Anslut dig till vårt nätverk!

Elektroniska cigaretter

Europeiska kommissionen föreslår förbud mot alla för närvarande tillgängliga elektroniska cigaretter

DELA MED SIG:

publicerade

on

E-cigarettEnligt tillverkaren av elektroniska cigaretter Totally Wicked Ltd, dokument, inte avsedda för offentlig konsumtion, definierade förra veckan i Bryssel, innehåller förslag från Europeiska kommissionen, som om de genomförs skulle se alla för närvarande tillgängliga elektroniska cigaretter borttagna från marknaden. Dessa kommissionsförslag har utarbetats som en del av de förhandlingar som äger rum bakom stängda dörrar i Bryssel för att se över tobaksproduktdirektivet (TPD).

Kommissionen föreslår bland annat ett förbud mot alla påfyllningsvätskor, ett förbud mot påfyllningsbara finfördelare, ett förbud mot nästan alla smaker och godtyckliga begränsningar av nikotinnivåer utan någon motivering. Dessa förslag skulle underkasta elektroniska cigaretter ett betydligt strängare regelverk än tobakscigaretter.

För närvarande finns det 10 miljoner rökare i Storbritannien. Varje år dör 114,000 1.3 brittiska medborgare av tobaksrelaterade sjukdomar enligt siffror från NHS. Politiker måste fokusera på att minska detta antal, säger Totally Wicked – konventionella nikotinersättningsterapier tar inte itu med detta i ett betydande antal, men elektroniska cigaretter är det. Redan 2017 miljoner brittiska rökare har gått över till elektroniska cigaretter. Om nuvarande tillväxttakt fortsätter, senast XNUMX, när den reviderade TPD ska träda i kraft, kan det finnas nästan fem miljoner före detta brittiska rökare som använder elektroniska cigaretter.

Men om EU-kommissionen lyckas få dessa förslag antagna kommer det att stängas av den allmänna försäljningen av för närvarande tillgängliga elektroniska cigarettprodukter från 2017 i hela Storbritannien och det breda EU.

Detta skulle lämna tobakscigaretter som den enda fritt tillgängliga nikotinkällan och de nästan fem miljoner e-cigarettanvändarna skulle inte ha något annat val än att gå tillbaka till att röka tobakscigaretter.

Helt Wicked Verkställande direktör Fraser Cropper sa:"Bakom stängda dörrar i Bryssel utarbetar oansvariga och ovalda byråkrater förslag som kommer att neka miljontals befintliga och före detta rökare tillgång till ett säkrare alternativ till tobakscigaretter. Dessa förslag bygger på en total brist på kunskap om hur en elektronisk cigarett fungerar, och ännu viktigare är att dessa förslag utarbetas utan samråd med de människor som förlitar sig på dessa produkter för att förhindra att de återvänder till tobakscigaretter.

"Grov inkompetens, lustfylld kapitulation inför tobaks- och läkemedelsindustrin eller mer olycksbådande korrupt reglering, välj själv. Vad som dock är helt klart är att dessa få individer försöker förstöra användbarheten av en verkligt anmärkningsvärd produkt i syfte att vidmakthålla ett olycksbådande duopol som strider mot intressen för europeisk folkhälsa och grundläggande moral.

Annons

"Tillsammans representerar dessa förslag ett förbud mot alla för närvarande tillgängliga elektroniska cigaretter. Detta strider mot parlamentsledamöternas ståndpunkt den 8th oktober som förespråkade att bevara marknaden i dess nuvarande form. Stöder den brittiska regeringen dessa förslag? Vi behöver veta och parlamentet måste ha möjlighet att diskutera dessa förslag som en prioriterad fråga.”

För en kopia av Europeiska kommissionens dokument, Klicka här.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend