Anslut dig till vårt nätverk!

eHälsa

#Health – New e-health platform to help Elderly in Europe

DELA MED SIG:

publicerade

on

Det finns många fall av kardiovaskulära sjukdomar (CVD) och demens i Europa bland äldre. Anledningen bakom den ökade tillväxten av denna sjukdom är på grund av fel livsstil följt av äldre. Men med regeringen som vidtar extra åtgärder för att få ner problemet, finns det en stor chans att minska antalet. Nyligen utvecklades den nya e-hälsoplattformen av EU-finansierade HATICE-projektet som riktar sig till åldrande människor i EU och för att få ner fallen av hjärt-kärlsjukdom. För närvarande testas den internetbaserade interventionen genom randomiserad kontrollerad studie i Frankrike, Nederländerna och Finland. Testet görs på över 2500 individer som är över 65 år och med hög risk för hjärt-kärlsjukdom.

Trail-målet:

Anledningen till att den nya e-hälsoplattformen genomförs är för att avgöra om plattformen och interaktionen med sjuksköterskan kan gynna deltagarna genom att minska risken för att utveckla hjärt-kärlsjukdom och demens. Huvudfokus för denna bana är att öka medvetenheten bland äldre och konstruera den i livsstilen.

HATICE-forskare integrerade riktlinjerna i länder för att förebygga CVD och jämförande analys av nationella och europeiska riktlinjer för primär CVD-prevention. Teamet använder denna information för att utveckla plattformens livsstilsrådgivning och relevanta inställningar. I sitt experiment delade de in individer i två grupper: Den första gruppen var den som har tillgång till internetbaserad information via en plattform där de kan veta allt om livsstilsförändringar som krävs för att minska risken för hjärt-kärlsjukdom och andra sjukdomar. Tillsammans med detta kan de också interagera med sjuksköterskan, få riktlinjer och kan göra informerade livsstilsförändringar. För det andra fick gruppen en enkel plattform med den grundläggande informationen.

According to the Dr Mariagnese Barbera from the University of Eastern Finland, “The possibility of devising common preventive programmes throughout Europe and delivering them through the internet means that we may be able to reach a larger portion of the population in a simpler and cost-effective way. This would improve our chances of better preventing cardiovascular disease and dementia.” It will definitely help the elderly to get proper information from a verified source from internet, reduce their physical effort to doctor’s clinic and what’s more they can order prescribed medicines online using codes from Bydiscountcodes.co.uk. Så detta kommer inte bara att hålla dem informerade utan kommer också att motivera dem att anta en hälsosam livsstil eftersom de med hjälp av internet kan nå och få resurser levererade enkelt.

Annan inställning, ett mål:

Annons

Enligt pressmeddelandet publicerat i Journal of Alzheimer Disease, även om de fann skillnader mellan länder i kardiovaskulär risk, kommer studien att hjälpa till att definiera förebyggande strategier och CVD är tillämpliga internationellt. Även om det är ett litet steg men säkert i rätt riktning och kommer att bidra till att dämpa risken för hjärt-kärlsjukdom, demens och andra äldres sjukdomar avsevärt över tid. Även om det fortfarande är långt kvar men experimentet visade lovande resultat och är naturligtvis fickvänligt för äldre eftersom de kan kolla e-plattformen istället för att gå på konsultation.

 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend