Anslut dig till vårt nätverk!

Allmänt

Hur europeiska riskkapitalistiska företag lägger strategier med det växande antalet djupteknologiska företag

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

En ny utmaning som ligger framför de olika riskkapitalbolagen (VC) över hela Europa är att hitta rätt Deeptech-organisation och stödja dem. Denna kris har inte uppstått på grund av bristen på medel utan på grund av bristen på kunskap bland investerare i Europa.

Även om det inte helt kan uteslutas att de olika riskkapitalistföretagen får skulden för det. Området för studier och forskning är så brett att det skulle vara svårt för något nytt värdepappersföretag att dra slutsatser. Det bästa är att fortfarande många VC-företag har dragit upp sina strumpor och har investerat i olika deeptech-organisationer.

För en bättre förståelse måste vi inse att deeptech kommer att bli framtiden för all ny teknik och hur den påverkar våra liv. Deeptech inkluderar flera industrier, inklusive mjukvara, robotar, kvantberäkningar, maskininlärning, artificiell intelligens och cybersäkerhet.

Angular Ventures är ett riskkapitalbolag baserat i Storbritannien. Det grundades 2019 av Gil Dibner, en tidigare partner till DFJ Espirit, och investerar i företag och djupteknologiska företag i tidiga skeden med rötter i Europa och Israel.

Amadeus Capital Partners, Cambridge-baserade VC investerar i tidiga till sena omgångar i Europa och Latinamerika, och är känt för sina deeptech-satsningar. VD, "Vi attraheras av företag som kan störa befintliga miljardmarknader, antingen av kostnad eller prestanda, och vi stödjer under ett antal år när tekniken kommersialiseras."

Utmaningen slutar dock inte med enbart bristande kunskap om deeptech, vad som är ännu viktigare är avkastningen på de intäkter som investeras i dessa organisationer. Många avancerade tekniska företags utvecklingsmönster och tidtabeller överensstämmer inte med de mått och tidsramar som används av traditionella riskkapitalinvesterare och företagspartners.

"Möjligheten för att vissa nya djupteknologiska företag ska lyckas, de bästa investeringarna att göra eller hastigheten med vilken deras potential kommer att nås är allt okänt för närvarande. Men nu utvecklas sektorn snabbare än vad många experter förväntat sig", sa Rajat Khare, grundare av Boundary Holding.

Annons

Cirka 70 % av företagen och investerarna som svarade på undersökningen instämde i att europeiska investerare tycker att det är svårt att göra investeringar utanför konventionella modeller (som SaaS eller MedTech) och att använda andra mätvärden än de vanliga, som årliga återkommande intäkter eller kundförvärv. kostar.

Många organisationer har utnyttjat denna möjlighet att förstå tekniken mer och utnyttja den på bästa sätt. Vår framtid beror på forskning om olika ämnen inom deeptech. Gränsinnehav baserad i Luxemburg är ett sådant exempel på vem som konsekvent har stöttat många startups som arbetar med samma sak. Det hade inte varit möjligt utan den direkta kunskapen om branschen.

Med en annan typ av problem måste tillvägagångssättet baseras på problemlösningsförmåga. Olika riskkapitalistiska företag har insett att deep tech är en del av IT-branschen just nu vad Internet brukade vara i slutet av 80-talet. Med rätt sorts tillvägagångssätt för att lära sig om tekniken och avkastning på investeringen kan finansiella mål uppnås. Europa har sett en ökning av antalet VC-företag som nu är ännu mer intresserade av att investera i dessa djupteknologiska organisationer.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

trend