Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#EAPM: Debatt om lungcancerscreening flyttar till Milano i mitten av maj

DELA MED SIG:

publicerade

on

Efter sin framgångsrika femte ordförandeskapskonferens som nyligen hölls i Bryssel, kommer European Alliance for Personalized Medicine (EAPM) att vara en nyckelnärvaro vid International Forum on Cancer Patients Empowerment, i Milano, den 16-17 maj, skriver European Alliance för Personalized Medicine (EAPM) verkställande direktör Denis Horgan.

Den 15, ett separat möte med titeln Innovation, Guidelines and Screening: The Case of Lung Cancer – Can Italy lead the way?kommer att äga rum på Fondazione Umberto Veronesi på Piazza Velasca, Milano, Italien.

Den tidigare allianskonferensen, med titeln 'Innovation, riktlinjer och screening: Fallet av lungcancer' tog en närmare titt på lungcancerscreening från en synvinkel av flera intressenter, med talare från hela Europa. Den fokuserade också på många av de andra frågor som påverkar personlig medicin idag. Evenemanget i Milano den 15:e kommer att utföra en liknande uppgift, men på nationell nivå.

Flera intressenter som deltar kommer att omfatta patienter, vårdpersonal, forskare och ekonomer.  Vänligen se agendan.

Alliansens närvaro i Italien är ett exempel på en multiintressentgrupp som följer upp sitt uttalade åtagande att hjälpa till att skapa anpassning mellan EU:s verksamhet och de nationella nivåerna, såväl som mellan EU:s medlemsländer. Detta är en EAPM-policy och -prioritering som exemplifierar dess SMART Outreach-metod. SMART står för Svaror Memedlemsländerna And Regioner Ttillsammans och har sett alliansen hålla möten på hög nivå i flera EU-länder, samt hjälpa till att lansera "lokala" personaliserade medicinallianser (inklusive i Italien).

Evenemanget i Milano arrangeras av Università degli Studi di Milano, i samarbete med Fondazioni Umberto Veronesi. Grundaren av den sistnämnda, Umberto Veronesi, dog vid 90 års ålder och var en ledande lampa för att bekämpa och förebygga den fruktansvärda sjukdomen bröstcancer, samt en aktivist i kampanjer mot tobak.

Forumet bygger på en konferens som hölls förra året, i samma stad, som fokuserade på att göra tillgång till personlig medicin till verklighet för patienter.

Annons

Hörnstenen i evenemanget är att anpassa ansträngningarna internationellt via ett centralt fokus för att samordna detta arbete inriktat på att ge Europas patienter mer makt och införa riktlinjer för lungcancerscreening.

Faktum är att alliansen förbereder en vitbok om lungcancerscreening och riktlinjer för Milano-forumet. Detta kommer att stödja det faktum att fynd i både Europa och USA starkt tyder på att lungcancerscreening räddar liv.

Helst, säger EAPM, skulle riktlinjer kunna hjälpa till att binda kostnader genom att förbättra effektiviteten för screeningmetoder och därmed programmen själva.

EAPM anser att EU bör införa riktlinjer som gör det möjligt för medlemsländerna att sätta upp kvalitetssäkrade program för tidig upptäckt av lungcancer.

Gabriella Pravettoni, professor i kognitiv och beslutsfattande psykologi vid universitetet i Milano, sa inför evenemanget i Italien: "Jag och mina kollegor är glada över att ha EAPM tillbaka i Milano, där vi kan bygga vidare på det goda arbete som redan gjordes förra året .”

Professor Pravettoni tillade: "Det är avgörande för Europas patienter att personlig medicin integreras i hälso- och sjukvårdssystemen både på nationell och regional nivå.

"Att stärka patienterna är nyckeln och universitetet i Milano har för första gången i Italien etablerat en "Chair of Humanity", en kurs om humanisering av vården. Detta syftar till att träna läkare att lyssna och relatera till patienter i en existentiell, emotionell och social dimension.

"Vi är väldigt stolta över det här," tillade hon.

Doktor Giulia Veronesi, chef för enheten för robottoraxkirurgi, avdelningen för thorax- och allmänkirurgi, vid Milano-baserade Humanitas Research Hospital, sa: "Vi måste öka medvetenheten om behovet av överenskomna rekommendationer för lungcancerscreening. Utöver detta måste vi förbättra kunskapen hos beslutsfattare och världshälsomyndigheter för att formulera effektiva riktlinjer på den internationella scenen.

"Inte bara det", tillade Dr. Veronesi, "Vi måste arbeta över nationella gränser för att säkerställa samarbete och samarbete och föra parallellt arbete utfört av yrkesgrupper, patientgrupper, hälso- och sjukvårdsfinansierare, läkemedelsföretag och akademiska institutioner till en ny nivå. ”

EAPM:s medordförande och tidigare europeisk hälsokommissionär David Byrne sa: "Det finns ett behov inom det snabbrörliga området sjukvård av fokus på förebyggande vård och personlig hälsovård. Detta är något som alliansen alltid har varit inriktat på och mötet i Milano kan bara bidra till att främja våra mål och våra andra intressenters mål.”

Förra året i den italienska staden träffades högnivåintressenter inom personlig medicin från hela Italien och resten av EU för att gå vidare med denna innovativa form av medicinsk intervention skräddarsydd för individuella patienters specifika behov.

Vid sidan av EAPM är andra ledande organisationer som ansluter sig till forumet den 16-17:e European Cancer Patient Coalition, Handelshögskolan i Stockholm och European Organisation for the Research and Treatment of Cancer.

Förutom EAPM:s vitbok om screening kommer delegater vid det tre dagar långa forumet att publicera en uppmaning till handling. Detta kommer att påminna EU och dess medlemsländer om EPAAC- och CanCon-initiativen och uppmanar EU och dessa medlemsländer att samarbeta.

CanCon följde i kölvattnet av EPAAC. Det leds huvudsakligen av medlemsländer med stöd av EU, och involverar även andra intressenter, inklusive icke-statliga organisationer som arbetar över hela Europa.

CanCon har som mål att minska cancerincidensen med 15 % till 2020 och Call to Action uppmanar de medlemsländer som har anslutit sig till olika mål att inte slösa tid på att implementera rekommendationerna enligt överenskommelsen.

Senare under året kommer EAPM att hålla en pan-europeisk, multidisciplinär kongress specifik för det snabbrörliga området personlig medicin. Det kommer att äga rum 27-30 november.

Med titeln "Personalisering av din hälsa: Ett globalt imperativ!" kommer det att hållas i samarbete med Queen's University Belfast och Visit Belfast.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend