "Jag ska träffa Vladimir #Putin imorgon."

Han skrev att "Vi är militärt neutrala men (har) en tydligt definierad ståndpunkt om det ryska angreppskriget mot #Ukraina", med hänvisning till Österrikes ståndpunkt. Det måste sluta! Det kräver humanitära korridorer, vapenvila och fullständig utredning av krigsförbrytelser.

Dmitry Peskov, en talesman för Kreml, bekräftade för RIA att Putin skulle träffa Nehammer på måndag.

Efter en lördagsresa av Nehammer träffade den österrikiske förbundskanslern Ukrainas president Volodymyr Zeleskiy.

Sedan konflikten bröt ut har Putin mestadels blivit avskymd och ignorerad av västerländska ledare. Han träffade dock Naftali Bennett, Israels premiärminister i Kreml i mars.

Neutral Österrike har gett humanitärt bistånd till Ukraina, samt hjälmar för civila och kroppsrustningar för soldater. Nehammer, en konservativ har känt sig rörd av telefonsamtal med Zelenskiy. Han säger att han vill ha stöd.

Annons

Nehammer uppgav på Twitter att han hade informerat "European Partners" om sitt besök i Moskva. Detta inkluderade EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen och Europeiska rådets ordförande Charles Michel. Tysklands förbundskansler Olaf Scholz, Turkiets president Tayyip Erdan, och naturligtvis Ukrainas president Zelenskiy.


Registrera


Rapportering av Brenna H. Neghaiwi; Redigering av Alex Richardson

våra Standarder

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend