Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

#Coreper godkänner #EMA och #EBA flyttningar

DELA MED SIG:

publicerade

on

Den 17 oktober godkände Ständiga representanternas kommitté (Coreper) på rådets vägnar en överenskommelse med Europaparlamentet om texten till förordningarna för omlokalisering av Europeiska läkemedelsmyndigheten (EMA) till Amsterdam, och av European Banking Authority (EBA) till Paris, skriver Martin Banks. 

De två byråerna är för närvarande baserade i London, i Storbritannien, och behöver flyttas i samband med Storbritanniens utträde ur EU (Brexit). Europeiska läkemedelsmyndigheten ansvarar för den vetenskapliga utvärderingen, övervakningen och säkerhetsövervakningen av läkemedel. Det är därför avgörande för att den inre marknaden för läkemedel i EU ska fungera.

European Banking Authority arbetar för att säkerställa effektiv och konsekvent tillsynsreglering och tillsyn över hela den europeiska banksektorn. Bland andra uppgifter bedömer EBA risker och sårbarheter i EU:s banksektor genom regelbundna riskbedömningsrapporter och EU-omfattande stresstester.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend