Anslut dig till vårt nätverk!

Elektroniska cigaretter

Yttrande: E-cigarett användare kallar att vända förslag som skulle leda till förbud

DELA MED SIG:

publicerade

on

11085480875_6b1583d0d8Som beslutsfattare förbereda sig för att diskutera regleringen av e-cigaretter i Bryssel den 3 december har flera tusen tidigare cigarettrökare från hela Storbritannien, deras vänner och deras familjer undertecknat ett öppet brev till Statssekreterare för folkhälsan Jane Ellison MP (Ministern med ansvar för direktivet om tobaksvaror (TPD))och uppmanar den brittiska regeringen att ändra sin ståndpunkt om läkemedelsregler. 

The letter, which has been organised by the ‘Save E-cigs Campaign’, aims to provide a united voice for e-cigarette users, their friends and their families, was delivered by Gerry Stimson from Knowledge Action Change, John Diver from the Save E-cigs Campaign and Conservative MP Mark Pawsey. Supporting the delivery was a cross-party group of supportive MPs, representatives of the public health community and a number of e-cigarette users.

Redan har 1.5 miljoner rökare bytt till e-cigaretter. Om de nuvarande tillväxttakten fortsätter kan det finnas nästan fem miljoner tidigare rökare som använder e-cigaretter till 2017. Om regeringen lyckas i sin kampanj för att få e-cigaretter reglerade som ett läkemedel skulle alla för närvarande tillgängliga e-cigaretter dras tillbaka från försäljningen 2017, när den reviderade TPD träder i kraft.

Detta skulle lämna tobak cigaretter som den enda fritt tillgängliga källa av nikotin och dessa människor skulle lämnas med inget annat val än att gå tillbaka till röktobak cigaretter.

Vapour Trails TV presenter David Dorn said:  “The potential for a public health disaster will be averted if the Department of Health and the UK government heed the voices of the UK’s 1.5 million e-cig users. If they continue down their current course, and continue to support the European Commission’s proposals, this will, in effect completely ban all e-cigs, not just in the UK, but Europe wide. The Save E-cigs Campaign is giving a voice to those people who have chosen to substitute a product with a very low risk profile for their previous smoking habit.  The UK government would be wise to listen to them.”

Bakgrund

För mer information om denna kampanj, besök www.saveecigs.com.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend