Anslut dig till vårt nätverk!

Allmänt

Audi Quattro: En revolution i världen av fyrhjulsdrift

DELA MED SIG:

publicerade

on

Audi gör fantastiska bilar, ja! Vi vet det. Och deras bilar är alla lyxiga med avancerad bilteknik och köregenskaper. Även om företaget har banat väg för ett stort antal innovationer inom den globala bilindustrin, är en av dess mest anmärkningsvärda effekter det revolutionerande fyrhjulsdriftsystemet som debuterade i Audi Quattro.

Audi Quattro var den första bilen med ett fyrhjulsdriftssystem; den avtäcktes 1980 på bilsalongen i Genève samma år. Quattro visade exceptionell dragkraft med den nya drivlinan genom att kanalisera kraft och vridmoment till alla fyra däck som finns på bilen. Inte långt efter att Quattro debuterade AWD-systemet, integrerade många andra nya bilar tekniken.

Idag tittar vi på inverkan av Audi Quattro i den breda användningen av fyrhjulsdriftssystem i branschen.

Hur Audis Quattro från 1980 utlöste en revolution inom fordonsindustrin

Fram till början av 1980-talet dominerade bakhjulsdrivna rallybilar från Lancia och Ford världsrallyt, men sedan kom Quattro 1980 för att vända på saker och ting. Även om berättelsen om Quattro går tillbaka till vintersäsongen 1977, när Audis ingenjör, Jorg Bensinger, testade ett fyrhjulsdriftssystem på Volkswagen Iltis Jeep.

Efter att ha sett prestandan lanserade Audis ingenjörer en mer kraftfull fyrhjulsdriven prototypfordon; den kallades "A1", som skulle fortsätta att bli en omedelbar succé när den visades upp. Med alla dessa gick företaget upp för att förbättra sitt fyrhjulsdriftssystem och lanserade det sedan officiellt med 1980 års Quattro.

Quattro var en omedelbar hit av den uppenbara anledningen. Den kom med en 147 kW, 5-cylindrig turbomotor tillsammans med fyrhjulsdriften. Audi Quattro körde till dominans i världsrallyn mellan 1982 och 1984 innan andra biltillverkare kunde komma med sina egna fyrhjulsdriftssystem.

Annons

Under åren har Audi Quattro fyrhjulsdrift utvecklats till att bli en sofistikerad teknik som används i praktiskt taget alla Audi-modeller (men inte standarden). Med framgången med AWD förpassades 2-hjulsdriftssystem till "bas"-trim, medan högre trimnivåer kommer med fyrhjulsdrift som standard.

Det har gått mer än 40 år sedan Audi introducerade ett fyrhjulsdriftssystem och den roll som Audi Quattros fyrhjulsdrift har för att revolutionera kördynamiken och tvinga fram ett bredare införande av AWD-system kan inte nog betonas.

Tillverkade Audi alla modeller av Quattro fyrhjulsdrift?

Sedan debuten 1980 som en rallysportbil kom alla modeller av Audi Quattro med fyrhjulsdriftssystem, men för varje fordonsmodell skräddarsyr Audi Quattro-drivlinan efter specifika melodier. Men inte bara Quattro var Audis finaste produktion som gör deras bilar effektiva och snabba; men Audi producerar också några av de bästa filtren för bilmotorer.

Partikelfilter Audi är speciell i det det låter motorn gå som bäst. Detta filter kan bli igensatt eller skadat på grund av ganska många anledningar; det är viktigt att byta ut partikelfiltret på ditt Audi-fordon allt det visar tecken på fel så att motorn kan fortsätta att prestera som bäst.

Vad finns det mer att veta?

Nåväl, huvudsaken är att Audis Quattro-system fick globala biljättar att bygga fyrhjulsdriftssystem för sina fordon. Bilmärken som Subaru är kända för att använda fyrhjulsdrift i alla sina fordonsmodeller. Med fyrhjulsdriftssystem kör förare smidigare och utför stunts (om de vill).

Dessutom finns det många fördelar med ett fyrhjulsdriftssystem; därför väljer vissa entusiastbilägare som fick 2-hjulsdrift på sina gamla bilar eftermarknaden för fyrhjulsdrift (eller fyrhjulsdrift). Quattro är Audis nomenklatur för sitt fyrhjulsdrivna system, andra biltillverkare har kodnamn för sina; till exempel kallas Mercedes fyrhjulsdriftsystem "4Matic".

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

Trend