Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#EAPM: Personlig medicinkonferens för att täcka styrning, riktlinjer och mer

DELA MED SIG:

publicerade

on

20160706_DSC_0108Mycket snart är den femte årliga ordförandeskapskonferensen som anordnas av European Alliance for Personalized Medicine (EAPM), skriver EAPM:s verkställande direktör Denis Horgan.

Anmälan är nu öppen, här.

The EAPM event, entitled Innovation and Screening in Lung Cancer – The Future, will take place in the prestigious Bibliothèque Solvay, close to the European Parliament in Brussels, from 27-28 March, during the Maltese Presidency of the European Union.

Som vissa läsare kanske vet ligger lokalen i hjärtat av Leopoldparken, mitt i Bryssels europeiska kvarter. Bakom sin sobra och klassiska fasad döljer det eklektiska biblioteket en dekor av ädelträ, mosaik och målade glasfönster. Det är den perfekta platsen.

Konferensen följer i kölvattnet av fyra framgångsrika tidigare evenemang, som började våren 2013 med en kongress i Dublin, ett år efter EAPM:s bildande i mars 2012.

Den Brysselbaserade alliansen samlar europeiska hälso- och sjukvårdsexperter och patientförespråkare som är involverade i allvarliga kroniska sjukdomar. Syftet är att förbättra patientvården genom att påskynda utvecklingen, leveransen och användningen av personlig medicin och diagnostik, genom konsensus.

Blandningen av dess medlemmar tillhandahåller omfattande vetenskaplig, klinisk, vårdande och utbildningsexpertis inom personlig medicin och diagnostik, över patientgrupper, akademi, vårdpersonal och industri. Relevanta avdelningar inom kommissionen har observatörsstatus, liksom EMA.

Annons

Personlig medicin tenderar att fokusera mycket på riktad behandling, men i allmänhet är förebyggande uppenbarligen bättre än att bota. Därför strävar alliansens intressenter mot att inte bara leverera rätt behandling för rätt patient vid rätt tidpunkt, utan också mot rätt förebyggande åtgärder för att säkerställa pålitlig och hållbar sjukvård.

För närvarande, säkerligen i Europa, misslyckas patienter inte bara med att få den bästa vården, det finns potential att orsaka dem som kan förebyggas skada.

Det är klart att investeringar krävs i diagnostiska metoder, såsom användning av IVDs och mer screening, särskilt i lungcancer.

Även om denna EAPM-konferens kommer att ta en närmare titt på lungcancerscreening, som antyds av titeln, kommer dess allmänna ämne att vara mycket, mycket bredare än så.

Alliansen anser att förebyggande åtgärder måste stärkas över hela Europa, oavsett om det sker genom bättre information till patienter, större screeningprogram och förbättrade diagnostiska verktyg som är tillgängliga för alla medborgare oavsett var de bor och deras ekonomiska status.

Med detta i åtanke kommer experter från alla intressentgrupper inom hälso- och sjukvården att undersöka behovet av fler rekommendationer och riktlinjer om hälsa, bättre styrning och förebyggande åtgärder i de nuvarande 28 medlemsländerna, som påverkar cirka 500 miljoner EU-medborgare.

I det avseendet kommer konferensen att fokusera på ett brett spektrum av frågor och sjukdomar, om än med lungcancer i centrum (eftersom det är den största mördaren av alla cancerformer).

Nyckeln till konferensen kommer att vara frågorna kring hur hälso- och sjukvården styrs i EU och vilket inflytande Bryssel faktiskt kan och har, med tanke på att många av hälsoområdena faller under medlemsstaternas behörighet (även om Europa har tagit steget). upp på senare tid inom områden som kliniska prövningar och IVD).

Alliansens arbetsgrupper täcker många hälsoområden och har nu riktat mycket uppmärksamhet mot behovet av fler riktlinjer. Generellt sett tittar Europa på riskprediktionsmodeller, men flera aspekter måste granskas noggrant, och dessa inkluderar, som nämnts, styrning, organisation, kostnads-/nyttoutvärdering och att skapa och driva effektiva program.

När det gäller allmän hälsostyrning är det tydligt att nationella strukturer måste finnas på plats. Dessa skulle dra nytta av EU-omfattande riktlinjer, politiskt engagemang och en struktur som ger evidensbaserat beslutsfattande (det senare på ett helt öppet sätt).

EU health-care governance can be divided in general into two paradigms – these are top-down regulatory frameworks and/or bottom-up frameworks.

Intressenter kommer ihåg mardrömmen som var den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR) som såg över 4,000 XNUMX ändringar, såväl som förordningen om kliniska prövningar, som tog mer än ett decennium att revidera.

Den här konferensen kommer därför att försöka diskutera hur frågan om nedifrån-och-upp-regleringsramar kan få mer genomslag i dessa moderna tider och inom föränderliga områden inom hälso- och sjukvården.

Arguably, today, guidelines (on screening and more) may well be the way forward, given that they potentially have less rigidity and therefore more flexibility (within strict standards of safety and ethics, of course). We can clearly see that innovation has brought about a greater need for adaptation through appropriate frameworks that must be designed by experts, in consensus – albeit with plenty of necessary input from regulatory bodies.

Det är viktigt att se till att alla överenskomna standarder kan uppfyllas i fortsättningen. Dessa inkluderar de tidigare nämnda etiska övervägandena, patientsäkerhet, säkerhet inom tidsramar och underlättande av framsteg till förmån för Europas patienter och vårt samhälle i allmänhet.

Återigen, även om lungcancerscreening kommer att få en hög profil vid denna femte årliga konferens, kommer huvudinriktningen av mötet inte att handla om bara en sjukdom, utan mer om frågorna kring styrning (oavsett om EU-omfattande, nationellt eller regionalt) diskuteras. av experter och alla intressentgrupper, i den snabbt föränderliga världen av modern medicin.

Detta är särskilt relevant inom dagens frågor inom modern medicin. Intressenter, lagstiftare och beslutsfattare måste erkänna skillnaderna i tillgång och mer i de 28 medlemsländerna och därför över den åldrande EU-befolkningen på 500 miljoner.

Samtidigt som EAPM efterlyser EU-omfattande standarder och riktlinjer är det naturligtvis medvetet om att det finns en enorm variation i resurser mellan rika och mindre rika medlemmar i EU-28. Denna diskrepans måste beaktas vid utformningen av konsensusbaserade riktlinjer och rekommendationer.

Det är mycket som ska beslutas, sedan implementeras, och denna konferens syftar till att arbeta mot konsensusbaserade modeller som kan fungera nu och långt in i framtiden.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend