Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Sjukhus apotekare från 34 länder samlas i Bryssel för att rösta om ny stadga Care

DELA MED SIG:

publicerade

on

pills2_crop380wSjukhusapotekare från 34 europeiska länder samlas idag (14 maj) för ett unikt toppmöte för att ta itu med nuvarande mångfald inom hälsovård och beskriva de framtida tjänster som professionen ska tillhandahålla. Tillsammans med representanter från mer än 25 europeiska patientorganisationer och sammanslutningar som representerar andra hälso- och sjukvårdspersonal, kommer toppmötet att leverera en långsiktig vision för att maximera farmaceuters bidrag till patientvården på europeiska sjukhus.

Under två dagar i Bryssel (14-15 maj) kommer 45 djärva och ambitiösa uttalanden om sjukhusapotek inom sextematiska områden att diskuteras och granskas av mer än 100 deltagare, innan de blir föremål för slutlig omröstning på toppmötets sista dag . Utformad för att hjälpa till att ta itu med ojämlikheter i hälsovård i hela Europa genom att erbjuda en konsensussyn om vad som bör uppnås av hälsosystem, är toppmötet ett unikt åtagande att bygga upp den politiska viljan och den gemensamma visionen för att förbättra vården av patienter.

I en kommentar till toppmötet sa EAHP:s ordförande Dr Roberto Frontini: "Dagens toppmöte är kulmen på månader av förberedelser, men början på år av fokuserade förbättringsansträngningar. Som Seneca påminner oss om, om man inte vet till vilken hamn man seglar, är ingen vind gynnsam. I slutet av dessa två dagar kommer 34 nationella sjukhusapotekplattformar, tillsammans med över 25 patient- och vårdorganisationer, att ha kommit överens om vad vi behöver uppnå i utvecklingen av sjukhusapotek. Ansvaret övergår sedan till EAHP, våra medlemmar och nationella hälsosystem för att se ambitionerna förverkligas. Det är en utmaning som vi gillar, med vetskapen om att det är högkvalitativ patientvård och patientsäkerhet som gynnas.”

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend