Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Ledamöterna säger sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter är fråga för medlemsländerna

DELA MED SIG:

publicerade

on

sexuellDen 10 december antog parlamentet en icke-bindande resolution om sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter som lagts fram av EPP- och ECR-grupperna, som säger att: "Utformningen och genomförandet av politiken för sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter och om sexualundervisning i skolor är en behörighet hos medlemsstaterna.” Resolutionen antogs med 334 röster för, 327 röster emot och 35 nedlagda röster.
En icke-bindande resolution som lagts fram av utskottet för kvinnors rättigheter föll. Denna resolution var kontroversiell. Det lades ursprungligen fram i oktober men hänvisades tillbaka till utskottet för vidare diskussion. Utskottet gjorde sedan några justeringar, utan att ändra innehållet i texten, och lade fram den igen för omröstning vid plenarsessionen i december. Denna text gick dock förlorad när EPP-ECR-resolutionen antogs.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend