Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

#EMA - EU: s läkemedelsmyndighet minskar arbetsbelastningen som förberedelse för #Brexit-störning

DELA MED SIG:

publicerade

on

Europas narkotikatillsynsmyndighet drar ner på lägre prioriterat arbete när de förbereder sig för störningar orsakade av Brexit och behovet av att flytta från London till en annan stad inom EU. Europeiska läkemedelsmyndigheten (EMA) sa på tisdagen att dess "affärskontinuitetsplan" innebar att den skulle avbryta arbetet med en ny webbportal och ett elektroniskt inlämningsprojekt för läkemedel, såväl som utvecklingen av en färdplan för öppenhet.

Det minskar också antalet revisioner, några bolagsstyrning och stödverksamhet, och färre EMA-personal kommer i framtiden att delta i externa möten eller konferenser.

Åtgärderna kommer att frigöra personal för att fokusera på regleringseffekten från Storbritanniens utträde ur EU och byråns omlokalisering, samtidigt som den kan fortsätta med det viktiga arbetet med att utvärdera och övervaka läkemedelssäkerheten.

EMA har nästan 900 anställda och fungerar som en enda kontaktpunkt för narkotikatillsyn över hela Europa. Dess tillkännagivande kommer samma dag som EU-tjänstemän avslöjade att 19 europeiska städer hade ansökt om att ersätta London som värd för organisationen.

Medicinska forskare och läkemedelsföretag har länge varnat för att tvångsförflyttningen av EMA – Europas motsvarighet till amerikanska Food and Drug Administration – kan äventyra den smidiga övervakningen av läkemedel.

Och byråns verkställande direktör, Guido Rasi, har sagt att han fruktar att förlora erfaren personal som kanske inte vill flytta sina familjer.

Annons

Noel Wathion, Rasis ställföreträdare och chef för byråns Brexit-arbetsgrupp, upprepade utmaningarna på tisdagen.

"Att förbereda sig för flytten, hantera de nödvändiga förändringarna och ta itu med utmaningar som eventuella förluster av kunnig och erfaren personal på ett proaktivt och effektivt sätt kräver avsevärda interna resurser", sa Wathion.

"Med affärskontinuitetsplanen syftar vi till att säkerställa att bedömningen av läkemedel inte störs och att patienter i Europa fortsätter att ha tillgång till högkvalitativa, säkra och effektiva läkemedel."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend