Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#EAPM: Registrera dig nu för sommarskolan för hälsovårdare i Bukarest

DELA MED SIG:

publicerade

on

27-30 juni 2017 kommer European Alliance for Personalized Medicine (EAPM) att stå värd för sin andra sommarskola för unga vårdpersonal, eller HCPs, skriver Europeiska alliansen för personifierade Medicine (EAPM) verkställande direktör Denis Horgan.

Nu är det dags att registrera dig och du kan göra det här.

Inför detta årliga evenemang kommer EAPM att vara värd för ett SMART Outreach-möte för att fokusera på frågorna kring integrationen av innovation i hälso- och sjukvårdssystemen i östra Europa.

Årets evenemang kommer att ledas av Richard Ablin, professor i patologi vid University of Arizona College, som först observerade antigenet PSA så länge sedan som 1970.

PSA-nivåer används nu som ett test för prostatacancer, som hans far hade dött av.

Trots detta har Dr Ablin sedan dess berömt (och kontroversiellt) sagt att USA effektivt slösar bort miljarder varje år på att ge förebyggande prostatacancerscreeningstester som i de flesta fall ger falska positiva resultat.

Ablin hävdar att läkare och patienter bör vara försiktiga när de använder PSA som markör för förebyggande screening.

Annons

Med en så hög profil som medordförande, tillsammans med den tidigare EU-kommissionären för hälsa David Byrne (som också är medordförande för EAPM), är den andra sommarskolan väl redo att bygga vidare på framgången med det första evenemanget, som hölls i Juli 2016 i Cascais, Portugal.

I år kommer konceptet att tas österut till Bukarest, Rumänien, med skolan som äger rum 27-30 juni.

Som nämnts hänger valet av Bukarest ihop med EAPM:s SMART Outreach-projekt. Alliansens konferens i juni 2015 introducerade "SMART"-konceptet, som står för Smaller Member States And Regions Together, och EAPM har utökat detta genom att ta sitt budskap direkt till EU-länderna.

Återigen kommer skolan att få titeln 'LÄRA', som står för Tregnar och Eutbildning för AVANCERADE Clinicians och HCPs, och målet är att föra unga yrkesverksamma i frontlinjen uppdaterade med den snabba utvecklingen inom området.

TEACH, som riktar sig till åldersgruppen 28-40 år, håller fast vid avhandlingen att om personlig medicin ska vara i linje med EU:s och medlemsländernas princip om universell och lika tillgång till högkvalitativ hälso- och sjukvård, så måste den helt klart göras tillgänglig till många fler medborgare än vad som är fallet för närvarande.

Fakulteten har valts från medicinska akademiska, kliniska och forskningsspecialiteter, patientorganisationer och kommunikationsexperter.

Inkluderat kommer en interaktiv session om kommunikation i samråd. Detta kommer att tillåta deltagarna att titta på och kommentera en svår klinisk konsultation som presenteras som ett rollspel med en riktig kliniker, men med skådespelare som spelar rollen som patient och partner.

Denna baslinjesession kommer att kompletteras med kommunikationsworkshops som syftar till att öka medvetenheten om vikten av god kommunikation mellan läkare och patienter.

Beslutsfattande i denna nya era av hälso- och sjukvård är en nyckelaspekt när man implementerar personlig medicin, och ett område som ska täckas under detta breda ämne på sommarskolan är farmaceutens roll, en expertintressent som ofta förbises.

Dessutom är det inte lätt att hitta balansen, eller medelvägen, mellan ny vetenskap/teknik och medicinsk tradition, så en annan handledningssession kommer att ta en titt på olika aspekter, allt från input från samhället för sällsynta sjukdomar, en vy från arenan för diagnostik (inklusive molekylär), profilering och biomarkörer, plus den spännande och snabbt utvecklande världen av gensekvensering.

Som nämnts ovan är ett av de viktigaste målen i den personliga medicineran att förbättra kommunikationen mellan frontlinjens hälsovårdare och deras patienter.

De senare bör ha en lika stor roll i alla beslut som fattas om deras behandling, och detta kräver att de kan mata in viktig information, såsom livsstil och arbetsförhållanden, samt att de är ordentligt informerade från den andra sidan.

Därför kommer tiden på sommarskolan att ägnas åt hälsokompetens, kliniska beslut med patientengagemang och, avgörande, förbättra kommunikationen mellan kärnaktörerna i hälsobeslutsfattande.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend