Anslut dig till vårt nätverk!

Framsidan

Uppmuntra tecken i amerikansk malariavaccinforskning

DELA MED SIG:

publicerade

on

081208_malariaAmerikanska regeringshälsoforskare har rapporterat några framgångsrika indikatorer i första människotestning av ett malariavaccin. I en försök med färre än 60-patienter rensade vaccinet tre viktiga hinder: det är säkert för människor, det producerar ett immunsvar och det erbjöd malariaskydd hos vuxna.

Sanaria Inc., ett bioteknikföretag i Maryland, har utvecklat vaccinet. National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), tillsammans med kollegor från Walter Reed Army Institute of Research och Naval Medical Research Center, utvärderade Sanaria-produkten vid National Institute of Health (NIH) nära Washington.

Femton-sju friska vuxna samtyckte till att vara i det som kallas en fas 1-studie. Bland volontärerna fick 40-deltagarna vaccinet och 17 inte. Att se till att ett vaccin är säkert är ett av de viktigaste målen i en prövning i detta skede, så efter att de frivilliga vaccinerats intravenöst låtade forskarna en vecka för att se om biverkningar uppstod eller om några tecken på malaria inducerades av vaccin.

Testvaccinet kallas PfSPZ efter Plasmodium falciparum, den dödligaste av de malaria-orsakande parasiterna. PfSPZ är tillverkad av levande men försvagade sporozoiter, avkommet till de smittsamma malariasporerna. De frivilliga NIAID-patienterna visade inga tecken på själva sjukdomen under den första veckan och utvecklade olika nivåer av antikroppar mot malaria, beroende på nivån på PfSPZ-dosen de fick.

Tre veckor efter att frivilliga fick sin slutvaccination, släppte forskarna de malariabärande myggorna och deltagarna blev bitna av insekterna. Medvetet människa malariainfektion under kontrollerade förhållanden är en standardprocess i malariavaccinförsök, enligt augusti 8 NIAID pressmeddelande om testet.

Tolv av deltagarna som fick de högre doserna av vaccinet fick inte malaria. Tre av de högdoserade frivilliga kom med sjukdomen, men det jämförs med infektion bland 16 av 17 deltagare i lågdosgruppen.

Ytterligare en 12-deltagare fick inget vaccin alls, och 11 av de frivilliga kom ner med malaria.

Annons

"I denna prövning visade vi i princip att sporozoites kan utvecklas till ett malariavaccin som ger höga skyddsnivåer och görs med hjälp av god tillverkningssed som krävs för vaccintillstånd," säger Dr. Robert A. Seder, rektor utredare av rättegången vid NIAID Vaccine Research Center.

De frivilliga var alla i NIH Clinical Center när forskare väntade på att symtomen skulle dyka upp. Deltagarna förblev där genom diagnos och behandling med anti-malariamedel. Alla visade sig vara smittfria i slutet av rättegången.

Seder sade att rättegången är ett "lovande första steg i att skapa hög nivå skydd mot malaria." Framtida studier, tillade han, kommer att försöka hitta den bästa doseringen, schemat och leveransmetoden för PfSPZ. I fas 1-studien fick patienterna vaccinet intravenöst, inte en vanlig väg för vaccin. Ett vaccin som kräver injektion i en ven är mer komplicerat att administrera, särskilt med tanke på några av landsbygden och underutvecklade regioner där malaria påverkar det största lidandet.

”Den globala bördan av malaria är extraordinär och oacceptabel,” sade NIAID-direktören, Dr. Anthony S. Fauci. ”Forskare och vårdgivare har gjort betydande vinster när det gäller att karakterisera, behandla och förebygga malaria; emellertid har ett vaccin förblivit ett svårt mål. Vi uppmuntras av detta viktiga steg framåt. ”

I 2010 inträffade cirka 219 miljoner fall av malaria och uppskattade 660,000 malariarelaterade dödsfall globalt, enligt statistik från Världshälsoorganisationen (WHO) som utfärdades tidigare i år. Majoriteten av dödsfallen i malaria förekommer bland afrikanska barn, 5 år och yngre.

NIAID-vaccinstudien är bara en av många aktiviteter som stöds av den amerikanska regeringen för att minska bördan av denna sjukdom. Presidentens Malaria-initiativ (PMI) arbetar i 19-fokusländer i Afrika söder om Sahara och Asiens större Mekong-subregion. De senaste sju åren har PMI samarbetat med nationella regeringar; Den globala fonden för att bekämpa aids, tuberkulos och malaria; Världsbanken och andra givare för att minska sjukdomens förekomst, vilket forskning har visat bidrar till en generationscykel av fattigdom. WHO: s 2012 World Malaria Report gav bevis på framgång i kampanjen mot malaria, med det uppskattade antalet globala dödsfall som sjönk med mer än en tredjedel sedan 2000.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend