Anslut dig till vårt nätverk!

Utveckling

På Världslivsmedelsdagen, uppmanar världsvision om EU och globala ledare för att eliminera hungern och förebyggas barnadödligheten

DELA MED SIG:

publicerade

on

WorldvisionPå World Food Day (16 oktober) kommer utvecklingsorganisationen World Vision att uppmana EU och globala ledare att eliminera hunger hos barn och få ner antalet barn som dör av orsaker som kan förhindras.

"Mer än 842 miljoner människor går och lägger sig hungriga, trots ett överflöd av mat över hela världen", säger World Vision EU-representant Marius Wanders. "Enligt en färsk Lancet-rapport är undernäring ansvarig för dödsfallen för 45 procent av barn under fem år, vilket resulterar i att cirka 3.1 miljoner människor förloras varje år. Uppskattningar tyder också på att hämning drabbade minst 165 miljoner barn över hela världen 2011, vilket oåterkalleligt skadade deras kognitiva och fysiska utveckling, vilket bidrog till en ond cirkel av fattigdom."  

Temat för Världslivsmedelsdagen är "Hållbara livsmedelssystem för livsmedelssäkerhet och nutrition" och World Vision efterlyser fokus på hälsosamma livsmedelssystem, inklusive mark, vatten och mark som livsmedelsproduktionen beror på, samt på små familjebönder som är majoriteten av världens matosäkra. Dessa uppmaningar stöds av World Vision-praxis, såsom "Farmer-Managed Natural Regeneration"-programmet, ett tillvägagångssätt som får erkännande från Förenta Nationerna.

"Att eliminera hunger kräver en medveten ansträngning för att återställa hälsan hos livsmedelssystem, vilket gör att de kan bli motståndskraftiga, hållbara och mer produktiva", säger Wanders. "När människor har förmågan att försörja sina familjer, i kombination med den kunskap och de beteenden som behövs för att göra bra kostval, kommer vi att ha hälsosamma matsystem som leder till hälsosamma samhällen."

Wanders erkänner att EU och andra globala givare har visat ett ökande intresse för problemen med hunger och undernäring. World Vision stöder särskilt EU:s externa politiska fokus på mödra- och barnnäring, som tar itu med de bakomliggande orsakerna till dålig kost genom en multisektoriell strategi.

Wanders drar dock slutsatsen "det globala samfundet behöver öka farten under de kommande åren för att minska global hunger och undernäring på alla möjliga sätt. World Vision uppmanar EU och globala beslutsfattare att överlämna hunger till historieböckerna och att minska antalet barn som dör av förebyggbara orsaker till noll."

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend