Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#EAPM: Framgångsrika sommarskolefrågor sjukvårdspersonal rapporterar

DELA MED SIG:

publicerade

on

I kölvattnet av den nyligen genomförda, mycket framgångsrika sommarskolan för unga hälso- och sjukvårdspersonal (HCPs), har European Alliance for Personalized Medicine släppt en rapport av veckans evenemang med titeln "New Horizons in Personalized Medicine", skriver europeiska alliansen för personifierade Medicine (EAPM) verkställande direktör Denis Horgan.

Delegater och fakulteten välkomnades till Bukarest, Rumänien, vid vad som var ett annat stort evenemang för personlig medicin som ägde rum i östra Europa.

Den pågick 27-30 juni. Se följande länk till rapporten.

EAPM:s medordförande och tidigare EU-kommissionär för hälso- och konsumentfrågor David Byrne sa: "Dessa sommarskolor handlar i första hand om att öka medvetenheten och öka kunskapen om personlig medicin. Utbildning inom detta område är av största vikt, om vi alla ska få ut det mesta av den otroliga vetenskap som har dykt upp och som fortsätter att gå framåt med blixtens hastighet. "Den efterföljande rapporten är utformad för att lägga ytterligare till debatten om behovet av fortlöpande utbildning i dessa snabba tider," tillade Byrne.

EAPM kallar sina skolor med akronymen LÄRA, som står för Tregnar och Eutbildning för AVANCERADE Clinicians och HCPs. Målet är att ge unga hälsovårdare uppdaterade med utvecklingen inom detta spännande nya område.

Eftersom titeln på evenemanget bland annat var "New Horizons in Personalized Medicine", utgjorde sommarskolan ett mycket interaktivt forum för att dela idéer om innovation och öva på kommunikationsförmåga.

Det gjorde det möjligt för deltagarna att förbättra sina kunskaper om personlig medicin och dess potential, samt ge feedback om de prioriteringar vi borde zooma in på längre fram.

Annons

EAPM:s verkställande direktör Denis Horgan sa: "Förutom att vi producerade en ny grupp alumner från Summer School, som alla var mycket glada över att de hade deltagit, lyckades vi öka siffrorna avsevärt från 2016, med cirka 30 %."

Horgan added: “These summer schools certainly deepen the work of EAPM and we will bringing issues that the attendees highlighted – such as barriers and enablers – to the attention of policy makers, as ever. It is not only the alumni that learn a lot at these events, the Alliance and the faculty expand their knowledge too in a highly interactive two-way street.

"Det är därför vi också publicerar en rapport, för en bredare syn på personliga läkemedelsintressenter."

En av många viktiga erkännandepunkter som framkommit är frågan om HCP-migrering från mindre, mindre rika medlemsländer till de större och rikare.

Deltagarna var överens om att EU borde göra mycket mer för att råda bot på en situation som kommer att bli ohållbar längre fram.

Bland andra lärdomar som Alliansen säger att de kan ta med sig till nästa års sommarskola inkluderar tillägg till läroplanen för att säkerställa att det kommer att finnas fler av de mycket framgångsrika kommunikationsrollspelen vid nästa års evenemang, det kommer att finnas fler tvärvetenskapliga sessioner, för att se hur olika HCP:er tolkar olika scenarier, och EAPM kommer att introducera utökade fråge- och svarsmöjligheter, tillsammans med fler kursavbrottssessioner i veckan.

Medordförande Byrne tillade: "Faktum är att det måste erkännas att patienten står i centrum för sin egen behandling och hälsorelaterade beslut, och relevanta färdigheter måste utvecklas därefter.

“After two summer schools, EAPM and the faculty are now even-more convinced that an improvement in such skills among HCPs is vital to giving the right treatment to the right patient at the right time – our ultimate aim.”

Marius Geantă, ordförande för Center for Innovation in Medicine, sa: "TEACH Summer School för personlig medicin är den första, och förblir det enda, heltäckande utbildningsprogrammet för HCPs och vi fick äran att vara värd för 2017 års upplaga i Bukarest."

Enligt Horgan har tre medlemsländer redan uttryckt intresse för att hålla sommarskolan 2018.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend