Anslut dig till vårt nätverk!

Framsidan

Sajjad Karim MEP

DELA MED SIG:

publicerade

on

sajjadThe European Parliament today took steps to support Pakistan in eradicating polio and protect medical aid workers in the country. A Parliamentary resolution was passed in Strasbourg which called the government of Pakistan to ‘develop a new strategy to protect aid workers’.

En ström av mord och attacker på medicinsk personal i Pakistan nyligen har fått Världshälsoorganisationen (WHO), UNICEF och regeringen att ställa in poliovaccinationer runt om i landet. Regeringen var snabb med att fördöma attackerna och har redan vidtagit åtgärder för att skydda läkare och hjälparbetare i landet.

Ledamöterna uppmanar dock regeringen att göra mer.

Ordförande för EU-parlamentets Friends of Pakistan-grupp, Sajjad Karim, ledamot av Europaparlamentet, som undertecknade resolutionen tidigare i veckan sa:

“The resolution which I have signed and pushed through the European Parliament welcomes Pakistan’s commitment to stop the transmission of the polio virus and supports the government’s efforts to protect medical aid workers.

“The country has faced many challenges in recent times, with devastating floods and now violence against international aid workers. However progress is taking place to ensure that Pakistan will eliminate polio for all its citizens.

Den brittiska konservativa parlamentsledamoten var optimistisk att Pakistan snart kommer att kunna utrota polio. Han sa:

Annons

“I strongly commend the government of Pakistan’s National Emergency Action Plan (NEAP) for Polio Eradication in 2012 and I am pleased to say that I have the support of the EU behind me.

I am confident that the government will do its upmost to protect humanitarian workers and ensure polio is wiped out of Pakistan.”

 

Anna van Densky

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

Trend