Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#EAPM: #Oncology Konferens backar patientcentrerad behandling

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

American_Society_of_Clinical_Oncology_ASCO_headquarters_galleryASCO, American Society of Clinical Oncology, höll nyligen sin årliga kongress i Chicago och talades av USA: s vice president Joe Biden. Temat för 2016-mötet, som hölls i början av juni, var Collective Wisdom: The Future of Patient-Centered Care and Research, skriver europeiska alliansen för personifierade Medicine (EAPM) verkställande direktör Denis Horgan.  

Vid evenemanget sa ASCO: s president Julie Vose: ”Patienten är i centrum för ett mycket komplext system som försöker hjälpa dem genom deras resa av cancervård ... Temat för kollektiv visdom (representerar) vikten av multimodalitetsvården som är nödvändig för våra patienter. ” I sitt eget tal tackade VP Biden onkologer för deras engagemang för patientvård och deras bidrag till Amerikas växande förståelse av cancer.

Han uppmanade dem också att ge djärva nya idéer som kan främja National Cancer Moonshot Initiative. ASCO: s årsmöte har mer än 35,000 XNUMX deltagare och är världens största samling av cancerläkare och fokuserar på banbrytande klinisk forskning och de mest lovande behandlingarna inom vården.

Annons

ASCO grundades 1964 och har åtagit sig att göra en värld av skillnad inom cancervården. Som världens ledande organisation av sin typ representerar den mer än 40,000 XNUMX proffs inom onkologi. Genom forskning, utbildning och främjande av högvärdig patientvård arbetar ASCO för att erövra cancer och skapa en värld där de olika sjukdomarna förhindras eller botas och arbetar för att alla överlevande är friska.

"Varje år väntar tusentals onkologer och miljontals patienter över hela världen på nyheterna från detta möte - nya genombrott, nya terapier, nya löften om bot, hopp", säger Biden.

"I år utnyttjar (ASCO: s mötetema) den kollektiva visheten hos onkologer runt om i världen för att sätta patienter i centrum för forskning och vård. Det är precis vad jag försöker göra i Cancer Moonshot, och det spelar roll," säger han. Lagt till.

Annons

Biden upprepade fyra viktiga prioriteringar för att uppnå sin "månskott" för att avsluta cancer. Dessa involverar betydande nya federala investeringar i cancerforskning; förbättrad delning av forskning och patientdata; ökad användning av teambaserade tillvägagångssätt som utnyttjar olika medicinska och vetenskapliga discipliner; och nya sätt att utveckla och rekrytera för kliniska prövningar.

Biden fortsatte: ”Idag inser onkologer och cancerforskare att de inte kan (främja cancerframsteg) ensamma. ”Det som krävs idag sträcker sig bortom varje individ eller någon individuell disciplin, bortom själva medicinen ... Det kräver en viss förändring av tänkesätt. Det kräver mycket mer öppenhet - öppna data, öppet samarbete och framför allt öppna sinnen. ”

Hans känslor har länge varit en hörnsten i Brysselbaserade European Alliance for Personalized Medicine (EAPM). Bland händelserna vid ASCO-kongressen var tillkännagivandet att en pilotstudie har avslöjat stora skillnader i medianpriser för 23 cancerläkemedel i sju olika länder, med de högsta detaljhandelspriserna som identifierats i USA och de lägsta i Indien och Sydafrika. Det uppgavs att cancerläkemedel verkar vara mindre överkomliga i låginkomstländer, trots lägre detaljhandelspriser.

Också från samlingen var Roches tillkännagivande av nya resultat från 19 godkända läkemedel och utredningar. Sandra Horning, Roches Chief Medical Officer och chef för global produktutveckling, säger: ”Sammanflödet av nya läkemedel, sofistikerad diagnostik och avancerad teknik har skapat en oöverträffad möjlighet att förbättra resultaten för patienter idag och i framtiden,” Läkemedelsjätten presenterade resultat från studier som, sa Horning; "Har potential att definiera nya behandlingsmetoder för cancer som inte har sett betydande framsteg på decennier".

Nya studieresultat för atezolizumab inkludera data från en studie där personer fick medicinen som en initial behandling för metastaserande blåscancer. Dessa data fram och ny total överlevnad och diagnostiska resultat presenterades i återkommande metastatisk urinblåsan och lungcancer och anslöt sig resultat från tidiga kombinationsstudier av atezolizumab med riktade läkemedel och prövningscancerimmunterapi MOXR0916.

Under tiden förklarades det av Andrew Epstein, en medicinsk onkolog och ASCO-expert inom palliativ vård, att: ”Vårdens slutvård är mycket personlig för varje patient, och palliativ vård, inklusive hospice, är fortfarande en av våra bästa och mest under -utnyttjade resurser. ”Det finns inget tillvägagångssätt som passar alla för vårdens slut, och det borde det inte vara. I varje steg av vården måste patienter och deras läkare ha tankeväckande diskussioner om balans mellan fördelar och risker, inklusive kostnader och biverkningar. Vårt yttersta mål som onkologer är att hjälpa patienter att leva så långt som möjligt, även under de sista dagarna, säger Epstein.

EAPM instämmer helhjärtat med detta uttalande, som är en organisation med flera intressenter som sammanför de europeiska hälsovårdsexperter och förespråkare för patienterna som arbetar med stora kroniska sjukdomar. Syftet med alliansen är att förbättra patientvården genom att påskynda utveckling, leverans och upptag av personlig medicin och diagnostik, genom konsensus.

EAPM är ett svar på behovet av en bredare förståelse för prioriteringar och en mer integrerad strategi bland distinkta lekmän och professionella intressenter. Blandningen av EAPM-medlemmar tillhandahåller omfattande vetenskaplig, klinisk, vårdande och utbildningsexpertis inom personlig medicin och diagnostik, över patientgrupper, akademi, vårdpersonal och industri. Relevanta avdelningar inom Europeiska kommissionen har observatörsstatus, liksom Europeiska läkemedelsmyndigheten.

Europeiska kommissionen

NextGenerationEU: Europeiska kommissionen betalar ut 231 miljoner euro i förfinansiering till Slovenien

publicerade

on

Europeiska kommissionen har betalat ut 231 miljoner euro till Slovenien i förfinansiering, motsvarande 13% av landets bidragstilldelning under återhämtnings- och motståndskraftsfaciliteten (RRF). Förfinansieringsbetalningen hjälper till att sätta igång genomförandet av de viktiga investerings- och reformåtgärder som beskrivs i Sloveniens återhämtnings- och motståndskraftsplan. Kommissionen kommer att godkänna ytterligare utbetalningar baserade på genomförandet av de investeringar och reformer som beskrivs i Sloveniens plan för återhämtning och motståndskraft.

Landet kommer att få totalt 2.5 miljarder euro, bestående av 1.8 miljarder euro i bidrag och 705 miljoner euro i lån, under hela planens livstid. Dagens utbetalning följer på det senaste framgångsrika genomförandet av de första låneoperationerna under NextGenerationEU. I slutet av året avser kommissionen att samla in upp till totalt 80 miljarder euro i långsiktig finansiering, som kompletteras med kortsiktiga EU-räkningar, för att finansiera de första planerade utbetalningarna till medlemsstaterna under NextGenerationEU.

RRF är kärnan i NextGenerationEU som kommer att ge 800 miljarder euro (i löpande priser) för att stödja investeringar och reformer i medlemsstaterna. Den slovenska planen är en del av EU: s svar utan motstycke för att komma starkare ur covid-19-krisen, främja de gröna och digitala övergångarna och stärka motståndskraften och sammanhållningen i våra samhällen. A pressmeddelande finns tillgänglig online.

Annons

Fortsätt läsa

Cypern

NextGenerationEU: Europeiska kommissionen betalar ut 157 miljoner euro i förfinansiering till Cypern

publicerade

on

Europeiska kommissionen har betalat ut 157 miljoner euro till Cypern i förfinansiering, vilket motsvarar 13% av landets finansiella anslag under återhämtnings- och resiliensfaciliteten (RRF). Förfinansieringsbetalningen hjälper till att sätta igång genomförandet av de viktiga investerings- och reformåtgärder som beskrivs i Cyperns plan för återhämtning och motståndskraft. Kommissionen kommer att godkänna ytterligare utbetalningar baserade på genomförandet av de investeringar och reformer som beskrivs i Cyperns plan för återhämtning och motståndskraft.

Landet kommer att få 1.2 miljarder euro totalt under planens livstid, med 1 miljard euro i bidrag och 200 miljoner euro i lån. Dagens utbetalning följer på det senaste framgångsrika genomförandet av de första låneoperationerna under NextGenerationEU. I slutet av året avser kommissionen att samla in upp till totalt 80 miljarder euro i långsiktig finansiering, som kompletteras med kortsiktiga EU-räkningar, för att finansiera de första planerade utbetalningarna till medlemsstaterna under NextGenerationEU. En del av NextGenerationEU kommer RRF att tillhandahålla 723.8 miljarder euro (i löpande priser) för att stödja investeringar och reformer i medlemsstaterna.

Den cypriotiska planen är en del av EU: s svar utan motstycke för att komma starkare ur covid-19-krisen, främja de gröna och digitala övergångarna och stärka motståndskraften och sammanhållningen i våra samhällen. A pressmeddelande finns tillgänglig online.

Annons

Fortsätt läsa

Belgien

EU: s sammanhållningspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien och Italien får 373 miljoner euro för att stödja hälso- och socialtjänster, små och medelstora företag och social integration

publicerade

on

Kommissionen har beviljat 373 miljoner euro till fem Europeiska socialfonden (ESF) och Europeiska regionala utvecklingsfonden (ERUF) operativa program (OP) i Belgien, Tyskland, Spanien och Italien för att hjälpa länderna med nödsituationer och reparationer av coronavirus inom ramen för REACT-EU. I Belgien kommer ändringen av Wallonia OP att tillhandahålla ytterligare 64.8 miljoner euro för förvärv av medicinsk utrustning för hälsovårdstjänster och innovation.

Medlen kommer att stödja små och medelstora företag i utvecklingen av e-handel, cybersäkerhet, webbplatser och onlinebutiker, samt den regionala gröna ekonomin genom energieffektivitet, miljöskydd, utveckling av smarta städer och koldioxidsnål offentlig infrastruktur. I Tyskland, i delstaten Hessen, kommer 55.4 miljoner euro att stödja hälsorelaterad forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet och innovation vid universitet och andra forskningsinstitutioner samt investeringar i forskning, utveckling och innovation inom områdena klimat och hållbar utveckling. Denna ändring kommer också att ge stöd till små och medelstora företag och fonder för nystartade företag genom en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt kommer 75.7 miljoner euro att underlätta samarbete mellan små och medelstora företag och institutioner inom forskning, utveckling och innovation, och tillhandahålla investeringar och rörelsekapital för mikroföretag som drabbats av coronaviruskrisen. Dessutom kommer fonderna att möjliggöra investeringar i företagens energieffektivitet, stödja digital innovation i små och medelstora företag och förvärva digital utrustning för skolor och kulturinstitutioner. I Italien kommer det nationella OP 'Social Inclusion' att få 90 miljoner euro för att främja den sociala integrationen av människor som upplever svår materiell brist, hemlöshet eller extrem marginalisering genom tjänsterna 'Housing First' som kombinerar tillhandahållande av omedelbara bostäder med möjliggörande av social- och arbetsförmedlingstjänster .

Annons

I Spanien kommer 87 miljoner euro att läggas till ESF OP för Castilla y León för att stödja egenföretagare och arbetare som fick sina kontrakt avbrutna eller reducerade på grund av krisen. Pengarna kommer också att hjälpa hårt drabbade företag att undvika uppsägningar, särskilt inom turistsektorn. Slutligen behövs pengarna för att tillåta viktiga sociala tjänster att fortsätta på ett säkert sätt och för att säkerställa utbildningskontinuitet under hela pandemin genom att anställa ytterligare personal.

REACT-EU är en del av NextGenerationEU och ger ytterligare 50.6 miljarder euro ytterligare finansiering (i löpande priser) till sammanhållningspolitiska program under 2021 och 2022. Åtgärderna fokuserar på att stödja arbetsmarknadens motståndskraft, jobb, små och medelstora företag och låginkomstfamiljer, samt att sätta framtidssäker grund för de gröna och digitala övergångarna och en hållbar socioekonomisk återhämtning.

Annons

Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend