Anslut dig till vårt nätverk!

Cancer

#EuropaColon och #EUReporter förenas i kampen mot kolorektal cancer

DELA MED SIG:

publicerade

on

EnsayosEU-Reporter har meddelade sitt åtagande att stödja EuropaColon i sina ansträngningar att förebygga kolorektal cancer, med en treårig pro bono partnerskap för att tillhandahålla media- och kommunikationstjänster för att lyfta fram det viktiga arbetet med screening och vård av kolorektal cancer i hela Europa.

Jola Gore Booth, grundare och VD för EuropaColon, talade i Bryssel vid lanseringen av detta partnerskap, att det krävs politisk vilja för att förändring ska ske.

"EuropaColon är glada att arbeta med EU-Reporter, " sa ms Booth. "Vi ser fram emot tre mycket givande år. Vi tror att det ger oss en unik möjlighet att informera alla intressenter om vikten av matsmältningscancer och hoppas att detta kommer att hjälpa till att rädda liv som ett resultat."

EU-Reporterägaren Colin Stevens sa: "Jag är glad att vi kan bidra till att öka medvetenheten bland målgruppen för EuropasColon. Kolorektal cancer känner inte igen gränser, kön eller ålder. Alla är potentiellt i riskzonen och bör genomgå regelbunden screening. Vi hoppas kunna driva EuropaColons arbete upp på den europeiska politiska agendan så att det kan få det politiska stöd som krävs.”

EuropaColon är en icke-statlig organisation som har åtagit sig att förebygga dödsfall i kolorektal cancer och förbättra livskvaliteten och stödet för de som drabbas av sjukdomen. Den arbetar också med nyckelintressenter och relevanta partners för att förbättra tillgången till behandling och vård.

I sin handlingsplan för 2017 EuropaColon syftar till att förena patienter, vårdgivare, vårdpersonal, politiker, media och allmänheten i kampen mot sjukdomen.

Dess strategiska mål är att utöka sin roll som Europas enda dedikerade paraplyorganisation för kolorektal cancerpatienter för att öka medvetenheten om kolorektal cancer och att involvera och stödja fler patienter.

Annons

EU-Reporter is en europeisk multimedianyhetsplattform som tillhandahåller onlinenyheter och videokommentarer om EU- och världsfrågor på alla officiella EU-språk. Dess publik är nyckelbeslutsfattare i hela Europa, inflytelserika tänkare, lagstiftare, politiska och affärsmässiga beslutsfattare i Bryssel och nationella huvudstäder.

 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend