Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#EAPM: Sommarskola för vårdpersonal hyllad som "stor framgång"

DELA MED SIG:

publicerade

on

Förra veckan var European Alliance for Personalised Medicine (EAPM) värd för sin andra sommarskola för unga vårdpersonal, eller HCP, med titeln "New Horizons in Personalized Medicine", skriver EAPM verkställande direktör Denis Horgan.

Konceptet flyttade österut till Bukarest, Rumänien, i år med skolan som äger rum den 27-30 juni. Det följde på förra årets framgångsrika grundskola som hölls i Cascais, Portugal. Återigen tog skolan namnet 'TEACH', som står för Training and Education for Advanced Clinicians and HCPs, och målet var att få unga, professionella i frontlinjen att hålla fart på den snabba utvecklingen inom området.

Evenemanget såg "stor interaktivitet" mellan alla intressenter och, som också var fallet förra året, var rollspelssessionerna med "läkare-patient" -kommunikation som ett ämne utmärkta, med olika scenarier som täcker hur kliniker idealiskt bör kommunicera med patienten.

Riktat till åldersintervallet 24-40 håller TEACH fast vid avhandlingen att om personlig medicin ska överensstämma med EU: s och medlemsstaternas princip om universell och lika tillgång till högkvalitativ hälso- och sjukvård, så måste den uppenbarligen göras tillgänglig för många fler medborgare än vad som för närvarande är fallet. Inte mindre än 20 EU-medlemsstater var representerade från olika discipliner. Hälso- och sjukvårdspersonal deltog i en 40-minutersföreläsning som sammanställdes för att lyfta fram innovationer som för närvarande pågår inom medicin och för att diskutera hur man inför sådana innovationer i hälso- och sjukvårdssystemen i Europa.

EAPM: s medordförande David Byrne, fd EU-kommissionär för hälso- och konsumentfrågor, sade: ”Händelsen var en stor framgång, med deltagande upp 30% från förra året, och var det perfekta forumet för att dela idéer för innovation och låta HCP: s öva kommunikationsförmåga, vilket är en viktig komponent i personlig medicin framöver. ”

Byrne tillade: "Ett av de viktigaste resultaten här är att vi nu får en väldigt bra uppfattning om vad vårdgivare behöver." "Jag var mycket glad över att vara en del av det, att se entusiasmen från alla deltagare, och jag ser fram emot nästa års tredje upplagan med stort hopp för framtiden för personlig medicin och dess utövare", sa han.

Den 1 juli tar Estland över Europeiska unionens roterande ordförandeskap och kommer att presentera Alliansens Belfast-kongress i november som en viktig hälsoevenemang under dess regi. Alliansens verkställande direktör Denis Horgan sa: ”I den föränderliga hälso- och sjukvården i Europa, som naturligtvis inkluderar den spännande nya utvecklingen inom personlig medicin som vi uppenbarligen kommer att diskutera i Belfast, har den pågående utbildningen av vårdpersonal hittills varit underbetonad. ”

Annons

Horgan tillade: ”Det gläder mig att säga att 90 HCP: er kom med oss ​​här i Rumäniens huvudstad den här veckan, och det är en ökning med cirka en tredjedel vid det första evenemanget förra året. Vi hörde allt om studenter som vill ha en bättre förståelse av diagnoser i riktade terapier, biomarkörer, genetik och annan ny utveckling. De var entusiastiska och engagerade, så framtiden ser bra ut. ”

Evenemanget innehöll massor av direkt dialog mellan expertfakulteten och vårdgivarna och zoomade in på att förbättra kommunikationen mellan unga yrkesverksamma och deras patienter. Eftersom bördan för hälso- och sjukvårdssystemen stiger hela tiden är det viktigare än någonsin att föra samman Europa på ett sätt som förbättrar de redan betydande färdigheter som vårdgivare har för att möjliggöra medbeslutande som effektivt kommer att ge patienten möjlighet.

Självklart utbildas vårdpersonalen till att vara en expert på att diagnostisera tillstånd och föreslå behandlingar. Och ändå vet patienten också mer om sin egen livsstil, arbetsmiljö och hur mycket han kan lita på till exempel resurser för familjeomsorg, så medbeslut är en växande del av dagens medicin.

Hälsokunskap på båda sidor om staketet är därför nyckeln, och EAPM har vid många tillfällen sagt att Europeiska kommissionen, såväl som enskilda medlemsländer, måste främja detta på ett planerat, pågående, harmoniserat och effektivt sätt. Därför är detta uppenbarligen också en politisk och politisk fråga, med tanke på att Europas 500 miljoner medborgare åldras och hälso-och sjukvårdssystem överallt har ökat påfrestningar.

Alla dessa aspekter togs upp under den fyra dagars skolan. Centrum för innovation inom medicin President Marius Geantă sa inför evenemanget: "Medicin förändras varje sekund och vårdgivare måste fortsätta på rätt spår för att ge bästa möjliga vård för patienter." Geantă tillade: ”TEACH-sommerskolan för personlig medicin är den första och är fortfarande det enda omfattande utbildningsprogrammet för vårdgivare och vi blev hedrade att vara värd för 2017-upplagan i Bukarest.

"Det gjorde det möjligt för unga HCP: er att förbättra sin kunskap om personlig medicin och dess potential, liksom att ge feedback om de prioriteringar som de ansåg att vi borde zooma in längs linjen."

Platsen för sommarskolan 2018 kommer att tillkännages i september, med tre Alliance-organisationer som uttrycker intresse för att vara värd för den.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend