Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#EAPM: Sista registreringsdagar för banbrytande konferens om personlig medicin

DELA MED SIG:

publicerade

on

20140718_DSC_0027Tiden börjar rinna ut för att anmäla sig till den femte årliga konferensen European Alliance for Personalized Medicine, som hålls i Bryssel den 28 mars.

Sista anmälningsdag är 23 mars.

Medan konferensen, berättigad 'Innovation, riktlinjer och screening: Fallet av lungcancer' kommer att ta en närmare titt på lungcancerscreening, dess allmänna ämne kommer att vara mycket bredare än så, med fokus på många av de frågor som påverkar personlig medicin idag.

European Alliance for Personalised Medicine (EAPM) Executive Director Denis Horgan said of the event, which will take place at the prestigious Bibliothèque Solvay: “This conference will be interactive and innovative. In these fast-changing times in the world of medicine, with all the incredible new science, we need a clear voice from the health and research community to shake-up the area and get all other aspects – such as regulation, cooperation and integration into healthcare systems – moving at a faster pace to keep up with the technology.”

He added: “The main thrust of the meeting will not be about just one disease, but more the issues surrounding governance – whether EU-wide, national or regional – discussed by experts and all stakeholder groups.”

Dessa grupper kommer att undersöka behovet av fler rekommendationer och riktlinjer för hälso- och förebyggande åtgärder i de nuvarande 28 medlemsländerna, som påverkar cirka 500 miljoner EU-medborgare.

I det avseendet kommer konferensen att fokusera på ett brett spektrum av frågor och sjukdomar, om än med lungcancer i centrum (eftersom det är den största mördaren av alla cancerformer).

Annons

Huvudteman för konferensen är:

  • Generera likriktning inom diagnosområdet: Utveckling av riktlinjer
  • Säkra patientens tillgång till bättre vård genom riktlinjer för screening
  • Screening och kartläggning från andra sjukdomsområden: Lärande och delning.

Tveka inte, Klicka här för att se den uppdaterade agendan. Nyckeln till konferensen kommer att vara frågorna kring hur hälso- och sjukvården styrs i EU och vilket inflytande Bryssel faktiskt kan och har, med tanke på att många av hälsoområdena faller under medlemsstaternas behörighet (även om Europa har tagit steget). upp på senare tid inom områden som kliniska prövningar och IVD). Nya, uppdaterade riktlinjer (om screening med mera) skulle vara en väg framåt, med tanke på att de potentiellt har mindre stelhet och därför mer flexibilitet (inom strikta säkerhets- och etiska standarder, förstås).

Added EAPM’s Horgan: “We can clearly see that innovation has brought about a greater need for adaptation through appropriate frameworks that must be designed by experts, in consensus – albeit with plenty of necessary input from regulatory bodies.”

"Det är viktigt att se till att alla överenskomna standarder kan uppfyllas i fortsättningen. Vår konferens syftar till att ge en bra start på den processen”, sa han.

Att registrera, klicka här.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend