Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Åsikt: Utbildning och samarbete innebär bättre behandling för patienterna

DELA MED SIG:

publicerade

on

jaegerAv professor Ulrich Jäger (avbildad), före detta ordförande för European Hematology Association (EHA) och ordförande för Europafrågor

I den föränderliga hälso- och sjukvårdsvärlden i Europa, inklusive spännande nya utvecklingar inom personlig medicin (PM), är minst två nyckelelement underbetonade – utbildningen av sjukvårdspersonal och deras interaktion med de industrier som producerar innovativa behandlingar och läkemedel.

Den verkliga potentialen för all denna fantastiska nya vetenskap, byggd kring genetisk profilering och individuellt DNA, kommer aldrig att förverkligas fullt ut om inte frontlinjens läkare har kunskapen och förståelsen för att utnyttja den och innovatörerna har den feedback som krävs.

Det finns ett akut behov av en förbättring av relationerna mellan alla nyckelintressenter för att utveckla förtroende och nya partnerskap. Detta bör ha som mål att ge kliniker bättre verktyg för att behandla och informera sina patienter och ge vårdpersonal en bättre förståelse för sina patienters behov.

Den moderna patienten vill på ett transparent, icke-nedlåtande och tydligt sätt bli informerad om sina alternativ och detta släpper in honom eller henne ordentligt i beslutsprocessen vad gäller behandlingsalternativ, med hänsyn till livsstil och andra faktorer.

Det finns också ett behov av att hälsovårdare svarar bättre på industrin genom att ge feedback om hur väl eller på annat sätt en behandling eller medicin fungerar i verkliga situationer. Dessutom måste små, medelstora och stora företag som är upptagna med att skapa de senaste läkemedlen och teknologierna samarbeta med hälsovårdspersonal, på ett oberoende och öppet sätt som också skapar förtroende mellan olika intressenter. De Europeiska alliansen för personifierade Medicine (EAPM) arbetar redan i denna linje med organisationer som EHA, EAU och andra.

Utöver detta är det viktigt att det finns mycket mer tvärvetenskaplig dialog och samarbete så att till exempel radiologer, urologer och kliniker kan förstå varandra och utforma ett helhetssvar på varje given behandling. Detta kommer att resultera i en bättre förståelse för varandras disciplin och möjliggöra att effektivare, moderna synergier utvecklas.

Annons

EAPM, som samlar ett brett spektrum av intressenter, inklusive patienter, kliniker, forskare, industri, akademiker och beslutsfattare, är övertygad om att de nödvändiga tvåvägssamarbetena bör ske på en arena baserad på solida etiska principer såväl som de av respekt, ömsesidigt förtroende och välvilja.

En miljö som denna kan bara bidra till att förbättra patienternas resultat genom bättre utveckling av behandlingar och mer riktade, effektiva läkemedel. En sådan förbättring är avgörande för en åldrande befolkning på 500 miljoner medborgare i EU:s 28 medlemsstater. Inte bara för att det åligger alla parter att hålla befolkningen så frisk som möjligt och åtnjuta lika tillgång till bästa tillgängliga behandling, utan också för att ett sunt Europa innebär ett rikt Europa.

Frågan om utbildning av hälsovårdspersonal är en viktig fråga. Det är klart att det redan krävs en stor grad av kompetensutveckling och för att hålla jämna steg med vetenskapen måste detta pågå kontinuerligt. Intressenter måste hitta ett sätt att uppnå detta tillsammans – med överenskomna standarder över hela linjen så att ingen patient nekas en lämplig, praktiskt taget skräddarsydd behandling på grund av bristande kunskap eller förståelse för den vårdcentral som behandlar och diagnostiserar honom eller henne. .

EAPM anser att med tanke på framstegen inom personlig medicin under de senaste åren finns det nu ett behov av att reformera hur sjukvården levereras till den teknikmedvetna patienten. En nyckelpartner för att ta itu med detta är hälso- och sjukvårdsgemenskapen och ett sätt att nå målet är genom ökade EU-omfattande investeringar i utbildning och träning av vårdpersonal. När det gäller PM är hälso- och sjukvårdspersonalen alla direkt relaterade till integrationen av "omics"-teknologier och sträcker sig från allmänläkare till biovetare och biostatistiker.

Hälsa handlar helt klart om patienter och potentiella patienter – 500 miljoner i EU som redan nämnts. Varje hälso- och sjukvårdssystem inom blocket med 28 länder har sammankomsten av en uppsättning medborgare i behov av diagnos och/eller behandling och en annan uppsättning som har anförtrotts att leverera den. Detta förtroende är baserat på en blandning av teknisk kompetens och serviceinriktning, styrd av etiskt engagemang och socialt ansvar, vilket utgör kärnan i pålitlig och professionell hälsovård. Att utveckla en sådan blandning kräver lång utbildning och en betydande investering av beslutsfattare och samhället. Ändå förändras kontexten, innehållet och förutsättningarna för att utbilda vårdpersonal snabbt.

Detta moderna skift har redan uppmärksammats av Europeiska kommissionen vars agenda inkluderar en gemensam åtgärd om hälsoarbetskraft och planering. Denna gemensamma åtgärd behandlar inte bara hälsoarbetarnas framtida kapacitet utan syftar också till att modernisera dess färdigheter och kompetens. Det finns verkligen ett behov av att utveckla gemensamma och/eller överlappande riktlinjer för denna spännande nya era av hälso- och sjukvård för att få ut det mesta av den senaste teknikexplosionen. Detta kommer oundvikligen att kräva skapandet av en plattform utformad för att verifiera, bedöma och få tillgång till information om nya behandlingar och teknik.

EAPM har gått längre genom att efterlysa åtgärder på EU-nivå och sagt: "Senast 2020 bör EU stödja utvecklingen av en Europaomfattande utbildning och utbildning av vårdpersonals läroplan för den personliga medicineran, genom att åta sig detta i 2015. EU bör därefter underlätta utvecklingen av en utbildningsstrategi för HCP i personlig medicin.”

Alliansen arbetar hårt för att främja dialoger, uppmuntra den nödvändiga plattformen och efterlyser, som sagt, snabba EU-åtgärder. Detta är ämnen som säkert kommer att diskuteras vid dess årlig konferens den 9-10 september på Solvaybiblioteket i Bryssel Park Leopold, nära Europaparlamentet. Detta kommer att samla alla intressenter, inklusive nya parlamentsledamöter, och är tidsbestämt att föregå utnämningen av den tillträdande Europeiska kommissionen.

Med hjälp av Europeiska unionen, och med större samarbete mellan alla intressenter, kan vi arbeta för att bygga ett hälsosammare – och därmed rikare – EU för oss själva, våra barn och för kommande generationer.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

Trend