Anslut dig till vårt nätverk!

Klimatförändring

HEAL främjar hälsofördelar vid COP19

DELA MED SIG:

publicerade

on

171503Health and Environment Alliance (HEAL) delegation i Warszawa kl COP19 kommer att främja de enorma fördelarna för hälsan av både kraftfulla åtgärder för att mildra klimatet och utfasningen av användningen av kol vid elproduktion i Europa.

Ett av HEALs huvudmål är att föra detta budskap till COP19-förhandlarna med hjälp av experter inom hälso- och sjukvård och representanter för patientorganisationer.

En viktig händelse är klimat- och hälsomötet lördagen den 16 november. Det arrangeras av Global Climate and Health Alliance (GCHA), där HEAL är en grundande partner och lokal arrangör. Det gemensamma pressmeddelandet, "COP19: Vägen mot att adressera det största globala hälsohotet" finns tillgängligt här: http://www.env-health.org/resources/press-releases/article/joint-press-release-cop19- vägen

Climate and Health Summit, 16 november

Toppmötet kommer att ta upp klimatförändringarnas hälsoeffekter, bedöma framgångarna hittills och planera den framtida vägen för hälso- och sjukvården i policyutveckling. Programmet är finns här.

Julia Huscher, HEALs kol- och hälsochef, kommer att tala vid toppmötet om resultaten av vår senaste rapport om kol och hälsa, Den obetalda hälsoräkningen, hur kol gör oss sjuka in a session on ‘Air pollution, energy and health’.

Génon K Jensen, HEALs verkställande direktör, kommer att bidra till toppmötets planer för framtiden i en session som kallas Den politiska vägen till 2015 och framåt i samband med Diarmid Campbell-Lendrum, Världshälsoorganisationen (WHO) och Louise Newport, UK Department of Health.

Annons

Lucy Mathieson, kommunikations- och kampanjansvarig kommer att twittra hela dagen och under COP19 kl @HealthandEnv You can also ‘Like’ the European coal and health Facebook-sida.

HEAL-teamet kan ge introduktioner till medlemmar som deltar i mötena i Warszawa, inklusive representanter från European Respiratory Society (ERS), Women in Europe for a Common Future (WECF) och Inter Environnement Wallonie, Belgien. Kontaktuppgifter för HEAL-teamet listas nedan.

Måndag, 18 November

WHO Europas COP19-evenemang: Hälsofördelarna med förbättrad handling kommer att äga rum kl. 15.30-17.30 i rum Bryssel i EU-paviljongen i den officiella mötesplatsen för COP19. Génon K Jensen, HEALs verkställande direktör kommer att delta i paneldiskussionen.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend