Anslut dig till vårt nätverk!

Elektroniska cigaretter

Tobaksproduktdirektivet & elektroniska cigaretter: En framställning

DELA MED SIG:

publicerade

on

1684d2a3ddfb2196de386f0f96447524b7bbea8fNedan följer ett brev som har skickats i morse (16 december) till alla ledamöter i EU i ljuset av att den elektroniska cigaretten återigen är uppe till diskussion.

Kära ledamot av Europaparlamentet,

Efter den nyligen genomförda omröstningen i Europaparlamentet som hävde Europeiska kommissionens förslag om att reglera e-cigaretter medicinskt, försöker beslutsfattare, bakom stängda dörrar, återigen genomdriva dåligt genomtänkt och överdrivet drakonisk reglering av alla e-cigaretter. Sammantaget skulle de förslag som för närvarande behandlas resultera i ett förbud mot för närvarande tillgängliga e-cigaretter.

Planerna på att skynda igenom dessa förslag före slutet av det nuvarande EU-ordförandeskapet innebär att förslag som utformats för att decimera e-cigarettindustrin och beröva miljontals före detta rökare tillgång till den enda produkt som de vet kommer att hålla dem från tobak för gott, kommer att röstas fram. vidare utan det livsviktiga och nödvändiga samrådet och debatten.

Som företrädare för Europaparlamentet, rådet och kommissionen möts i dag för sista gången i trilogen vill vi skicka er en kopia av vår petition som har undertecknats av 26,910 XNUMX e-cigarettanvändare (vid sändningstillfället) från alla hörn av EU. Vår petition uppmanar beslutsfattare att dra tillbaka artikel 18 från tobaksproduktdirektivet (TPD). Mer tid behöver ägnas åt att hantera regleringen av e-cigaretter. Kommissionen måste nu gå bort och samråda med alla som har ett intresse i denna debatt: e-cigarettindustrin, folkhälsopersonal, beslutsfattare och viktigast av alla e-cigarettanvändare själva. Först då kommer kommissionen att kunna lägga fram vettiga förslag om ett robust och proportionerligt regelverk för e-cigaretter. Under tiden kan beslutsfattare på ett tillfredsställande sätt avsluta alla andra aspekter av TPD.

Idag kommer e-cigarettanvändare från hela EU att titta på vad som händer i Bryssel. Vi uppmanar dem som är inblandade i triloger att göra det rätta och att lyssna, inte bara på de tusentals människor som har skrivit under vår upprop, utan till de miljontals e-cigarettanvändare i hela EU som har gjort sina röster hörda under det förflutna några månader.

Med vänlig hälsning

Linda Reid, Rob Reid och Adrian Dobbie

Annons

34 West Avenue
Boston Spa
Wetherby
LS23 6EJ
Storbritannien

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend