Anslut dig till vårt nätverk!

Allmänt

Varför är det så viktigt för onlineföretag att använda mänskliga ansikten i marknadsföringsmaterial?

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Onlineföretag letar numera alltid efter metoder för att skilja sig från konkurrenterna i den digitala världen. Användningen av mänskliga ansikten i marknadsföringsmaterial är ett fantastiskt sätt att åstadkomma detta. Forskning tyder på att företag som använder mänskliga ansikten är mer benägna att upprätta anslutningar med sina kunder. Detta kan resultera i förbättrat engagemang, varumärkeslojalitet och försäljning.

De bästa onlineföretagen använder mänskliga ansikten i marknadsföring

Många framgångsrika onlineföretag använder mänskliga ansikten i sin marknadsföring för att skapa en nära koppling till konsumenterna. Till exempel, Warby Parker, en onlineåterförsäljare som säljer glasögon, visar sina anställdas ansikten på sin webbplats och profiler på sociala medier. Detta bidrar till att skapa en känsla av förtroende och autenticitet hos kunderna. Ett annat bra exempel är Casper, en populär återförsäljare av madrasser online som använder riktiga människor i sina reklamkampanjer för att visa upp komforten och kvaliteten på sina produkter.

Spelindustrin online är ett bra ställe att se mänskliga ansikten användas för att locka spelare. Särskilt inom iGaming-sektorn står spelare inför en så stor mängd val att sajter måste göra allt de kan för att få fördelen och sticka ut. Många spelar live blackjack online för den sociala upplevelsen, och de måste se vem de kommer att spela med innan de klickar på en länk. Därför inkluderar de mest framgångsrika webbplatserna miniatyrer med mänskliga bilder för att visa spelare vem de kommer att spela med.

Psykologiska skäl bakom denna strategi

Framgången med att anställa mänskliga ansikten i marknadsföring beror mest på psykologiska faktorer. Till skillnad från logotyper och symboler kan ansikten framkalla känslor. Ansikten fängslar naturligt människors uppmärksamhet, och de kopplar dem undermedvetet till känslor och personlighetstyper. Det finns också några evolutionära faktorer i spel när vi tittar på människors ansikten, och vi bedömer dem ofta utifrån attraktionskraft. Det är därför företag som anställer riktiga människor i sitt marknadsföringsmaterial är mer benägna att få kontakt med kunder, främja förtrogenhet och skapa förtroende.

Att använda mänskliga ansikten kan vara ett sätt att förbättra varumärkeskännedomen. Enligt forskning är människor mer benägna att interagera med foton med ansikten än de utan. Detta beror på det faktum att våra hjärnor är programmerade att lägga märke till ansikten och att korrelera dem med känslor och minnen.

Hur man implementerar denna strategi i ditt företag

Företagare som vill implementera denna strategi kan gå tillväga på flera sätt. Först är det viktigt att identifiera de platser där mänskliga ansikten kan användas. På spelsajter som involverar riktiga människor är det lätt att se var att placera människors bilder skulle fungera. Med andra företag kan det vara svårare.

Annons

Det bästa stället att skapa en omedelbar kontakt med kunder är genom marknadsföringsmaterial. Därför är det viktigt att använda mänskliga ansikten i reklam. I sociala medier-sponsrade inlägg är det mindre benägna att scrolla förbi om de ser ett mänskligt ansikte. Webbplatsen är en annan plats att sätta bilder på riktiga människor. Dessa kan omfatta personal eller nöjda kunder. Det är uppenbart att det finns många psykologiska faktorer som spelar in när människor ser mänskliga ansikten online. Företag kanske kan ge sig själva ett försprång gentemot konkurrenterna genom att etablera denna personliga kontakt

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

trend