Anslut dig till vårt nätverk!

Europeiska kommissionen

Politiker som reglerar elektroniska cigaretter "måste stödja beslut som fattas av demokratiskt valda parlamentsledamöter"

DELA MED SIG:

publicerade

on

elektronisk cigarettTisdagen den 12 november kommer politiska beslutsfattare från Europaparlamentet, rådet och kommissionen att diskutera regleringen av elektroniska cigaretter i trilog. Detta kommer att vara första gången som regleringen av elektroniska cigaretter kommer att diskuteras formellt sedan parlamentsledamöter från hela det politiska spektrumet röstade överväldigande för att avslå förslag om att reglera elektroniska cigaretter som läkemedel.

Inför denna diskussion, Helt Wicked, en tillverkare av elektroniska cigaretter baserad i Storbritannien och Tyskland, har uppmanat beslutsfattare att stödja det beslut som fattats av parlamentsledamöterna.

Den 8 oktober, Ledamöterna röstade för ändringsförslag 170 som föreslår att elektroniska cigaretter i stort sett regleras på samma sätt som tobaksvaror. Som ett resultat av detta har parlamentsledamöterna klargjort att de vill att elektroniska cigaretter ska fortsätta vara lika fritt tillgängliga som tobakscigaretter.

Detta var en viktig omröstning eftersom elektroniska cigaretter inte är ett läkemedel; de är en konsumentprodukt. Enkelt uttryckt är de ett alternativ till tobakscigaretter.

Även om de inser fördelarna med elektroniska cigaretter har vissa beslutsfattare fortfarande tre primära bekymmer:

 · EElektroniska cigaretter skulle kunna vara en inkörsport för barn till att röka tobakscigaretter;

· inappropriate reklam glamourizes rökning, och;

Annons

· some elektroniska cigaretttillverkare gör hälsopåståenden om sina produkter.

Oavsett om dessa farhågor är välgrundade eller inte, hanterar ändringsförslag 170 alla dessa samtidigt som det införs ett mycket strikt regelverk för försäljning och tillverkning av elektroniska cigaretter.

Om förslagen i ändring 170 blev lag, skulle både försäljning av elektroniska cigaretter till under 18 år och reklam för elektroniska cigaretter förbjudas. Ändring 170 skulle också tvinga en tillverkare av elektroniska cigaretter som gör ett läkemedelspåstående om sin produkt att få dessa produkter medicinskt reglerade. Om den efterlevs korrekt skulle denna regeluppsättning kräva krav på efterlevnad av nuvarande tillverkare och distributörer och åtgärdar alla primära problem som har förespråkats av de som söker kontroller av läkemedelsförordningar.

Totally Wicked har skrivit till alla beslutsfattare, oavsett om de stöder läkemedelsregleringen av elektroniska cigaretter eller inte, och uppmanat dem att titta på ändringsförslag 170 igen och ställa sig en enkel fråga: Vad lyckas inte med ändringsförslag 170 som kräver det strängare och skadligare reglering av läkemedel?

Totally Wickeds verkställande direktör Fraser Cropper sa: "Elektroniska cigaretter bör regleras på ett robust och lämpligt sätt, det är därför denna omröstning för ändringsförslag 170 var så viktig och varför alla beslutsfattare oavsett om de är i Bryssel eller i medlemsländerna borde ta sig tid att studera detta ändringsförslag i detalj. Om de genomförs korrekt, skulle förslagen i ändring 170 kräva krav på efterlevnad av nuvarande tillverkare och distributörer och ta itu med alla primära problem som har förespråkats av dem som söker kontroller av läkemedelsförordningen.

"Detta ändringsförslag var en tuff kompromiss som industrin för elektroniska cigaretter var villig att acceptera. Vad vi inte skulle kunna acceptera skulle vara några försök att stärka detta ändringsförslag. Jag hoppas att de politiska beslutsfattare som är inblandade i tisdagens diskussioner kommer att stödja de demokratiskt valda ledamöternas beslut.”

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend