Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#PerMed2016: Kommissionen konferens skjuter personlig agenda medicin

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

March13_2013_20712441_DrDrawingMolecule_PersonalizedMedBioP2718276218Europeiska kommissionens tvådagars personalkonferens för 2016 (1-2 juni) undersökte personlig medicin speciellt genom en forskningspolitisk objektiv. Det såg ut att visa upp toppmoderna inom fältet och ta en djupgående titt på forsknings- och innovationsutmaningar som är inblandade i att utveckla fältet till förmån för EU-patienter och medborgare, skriver European European Union for Personal Medicine Executive Director Denis Horgan.

Viktiga talare och deltagare inkluderade: Paulo Lisboa, professor och avdelningschef för tillämpad matematik, John Moores University, Liverpool; Anders Olauson, hederspresident, European Patients 'Forum; Peter Kapitein, patientadvokat, Inspire2Live, Amsterdam; Rudi Westendorp, Köpenhamns universitet, samt; Andrzej Rys, chef för hälsosystem, medicinska produkter och innovation, generaldirektoratet för hälsa och livsmedelssäkerhet, Europeiska kommissionen. Dessa fick sällskap av många andra inklusive: Wolfgang Ballensiefen, projekt- och programchef, tyska rymdcentret; Paul Timmers, Director of Digital Society, Trust and Security Directorate, Directorate-General for Communications Networks, Content and Technology, European Commission; Ernst Hafen, chef för institutet för molekylär systembiologi, ETH Zürich, och; Jan-Eric Litton, generaldirektör, forskningsinfrastruktur för biobanker och biomolekylära resurser, Stockholm.

Även närvarande var: Peter Høngaard Andersen, VD, Innovationsfonden Danmark, Köpenhamn; Mary Harney, tidigare irländsk hälsovårdsminister och vice premiärminister; Gaetano Guglielmi, biträdande generaldirektör, generaldirektoratet för forskning och innovation inom hälso- och sjukvården, italienska hälsoministeriet, Rom, och; Walter Ricciardi, president, Istituto Superiore di Sanita, Rom. Detta bygger på EU: s råds slutsatser om personlig medicin från slutet av förra året som gjordes under Luxemburgs EU-ordförandeskap.

Annons

Vid evenemanget, i kommissionens Charlemagne-byggnad i Bryssel, presenterades ett nytt initiativ som involverade finansierings- och beslutsfattande organisationer från och utanför Europa. Detta kallas International Consortium for Personal Medicine (IC PerMed) och följde efter lanseringen av den tvååriga PerMed-rapporten före European Alliance for Personal Medicine-konferensen i 2015.

IC PerMed kommer delvis att fokusera på att främja och samordna forsknings- och innovationsåtgärder för att leverera sitt uppdragsförteckning. En stor del av detta arbete kommer att vara att bygga den bevisbas som behövs för att utvecklas inom området personligmedicin, och därigenom undvika dubbelarbete av pågående politiska diskussioner på EU-nivå eller inkräkta på medlemsstaternas kompetensområden .

Dess vision är att använda forskning som förare av personlig medicin och dess medlemsorganisationer kommer att arbeta för att:

Annons
  • Etablera Europa som en global ledare inom personlig medicinsk forskning;
  • stödja den personalbaserade medicinvetenskapliga basen genom ett samordnat tillvägagångssätt för forskning;
  • ge bevis för att visa förmånen för personlig medicin till medborgare och hälsovårdssystem, och
  • bana väg för personliga personliga tillvägagångssätt för medborgarna.

IC PerMed vägkarta kommer att struktureras som en lista över forskningsåtgärder enligt dessa fem utmaningar. Den första versionen av färdplanen, som uppdateras med jämna mellanrum, kommer att publiceras i slutet av året. IC PerMed-medlemmarna kommer att arbeta tillsammans för att genomföra de överenskomna åtgärderna.

Under konferensen identifierades och diskuterades flera utmaningar på hög nivå. Dessa ingår:

  • Utveckla medvetenhet och bemyndigande - Personlig medicin lovar effektivare förebyggande och förutsägelse av sjukdomar och tidigare och säkrare behandling. Det kommer att förändra vårt synsätt på folkhälsan och vårt sätt att ta hand om patienter i framtiden. Men för att lyckas genomföra det måste alla intressenter, inklusive patienter och vårdpersonal, få befogenhet och vara medvetna om dess potential.
  • Integrering av Big Data- och IKT-lösningar - Datauppsättningarna som genereras av storskalig sekvensering och ”omics” -teknik är omfattande och i kombination med kliniska, avbildnings-, närings-, livsstil- och miljöexponeringsdata producerar de ”stora data” till stort värde. Denna utveckling behöver ytterligare forskningsinsatser för att fullt ut utveckla sin stora potential, såsom att förbättra sjukdomsstratifiering och bana väg för en mer personlig medicin.
  • Översätta grundläggande till klinisk forskning och bortom - För att personlig medicin ska kunna nå sin förväntade inverkan på människors hälsa och välbefinnande krävs samarbete och kommunikation över hela forskningens kontinuitet. Den övergripande utmaningen är effektivt korsprat mellan grundforskare, kliniker och folkhälsoexperter under långsiktig uppföljning av friska individer och patienter, vilket är en förutsättning för att förstå effekten av genetiska variationer i sjukdomar och för att upptäcka robusta biomarkörer. .
  • Att föra innovation på marknaden - Personaliserad medicin har potential att radikalt förändra hur medborgarna lär sig och bryr sig om sin hälsa, både när det gäller förebyggande och hantering av sjukdomar. Att föra innovation på marknaden har dock flera utmaningar som måste hanteras. Det är dessutom viktigt att förstå drivkrafterna och möjliggörarna bakom innovation så att de kan utnyttjas fullt ut.
  • Att forma hållbar hälso- och sjukvård - Personlig medicin erbjuder både möjligheter och utmaningar för hälso- och sjukvårdssystemen. Genom att se till att endast de patienter som kommer att dra nytta av behandlingar får dem kan det hjälpa till att hålla kostnaderna. Genom att fokusera på förutsägelse och förebyggande kan det också bidra till att minska vårdutgifterna på lång sikt. Men riktade läkemedel är ofta mycket dyra och kan belasta budgeten för vårdsystemen. Alla dessa ämnen debatterades fullständigt och slutsatser via en konferensrapport kommer att publiceras i sinom tid.

Europeiska kommissionen

NextGenerationEU: Europeiska kommissionen betalar ut 231 miljoner euro i förfinansiering till Slovenien

publicerade

on

Europeiska kommissionen har betalat ut 231 miljoner euro till Slovenien i förfinansiering, motsvarande 13% av landets bidragstilldelning under återhämtnings- och motståndskraftsfaciliteten (RRF). Förfinansieringsbetalningen hjälper till att sätta igång genomförandet av de viktiga investerings- och reformåtgärder som beskrivs i Sloveniens återhämtnings- och motståndskraftsplan. Kommissionen kommer att godkänna ytterligare utbetalningar baserade på genomförandet av de investeringar och reformer som beskrivs i Sloveniens plan för återhämtning och motståndskraft.

Landet kommer att få totalt 2.5 miljarder euro, bestående av 1.8 miljarder euro i bidrag och 705 miljoner euro i lån, under hela planens livstid. Dagens utbetalning följer på det senaste framgångsrika genomförandet av de första låneoperationerna under NextGenerationEU. I slutet av året avser kommissionen att samla in upp till totalt 80 miljarder euro i långsiktig finansiering, som kompletteras med kortsiktiga EU-räkningar, för att finansiera de första planerade utbetalningarna till medlemsstaterna under NextGenerationEU.

RRF är kärnan i NextGenerationEU som kommer att ge 800 miljarder euro (i löpande priser) för att stödja investeringar och reformer i medlemsstaterna. Den slovenska planen är en del av EU: s svar utan motstycke för att komma starkare ur covid-19-krisen, främja de gröna och digitala övergångarna och stärka motståndskraften och sammanhållningen i våra samhällen. A pressmeddelande finns tillgänglig online.

Annons

Fortsätt läsa

Cypern

NextGenerationEU: Europeiska kommissionen betalar ut 157 miljoner euro i förfinansiering till Cypern

publicerade

on

Europeiska kommissionen har betalat ut 157 miljoner euro till Cypern i förfinansiering, vilket motsvarar 13% av landets finansiella anslag under återhämtnings- och resiliensfaciliteten (RRF). Förfinansieringsbetalningen hjälper till att sätta igång genomförandet av de viktiga investerings- och reformåtgärder som beskrivs i Cyperns plan för återhämtning och motståndskraft. Kommissionen kommer att godkänna ytterligare utbetalningar baserade på genomförandet av de investeringar och reformer som beskrivs i Cyperns plan för återhämtning och motståndskraft.

Landet kommer att få 1.2 miljarder euro totalt under planens livstid, med 1 miljard euro i bidrag och 200 miljoner euro i lån. Dagens utbetalning följer på det senaste framgångsrika genomförandet av de första låneoperationerna under NextGenerationEU. I slutet av året avser kommissionen att samla in upp till totalt 80 miljarder euro i långsiktig finansiering, som kompletteras med kortsiktiga EU-räkningar, för att finansiera de första planerade utbetalningarna till medlemsstaterna under NextGenerationEU. En del av NextGenerationEU kommer RRF att tillhandahålla 723.8 miljarder euro (i löpande priser) för att stödja investeringar och reformer i medlemsstaterna.

Den cypriotiska planen är en del av EU: s svar utan motstycke för att komma starkare ur covid-19-krisen, främja de gröna och digitala övergångarna och stärka motståndskraften och sammanhållningen i våra samhällen. A pressmeddelande finns tillgänglig online.

Annons

Fortsätt läsa

Belgien

EU: s sammanhållningspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien och Italien får 373 miljoner euro för att stödja hälso- och socialtjänster, små och medelstora företag och social integration

publicerade

on

Kommissionen har beviljat 373 miljoner euro till fem Europeiska socialfonden (ESF) och Europeiska regionala utvecklingsfonden (ERUF) operativa program (OP) i Belgien, Tyskland, Spanien och Italien för att hjälpa länderna med nödsituationer och reparationer av coronavirus inom ramen för REACT-EU. I Belgien kommer ändringen av Wallonia OP att tillhandahålla ytterligare 64.8 miljoner euro för förvärv av medicinsk utrustning för hälsovårdstjänster och innovation.

Medlen kommer att stödja små och medelstora företag i utvecklingen av e-handel, cybersäkerhet, webbplatser och onlinebutiker, samt den regionala gröna ekonomin genom energieffektivitet, miljöskydd, utveckling av smarta städer och koldioxidsnål offentlig infrastruktur. I Tyskland, i delstaten Hessen, kommer 55.4 miljoner euro att stödja hälsorelaterad forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet och innovation vid universitet och andra forskningsinstitutioner samt investeringar i forskning, utveckling och innovation inom områdena klimat och hållbar utveckling. Denna ändring kommer också att ge stöd till små och medelstora företag och fonder för nystartade företag genom en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt kommer 75.7 miljoner euro att underlätta samarbete mellan små och medelstora företag och institutioner inom forskning, utveckling och innovation, och tillhandahålla investeringar och rörelsekapital för mikroföretag som drabbats av coronaviruskrisen. Dessutom kommer fonderna att möjliggöra investeringar i företagens energieffektivitet, stödja digital innovation i små och medelstora företag och förvärva digital utrustning för skolor och kulturinstitutioner. I Italien kommer det nationella OP 'Social Inclusion' att få 90 miljoner euro för att främja den sociala integrationen av människor som upplever svår materiell brist, hemlöshet eller extrem marginalisering genom tjänsterna 'Housing First' som kombinerar tillhandahållande av omedelbara bostäder med möjliggörande av social- och arbetsförmedlingstjänster .

Annons

I Spanien kommer 87 miljoner euro att läggas till ESF OP för Castilla y León för att stödja egenföretagare och arbetare som fick sina kontrakt avbrutna eller reducerade på grund av krisen. Pengarna kommer också att hjälpa hårt drabbade företag att undvika uppsägningar, särskilt inom turistsektorn. Slutligen behövs pengarna för att tillåta viktiga sociala tjänster att fortsätta på ett säkert sätt och för att säkerställa utbildningskontinuitet under hela pandemin genom att anställa ytterligare personal.

REACT-EU är en del av NextGenerationEU och ger ytterligare 50.6 miljarder euro ytterligare finansiering (i löpande priser) till sammanhållningspolitiska program under 2021 och 2022. Åtgärderna fokuserar på att stödja arbetsmarknadens motståndskraft, jobb, små och medelstora företag och låginkomstfamiljer, samt att sätta framtidssäker grund för de gröna och digitala övergångarna och en hållbar socioekonomisk återhämtning.

Annons

Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend