Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#ZikaVirus-utbrott: Miljöutskottets debatt med WHO på onsdag

DELA MED SIG:

publicerade

on

brazil-zika-birth-defects_e9c6b4aa-aae0-11e5-a7bd-0a525bed8fccZikavirusutbrottet, som har kopplats till fall av mikrocefali med fosterskador hos spädbarn, kommer att diskuteras av miljöutskottets ledamöter och experter från Världshälsoorganisationen (WHO) klockan 17.30 idag (17 februari 2016). Den 1 februari förklarade WHO utbrottet som en folkhälsokris av internationell oro. EU har å sin sida aktiverat sitt system för tidig varning och reaktion för medicinska nödsituationer.

Hittills har tolv EU-länder rekommenderat gravida kvinnor att skjuta upp resor till Zika-drabbade områden. Dessa länder är Belgien, Finland, Frankrike, Tyskland, Irland, Italien, Malta, Nederländerna, Norge, Portugal, Slovenien och Storbritannien. Även om det hittills inte finns några bevis för överföring av Zika-virus inom Europa och "importerade" fall är sällsynta, finns det för närvarande ingen specifik behandling eller vaccin för viruset.

Du kan följa debatten från detta länk

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend