Anslut dig till vårt nätverk!

EU

De flesta EU-länder som kort av influensavaccination mål, avslöjar Europeiska rådets rapport

DELA MED SIG:

publicerade

on

injektion_1720246cPublicerad idag (9 januari), en lägesrapport om Rådets rekommendation 2009 om vaccin mot säsongsinfluensa avslöjar att de 18 medlemsländerna som lämnade uppgifter om vaccinatäckning för äldre åldersgrupper för influenssäsongen 2011–2012, bara en - Nederländerna - har uppfyllt målet om 75% täckning.

Storbritannien kommer nära, med 74% täckning, medan täckningen som rapporteras av de återstående 16 länderna varierar mellan 1.7% och 64.1%. För de andra prioriterade grupper som identifierats i rekommendationen - personer med kroniska sjukdomar och sjukvårdspersonal - var data knapp (rapporter från endast fem respektive sex länder), och förstärkte uppfattningen att små eller inga framsteg görs för att förbättra vaccinationstäckningen bland målpopulationen. För mer information och för att läsa hela rapporten, klicka här.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend