Anslut dig till vårt nätverk!

EU

USA: s handels pratar: Ledamöterna kräver att hålla varnande inställning till nya produkter

DELA MED SIG:

publicerade

on

20140213PHT35924_originalEU har alltid tenderat att vara mer försiktig med att godkänna nya produkter än USA, vilket är anledningen till att de två regionerna har kolliderat om frågor som GMO och hormoner i nötkött. Nu när de förhandlar om ett ambitiöst frihandelsavtal är frågan om EU ska bli mindre försiktigt. Ledamöterna varnade dock för detta vid ett möte om fördraget den 11 februari, anordnat av utskottet för rättsliga frågor, och sa att det skulle motsättas av européer som är oroade över deras hälsa.

Under utfrågningen sa experter att skillnaden i tillvägagångssätt mellan EU och USA inte var så stor som folk trodde. Ledamöterna uttalade sig dock emot en strategi som enbart baseras på vetenskapliga studier. Françoise Castex, en fransk ledamot av S&D som är ansvarig för att följa förhandlingarna på uppdrag av parlamentet, påpekade att vetenskapliga tester inte alltid kan identifiera alla möjliga risker, vilket var fallet med asbest: "Vi måste komma ihåg att vi inte ska gå snabbare än vad medborgarna kan acceptera.”

Joseph Burke, tillsyns-, handels- och konsumentfrågor vid USA:s beskickning till EU i Bryssel, tillade: "Reglerande beslut bör baseras på bästa tillgängliga vetenskap och om vetenskapen inte förstås är det skyldigheten för dem som gör beslut att förklara vetenskapen för de medborgare de representerar.”

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend