Anslut dig till vårt nätverk!

Allmänt

En viktig guide till B2B-försäljningsprognoser

DELA MED SIG:

publicerade

on

Business-to-business (B2B) försäljning innebär att sälja produkter eller tjänster till ett annat företag. Denna säljkategori blir allt mer populär på grund av dess stora marknadspotential och betydande försäljningsmöjligheter. 

Studier visar att företag har varit mer proaktiva inom B2B e-handel, och från och med 2022 nådde värdet av transaktioner USD 130 miljarder USD. Och för att förbättra effektiviteten utnyttjar B2B-organisationer försäljningstaktik, såsom försäljningsprognoser. Det är processen att projicera den framtida efterfrågan på produkter eller tjänster. Företagsägare kan fatta bättre informerade leveransbeslut och möta kundernas förväntningar genom att uppskatta framtida försäljning och intäkter. 

Om du tillhandahåller varor och tjänster till andra företag kan försäljningsprognoser hjälpa dig att utforma en effektiv inköpsstrategi, säkerställa kundnöjdhet och få en konkurrensfördel. Läs vidare för en omfattande guide till B2B-försäljningsprognoser: 

Hur man prognostiserar försäljning

Här är några användbara tips för att prognostisera försäljning:

Sätt upp dina mål

Målsättning är avgörande i försäljningsprognoser, eftersom det ger dig och ditt team riktning och syfte. Du bör sätta upp mätbara, specifika och tidsbundna mål för att förutse efterfrågan korrekt. Mål motiverar ditt säljteam att fokusera på särskilda leveransåtgärder dagligen tills dina slutmål uppnås. 

Använd ett verktyg för försäljningsprognos

Investera i prognosmjukvara för att spåra och övervaka din försäljningspipeline. A försäljningsrörledning inkluderar alla prospekterings-, försäljnings- och marknadsföringsinsatser som, när de implementeras i enlighet därmed, avsevärt kan öka leadsgenereringen och omvandlingarna. 

B2B-organisationer använder idag mjukvarulösningar för att förbättra effektiviteten i försäljningsprognoser. Enligt Gartner, förväntas IT-utgifterna öka över hela världen 2023 och uppgå till 4.6 biljoner USD. Särskilt utgifterna för mjukvarulösningar förväntas växa med 11.3 % 2023. 

Annons

Så du kanske vill överväga att använda bästa prognosmjukvaran som den som utvecklats av Gong. Den analyserar data som erhållits från olika kundkontaktpunkter med kunder, såsom e-post eller samtal, för att förutsäga framtida kundbeteende. 

Nedan finns flera fördelar med att använda programvara för försäljningsprognoser:

  • Det skapar korrekta prognoser för att ge önskvärda resultat. Prognosmjukvara eliminerar fel i samband med manuella processer.
  • Det underlättar djupgående prediktiv dataanalys genom AI-algoritmer för värdefulla insikter om framtiden.
  • Det ger ökad insyn i din försäljningspipeline. Därför automatiserar det affärsplanering eftersom all information som krävs för att fatta försäljningsbeslut är lätt tillgänglig i realtid. 
  • Den kan diagnostisera potentiella problem i din försäljningspipeline och möjliggör effektiv riskhantering.

Välj en mjukvarulösning som säkerställer effektivitet i försäljningsprognoser och gör att du kan öka dina intäkter. 

Välj din B2B-försäljningsprognosmetod

Vilken prognosmetod du väljer beror på faktorer, som storleken och kvaliteten på dina försäljningsdata. Om du till exempel är ny i verksamheten kanske du inte har tillräckligt med historisk data för att förutsäga framtida kundbeteende. I så fall kan du be dina säljare att projicera de affärer som de eventuellt kan avsluta beroende på rådande marknadsförhållanden. Det kanske dock inte är lätt att verifiera sådana bedömningar. 

Här är andra prognosmetoder att överväga: 

  • Historiska prognoser: Den använder tidigare försäljningsrekord för att förutsäga framtida trender. Du kan till exempel förutsäga hur mycket du kommer att sälja i februari 2023 med hjälp av försäljningen i februari 2022. 
  • Multivariabel analysprognos: Det använder prediktiv analys för att prognostisera framtida försäljningsresultat. Den integrerar också andra faktorer, såsom längd på försäljningscykeln eller affärens framsteg för varje säljare. 
  • Pipeline prognos: Den analyserar olika möjligheter som för närvarande finns på din försäljningspipeline och förutsäger deras chanser att stänga. 
  • Längd på försäljningscykelprognos: Den uppskattar när en potentiell kund sannolikt kommer att stängas baserat på när den kom in i försäljningstratten.

I det sammanhanget är det bäst att välja en metod som tillåter detaljerade och objektiva försäljningsprognoser.

Inkludera data från andra avdelningar

Att införliva data från andra avdelningar, såsom marknadsföring, ekonomi eller HR, är avgörande i din prognosprocess. Sådan information kan ge kritiska insikter om framtida försäljningsmönster. Tänk till exempel på hur robusta marknadsföringskampanjer på sociala medier kan påverka framtida kundbeteende. 

Håll ditt säljteam informerat och ansvarsfullt

Baserat på dina resultat bör du kommunicera alla förändringar och försäljningsbeslut till ditt säljteam, så att de kan implementera dem i sin dagliga verksamhet. Detta är viktigt, eftersom de är närmast dina potentiella kunder. 

Dessutom kan interna och externa faktorer påverka B2B-försäljningsprognoser. Det inkluderar produktförändringar, ekonomiska förhållanden, säsongsvariationer, konkurrens och lagändringar. Konsumenter är till exempel mer benägna att öka köpen under högsäsong. Så för korrekta förutsägelser och korrekt beslutsfattande bör du ta hänsyn till dessa faktorer i din försäljningsprognos. 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

Trend