Anslut dig till vårt nätverk!

Läkemedel

Lissabon kommer att vara värd för en europeisk konferens om #beroendebeteenden och beroenden

DELA MED SIG:

publicerade

on

Ledande internationella experter inom beroendevetenskap kommer att träffas i Lissabon den 24–26 oktober 2017 för den andra europeiska konferensen om beroendeframkallande beteenden och beroenden. "Lissabon Addictions 2017" kommer att visa upp den senaste vetenskapliga kunskapen inom detta område och utforska utmaningar som rör olagliga droger, alkohol, tobak, spel och andra beroendeframkallande beteenden.

Konferensen arrangeras gemensamt av: det portugisiska generaldirektoratet för intervention mot beroendeframkallande beteenden och beroenden (SICAD); den vetenskapliga tidskriften Addiction; European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction (ECNN) och International Society of Addiction Journal Editors (ISAJE). Hittills har cirka 800 deltagare från alla kontinenter anmält sig till evenemanget, som är utformat för att tilltala en multidisciplinär publik. Bland de områden som behandlas kommer att vara: epidemiologi, offentlig politik, klinisk forskning, psykofarmakologi och samhälls- och beteendevetenskap. Konferensen, som kommer att hållas på kongresscentret i Lissabon, är uppbyggd kring följande teman: • Från vetenskap till policy och från policy till vetenskap • Att mäta missbruk — en fråga om skala • Gränser för missbruk • Utmaningar framåt Det rika programmet kommer att innehålla keynote tal, presentationer från globalt kända forskare och en rad snabba kommunikationer, tematiska sessioner och sidoevenemang. Framstående partners, inklusive nationella såväl som internationella organisationer (t.ex. FN, Europarådet och Europeiska kommissionen) kommer att bidra till evenemangets vetenskapliga excellens. Öppnings- och avslutningssessionerna är öppna för media: • Öppningssession: 24 oktober — 10.30–11.00 • Avslutningssession: 26 oktober — 16.30 Mot bakgrund av det intresse som visats för årets evenemang, är arrangörerna glada att kunna meddela att den tredje Europeisk konferens om beroendeframkallande beteenden och beroenden kommer att äga rum i Lissabon den 23–25 oktober 2019.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend