Anslut dig till vårt nätverk!

Allmänt

5 funktioner att veta om penny aktiehandel

DELA MED SIG:

publicerade

on

Handel med penny-aktier är en mycket omdiskuterad strävan inom finanssektorn eftersom ingångspriserna är låga och volatiliteten är hög. Detta kan leda till många olika åsikter om huruvida detta är ett värdefullt handelsval när det finns många andra där ute med en bättre balans. Låt oss ta en titt på fem funktioner att veta om penny aktiehandel.

Penny aktier i korthet

Innan du går in på nyckelpunkterna för öresaktier är det viktigt att förstå vad de är. I ett ögonkast är det aktier som erbjuds av små publika företag, nystartade företag och liknande som vanligtvis befinner sig i början av sina resor eller upplever vissa svårigheter. För att definieras som ett örelager måste dessa erbjudas för mindre än £5 (och vanligtvis under £1).

Viktiga funktioner

1. Det finns en solid potential

De företag som erbjuder öresaktier är ofta unga och har potential att växa och det kan potentiellt se att de rätta rörelserna tar fart. Till exempel, om du bestämmer dig för att handla med en aktie som har en produkt i en kommande nisch och de visar sig vara framgångsrika, kan belöningarna vara betydande. Å andra sidan kommer detta dock inte att vara en frekvent företeelse och många företag kommer helt enkelt inte igång.

Ännu mer sällan kan ett mer väletablerat företag råka ut för svåra tider och erbjuda öresaktier för att återfå lite kapital, så det finns potential där om du vet var du ska leta efter det.

2. Oförutsägbarhet

Handel med penny-aktier bedrivs inte bara i en volatil handelsmiljö eftersom dessa aktier är mer mottagliga för marknadsrörelser som kan gå åt båda hållen, utan det finns många fler anledningar till att oförutsägbarheten är hög i denna nisch. För det första kan prissättningen vara svår att följa och ibland finns det inte mycket stödjande information när du väljer detta som handelsstil.

3. Snabba handläggningstider

Du behöver inte vänta länge för att se om dina affärer är framgångsrika; det finns öreaktier där ute som gör betydande prisrörelser på så lite som några timmar. Det finns företag som kan se framgång över en natt, men också de som kan gå omkull med liten varning, så förluster kan också vara snabba.

Annons

4. Stöd för handel och hävstång

En av nackdelarna med att handla penny-aktier är att inte många handelsplattformar kommer att stödja dem och detta kan göra att kostnaderna för handel blir högre. De som gör det kommer vanligtvis att erbjuda hävstång (ett lånebelopp mot en liten insättning), vilket kan göra det möjligt för många fler affärer att göras vid varje given tidpunkt. Hävstång kan öka vinstpotentialen, men förlusterna kan snabbt öka om en handlare inte är erfaren eller om riskhanteringen inte är korrekt implementerad.

5. Låga kostnader kan ha ytterligare fördelar

När du kan gå in på en marknad som öreaktier med små initiala medel och utnyttja hävstångseffekten, kan fördelarna vara mer varierande än att bara tjäna pengar. Till exempel kan mer erfarna handlare använda dessa för att diversifiera sina portföljer. Handel med fokus på volym istället för kostnad kan också vara en riskhanteringsstrategi i sig, eftersom potentialen för förluster kommer att vara mer spridd.

Riskhantering

Se till att du har utfört omfattande undersökningar av marknaden och företaget du vill handla med. Utöver detta kan handel med virtuella kontanter på ett demokonto ge stor insikt i handel. Att använda stop loss-funktioner är också avgörande för att skydda dig mot stora förluster.

Vad du ska tänka på när du handlar med öresaktier

Om du har bestämt dig för att penny aktiehandel är något för dig kan det vara en bra idé att tänka på att slå till medan järnet är varmt. Eftersom saker och ting kan utvecklas snabbt, stäng din position om din tillgång går ner. Det finns många handelsstrategier som kan dra nytta av att hålla ut för en plötslig svängning i marknadssentimentet, men detta är vanligtvis inte fallet här. När intresset för en öresaktie väl sjunker är det inte troligt att det plötsligt kommer upp igen.

Det rekommenderas också vanligtvis att följa trender och indikatorer när du använder andra handelsstilar och strategier, men penny-aktier skiljer sig här också. Det är mycket bättre att göra din egen research och fokusera på branscher du har viss kunskap i, än att helt enkelt följa mängden.

Det finns mycket att tänka på när du handlar och du kan Klicka här för att läsa mer om du fortfarande är intresserad och vill engagera dig.

Ansvarsfriskrivning

Spread bets och CFD:er är komplexa instrument och kommer med en hög risk att förlora pengar snabbt på grund av hävstång. De allra flesta privatkunders konton förlorar pengar vid spreadbetting och/eller handel med CFD:er. Du bör fundera på om du förstår hur spread bets och CFD:er fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar.

Marknadsföring för CFD:er och spread betting är inte avsedd för amerikanska medborgare eftersom det är förbjudet enligt amerikansk lagstiftning.

Skattebehandlingen beror på dina individuella förutsättningar. Skattelagstiftningen kan ändras eller kan skilja sig åt i en annan jurisdiktion än Storbritannien

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

Trend