Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Dags att sätta stopp för försummelse som upplevs av ögonhälsa i Europa, säger ECV

DELA MED SIG:

publicerade

on

ögonhälsa 500x200Den 1 april träffade European Coalition for Vision (ECV) EU:s generaldirektorat för hälsa och konsumenter (DG SANCO) och EUROSTAT, EU:s statistikkontor, för att upprepa sin uppmaning till europeiska beslutsfattare att inkludera ögonhälsa och vision i den europeiska politiska agendan.

Tidigare i år, i ett evenemang som stöddes av flera parlamentsledamöter, lanserade ECV sitt manifest för valet till Europaparlamentet där det uppmanar Europaparlamentet att använda sina betydande befogenheter för att förbättra livet för människor som drabbats av synnedsättning eller riskerar att drabbas av synen. förlust.

“Europe is facing an invisible epidemic, with an estimated 20.4 million people in the whole of Europe suffering from serious vision impairment – including 2.3 million who are blind. Without adequate action, these worrying numbers will only increase with the rise of diabetes and the aging population. Shamefully, two-thirds of these cases could actually be prevented or treated and are not,” said Bob Chappell, former president of the European Council of Optometry and Optics.

"Alltför länge har ögonhälsan och synen försummats. Bryssel bör ta igen förlorad tid. Till att börja med kan det börja främja mer tillgänglig ögonvård för alla och tillhandahålla förbättrade och snabba rehabiliteringstjänster – åtgärder som skulle räcka långt för att förbättra livet för dem som riskerar att drabbas av och de med synnedsättning, säger International Agency for the Prevention. av Blindness Advocacy Manager Zoe Gray.

I sitt möte med GD SANCO och EUROSTAT uppmärksammade koalitionen avsaknaden av officiella data om ögonhälsa och syn och sätt att ta itu med det. "Datainsamling är avgörande för att bättre förstå omfattningen av problemet vi står inför, samt för att utveckla mer effektiva lösningar på det", säger Vision Impact Institutes ordförande Jean-Felix Biosse. ”Särskilda indikatorer bör samordnas och övervakas av medlemsländerna så att EUROSTAT kan leverera konkreta, sammanlänkade och tydliga data. Detta skulle också hjälpa till att utvärdera resultaten av folkhälsopolitiken för att ta itu med ögonhälsa och synnedsättning i hela Europa”, avslutade Duplan.

European Coalition for Vision (ECV) är en allians som består av yrkesorganisationer, patientgrupper, europeiska icke-statliga organisationer, handikapporganisationer och sammanslutningar av hälso- och sjukvårdsleverantörer. Vi finns för att höja profilen för ögonhälsa och syn, hjälpa till att förebygga synnedsättningar som kan undvikas och säkra ett jämställt och inkluderande samhälle för personer med irreversibel blindhet eller nedsatt syn i Europa.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend