Anslut dig till vårt nätverk!

Allmänt

DOT Compliance Essentials för lastbilsföretag

DELA MED SIG:

publicerade

on

Lastbilsindustrin är en av de mest reglerade industrierna i landet. När en lastbil råkar ut för en olycka leder det ofta till skada eller dödsfall. Det kan också leda till fara för samhället och miljön där olyckan inträffar. 

Enligt Simplex, Department of Transportation ansvarar för att upprätthålla lagar som hör till lastbilsindustrin. Om ditt företag bryter mot dessa lagar kan du råka ut för avgifter och till och med en avstängning. 

If you are a new trucking company, you will have a new entrant audit within your first year of operations. Passing the exam is essential to your company’s survival. 

När du startar ett lastbilsföretag måste du registrera det som ett företag i din stat. Du måste skaffa ett DOT-nummer och köpa en ansvarsförsäkring. Du måste också dokumentera verksamheten varje steg på vägen.

Vet dina förare noggrant

Any company is going to review a job applicant’s resume and call their references.  A trucking company is legally required to follow certain steps when hiring drivers.

An interstate driver must be at least the age of 21 and have a commercial driver’s license. You must check to make sure that they do not have a license suspension in any state call their job references, and verify their employment dates. 

En förare måste klara en medicinsk undersökning som de fått av en FMCSA-godkänd läkare. Sökande måste också klara ett drogtest innan de kan köra bil. 

Annons

Inspektionsprotokoll

Dina förare är skyldiga att inspektera sina fordon före och efter varje resa. De kan registrera sina inspektioner på sina elektroniska loggningsenheter. Inspektionsprotokoll bör sparas i minst tre månader. Om en förare hittar något fel på sin lastbil måste den repareras innan den åker på vägen. Du måste också föra register över reparationen. 

Öppettider

En förare får inte köra sitt fordon i mer än 11 ​​timmar i följd. De har ett 14-timmars dagligt fönster att köra i och måste ta en 30-minuters matpaus under denna tid. De måste registrera sina raster och icke-körningstid på sin ELD. Enheten kommer att kopplas till deras instrumentpanel och den kommer att registrera varje timme som de kör. Du måste spara dessa register i sex månader.

Olyckor

När du driver ett lastbilsföretag är vissa olyckor oundvikliga. FMCSA kräver att du rapporterar olyckor som leder till skador, dödsfall eller ett fordon som ska bogseras. Din förare kommer att behöva ett drogtest efter en olycka. Du förväntas föra ett register över olyckan och testresultaten.

DOT-efterlevnad är en av de viktigaste delarna av att driva ett lastbilsföretag. Som tur är fokuserar vissa företag helt på att hjälpa små företag med efterlevnad. De kan se till att du klarar din nytillträdesrevision och eventuella revisioner som kommer.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend