Anslut dig till vårt nätverk!

Kliniska prövningar

Regler för kliniska prövningar ger hopp till miljontals patienter

DELA MED SIG:

publicerade

on

3-kliniska prövningar-europaDen 2 april röstade Europaparlamentet för ett omfattande paket av transparensåtgärder för data från kliniska prövningar, åtgärder som ger hopp till patienter som lider av sällsynta sjukdomar.

Glenis Willmott MEP, Labours ledare i Europa och föredragande för förordningen om kliniska prövningar, sa: "Jag är glad att den överväldigande majoriteten av parlamentsledamöterna stödde den överenskommelse jag nådde om förordningen om kliniska prövningar. Det kommer att göra prövningar mer transparenta, ge hopp till patienter som behöver nya och bättre behandlingar, och öka antalet kvalificerade forskarjobb här i Europa.

"Den nya lagen ger hopp till de miljontals människor i Europa som lider av sällsynta sjukdomar genom att göra gränsöverskridande försök mycket lättare att genomföra.

"Det finns helt enkelt inte tillräckligt med patienter i ett land ensamt för att utveckla nya eller förbättrade behandlingar för sällsynta sjukdomar, och genom att arbeta på europeisk nivå kan vi minska de enorma kostnaderna och bördan för att genomföra försök över gränserna.

"För närvarande publiceras inte ungefär hälften av alla kliniska prövningar, vilket är oacceptabelt. Denna lagstiftning kommer att ändra det genom att säkerställa att alla prövningar rapporterar en sammanfattning av resultaten till en allmänt tillgänglig databas, samt de fullständiga kliniska studierapporterna när ett läkemedel har ansökt om tillstånd."

De nya reglerna kommer också att skydda och skapa forskningsjobb i hela Europa.

Willmott tillade: "Under de senaste åren har Europa förlorat jobb inom forskning när kliniska prövningar flyttar någon annanstans i världen. Genom att effektivisera reglerna, samtidigt som patientsäkerheten är i fokus, kan vi bli mer konkurrenskraftiga, skapa nya jobb och se till att Europa finns kvar. världsledande inom medicinsk forskning."

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend