Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#EAPM - Twilight Zone är ingen plats för personlig medicin

DELA MED SIG:

publicerade

on

Halloween är redan över oss och Alla helgons dag följer i dess kölvatten, om du ursäktar den dödliga ordleken, skriver European Alliance for Personalized Medicine (EAPM) verkställande direktör Denis Horgan.

De flesta av dem som arbetar vid institutionerna i Bryssel kommer att ta "bron" på grund av dagens (torsdag 1 november) semester och, på tal om saker som ansluter, kommer EAPM:s andra årliga kongress i slutet av november att göra sin egen kontakt genom att ta med intressenter i personlig medicin tillsammans i en one-stop-shop.

Det kommer säkert att bli en "thriller"...

Evenemanget kommer under rubriken 'Forward as One: Integrating Innovation into Europe's Healthcare Systems', och kommer att ge det idealiska utrymmet för att möjliggöra ett möte mellan sinnen och expertis plus en viktig möjlighet för utformningen av verkliga handlingsplaner.

Kongressen kommer att äga rum i Milano den 26-28 november, där alliansen arbetar i partnerskap med Lombardiets regionala råd för evenemanget.

Siffrorna är redan i de höga hundratals och stiger för varje dag, medan kalibern av högtalare är av högsta kvalitet.

Om du har'Om du inte har registrerat dig ännu kan du göra det här. och med tanke på tiden på året, desto mer heliga bland er kommer att trycka på registreringsknappen...

Annons

Förra året'Den inledande kongressen i Belfast var en stor framgång och det ultimata målet för Milano-upplagan är att matcha och till och med överträffa 2017 års evenemang i Nordirlands huvudstad.

På Milano-kongressen kan du förvänta dig att se cirka 1000 XNUMX Life Sciences tankeledare och, precis som förra året, kommer evenemanget att samla nyckelpublik som bidrar till det stora programinnehållet, temaspåren och viktigt kunskapsutbyte.

Läs mer, här..

Detta nyckelevenemang kommer att samla ledande experter på arenan för personlig medicin från patientgrupper, betalare, hälso- och sjukvårdspersonal samt företrädare för industri, vetenskap, akademi och forskning.

Det finns uppenbarligen en hel del frågor som påverkar hälso- och sjukvården i allmänhet och personaliserad medicin i synnerhet framöver, inte minst valet till Europaparlamentet i maj nästa år och det aktuella fokuset på HTA:s framtid.

Dessa (och många andra frågor) kommer alla att komma under lupp på kongressen.

Erfarenheten har lärt oss att det alltid är viktigt att hålla ett sinnesmöte inom hälso- och sjukvården, och evenemanget kommer att lägga stor vikt vid utvecklingen från tidigare kongresser under hösten, behovet av att nå ut till gamla och potentiellt nya, och den pågående bedömningsdebatten.

Tidpunkten för evenemanget är nyckeln eftersom förändringar är på gång i parlamentet. Totalt representerar 751 ledamöter för närvarande cirka 500 miljoner människor från 28 medlemsstater. Men i februari i år röstade parlamentet för att minska antalet parlamentsledamöter till 705, en förändring som kommer att börja efter att Storbritannien drar sig ur EU enligt nuvarande tidsplan.

Det är avgörande för Europas hälsa att intressenter engagerar sittande parlamentsledamöter, de som ska väljas in i kammarkollegiet och en tillträdande ny kommission. Detta kommer att vara ett centralt mål för konferensen.

Evenemanget i Milano kommer också att tillåta intressenter att framföra sina åsikter innan de levererar nyckelaspekter till beslutsfattare på europeisk, nationell och regional nivå. Detta kommer i praktiken att möjliggöra en brygga till företrädare inom olika politikområden. Konsensus är kung.

Kongressens övergripande mål är att identifiera och exakt definiera de kritiska barriärerna som begränsar upptaget av personlig medicin, samtidigt som man utvecklar realistiska, fungerande lösningar som kommer att förbättra patienternas tillgång till riktad behandling i hela Europa.

Innovation och incitamenten för den är avgörande för hälsa och välstånd i det nuvarande EU-28 (och kommer att bli ännu viktigare efter att Storbritannien lämnar). Det uppmuntrar också investeringar från länder utanför EU, vilket är klart bra för företag och jobb.

Det är obestridligt att innovation måste skjuta i höjden till nya höjder, och implementeras och integreras, till förmån för EU:s medborgare. Vi är säkra på att Milanokongressen kommer att föra Europa framåt i detta avseende.

Så när vi marscherar in i vintermånaderna är Halloween en angelägen påminnelse om att vi inte kan tillåta en dödlig tystnad att sänka sig över behovet av den bästa sjukvården för Europas patienter.

Spöket av utmaningarna med en åldrande befolkning hotar i stort sett hela tiden, så nu är det dags att förvandla dimmiga idéer till solid verklighet, eftersom den personliga medicinrevolutionen inte helt enkelt kan vara fancy dress.

Njut av firandet, njut av långhelgen och vi ses i Milano.

För att registrera, klicka på här.. Klicka på för att se programmet här..

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend