Anslut dig till vårt nätverk!

Allmänt

Yachtcharterindustri som ställs inför stor förändring och tillväxt i Storbritannien

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

För dem som inte vet är yachtcharter ett idealiskt sätt att varva ner och ta in livet från ett annat perspektiv. Att driva över havet och komma bort från allt - även för bara några dagar - är en lockande utsikt för många människor. Faktiskt så mycket att massor av semesterbesökare kräver yachtcharter var de än landar, ofta som ett välkommet tillägg till deras ursprungliga planer.

Folk älskar tanken på att ta med sin familj på en privat båt, oavsett om det bara är för några dagar eller till och med en hel vecka - möjligheten verkar locka fram vår inre sjöfarare! Alternativ för att chartra utan passagerare eller besättning (om du inte vill ha dem) kan göra att utflykter känns ännu mer personliga och spännande. Och charter på detta sätt kan ge familjer tillgång till några av de lyxigaste båtarna som finns. Massor av lyxiga charterbåtar har byggts av kända designers, av vilka många har fått världsomspännande erkännande för sitt exceptionella arbete.

Det skulle vara vettigt att spirande entreprenörer med en kärlek till båtlivet kanske vill prova på att starta eget företag inom Storbritanniens yachtcharterindustri. Båtcharterbranschen har dock varit notoriskt svår att penetrera för nya aktörer. Inträdesbarriärerna är höga och branschen har länge dominerats av samma aktörer. Allt detta är dock på väg att förändras.

Landskapet i båtcharterbranschen

Storbritanniens båtindustri växer i snabb takt, med den globala chartermarknaden som uppskattas vara värd häpnadsväckande 30 miljarder dollar år 2027. Denna snabba tillväxt kommer bara att fortsätta tack vare populariteten för kortsiktig båtuthyrning som ett hållbart semesteralternativ .

Landskapet för att hitta den perfekta chartern har förändrats avsevärt de senaste åren. Bortsett från expansionen av branschen själv, den exponentiella tillväxten av onlineföretag som www.borrowaboat.com har haft en stor del att spela i denna kommersiella seglingsrenässans.

Efter att ha fått en ny finansieringsomgång via crowdfunding-facilitator Fröer, Borrow A Boat erbjuder sina medlemmar tillgång till tusentals båtar genom en intuitiv onlinemarknadsplats. Ökningen av dessa typer av plattformar innebär att familjer som vill hyra båtar inte kommer att ha någon brist på alternativ - individer kan enkelt bläddra igenom ett stort utbud av alternativ på en enda plattform eller jämföra priser mellan leverantörer direkt utan att behöva hoppa fram och tillbaka mellan webbplatser.

Annons

Varför står båtcharterbranschen inför enorm tillväxt?

Båtcharterbranschen ser en snabb ökning i popularitet, en trend som har observerats under de senaste åren. Framväxten av "delningsekonomin" har gett användarna gott om sätt att hyra, dela eller låna föremål, snarare än att köpa dem direkt. Denna delningsekonomi går också hand i hand med konsumenternas efterfrågan på den här typen av tjänster.

Många företag har prioriterat att hyra ut båtar och yachter till kunder som vill flyga utomlands men drar sig för att lägga en förmögenhet på dyra utgifter. Med företag som Borrow A Boat som leder striden, ger detta charterbranschen ett nytt liv och skapar möjligheter som tidigare var oerhörda.

Räcker den här prognosen om båtcharterbranschen?

Så med tanke på den snabba tillväxten inom charterbranschen är det viktigt att fråga sig – kommer denna prognos att räcka?

Det är en fråga som är svår att svara på, särskilt med tanke på de många hinder som har stått i vägen för båtcharterbranschen så länge. Vissa människor har klagomål med att använda någon annans båt för att ta turer - vilket kan vara förståeligt med tanke på vissa individers idéer om ägande. De positiva aspekterna av delningsekonomin har dock potentialen att vida överväga de negativa, särskilt på en marknad där huvudvaran är så dyr.

Den mest fördelaktiga aspekten för konsumenterna är att de kan möta sina befraktningsbehov med minimalt krångel och till ett överkomligt pris. Framgång i detta avseende innebär att båtar är tillgängliga när det behövs, minus alla de extra hänsyn som vanligtvis kommer med ägande, såsom underhåll och underhåll.

Vad båtcharterbranschens tillväxt betyder för konsumenterna

Uppgången i populariteten för båtcharter kommer garanterat att göra det lättare för konsumenter att ta sina egna charterresor. Med den ökade tillgängligheten av båtar och framväxten av nya plattformar och leverantörer kommer att boka en charter vara nästan en annan natur. Att ta en båt ut till havs kommer också att bli mycket billigare, eftersom efterfrågan på båtliv kommer att driva på tillväxten inom charterbranschen, vilket leder till ökad konkurrens och lägre priser. Med leverantörer som tävlar om affärer bland rivaler, kommer många operatörer att försöka erbjuda så konkurrenskraftiga priser som möjligt.

På en mindre kommersiell nivå kommer fler människor att kunna njuta av båtlivet och utveckla en ny passion som de kanske aldrig har tänkt på förut. Den nyfunna tillgängligheten för båtcharter kommer att vara potentiellt avslöjande för familjer, eftersom att chartra en båt kan vara ett lysande sätt att tillbringa kvalitetstid tillsammans. Dessutom kan det också vara ett utmärkt tillfälle att utforska nya områden och återknyta kontakten med naturen.

Charterbranschens tillväxt

Båtsemesterns ökande popularitet bland britter, tillsammans med en förbättrad ekonomi och nya handelsmöjligheter för charterföretag, konsoliderar alla tillväxten i denna sektor. Många kommer att skörda frukter från denna tillväxt under de kommande åren, medan konsumenter kan se fram emot ett överflöd av valmöjligheter för båtfartyg.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

trend