Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#EAPM - Sök efter "Fountain of Youth" lyckas inte få upp kongressens agenda...

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi närmar oss EAPM:s andra årliga kongress i Milano (26-28 november) och registreringen kommer att avslutas inom de närmaste dagarna, så nu är det ett bra tillfälle att komma ombord, här., skriver europeiska alliansen för personifierade Medicine (EAPM) verkställande direktör Denis Horgan.

Mer än 700 intressenter har redan skrivit ner sina namn för evenemanget, som kommer under bannern "Forward as one: Integrating Innovation into Europe's Health Care Systems'.

Till skillnad från den 69-årige holländaren i nyheterna på sistone, som försöker ändra sin ålder lagligt till 49 för att få bättre reaktioner på dejtingsajter, kommer vi inte att söka efter Fountain of Youth när vi är i Italien.

Men vi kan försäkra er om att det verkligen kommer att finnas en grund av kunskap och idéer om hur man för in innovation i hälso- och sjukvårdssystemen i den snabbrörliga eran av personlig medicin.

EAPM's andra årliga kongress har, liksom den första upplagan och flera ordförandeskapskonferenser, samlat ledande experter inom den snabbrörliga sjukvårdsarenan. I år är vi också glada över att arbeta i partnerskap med regionen Lombardiet.

Och förutom de ämnen du kan förvänta dig, kan deltagarna reflektera över det faktum att Europeiska kommissionens GD SANTE Generaldirektör Anne Bucher - på jobbet bara några korta veckor - har lovat att bygga vidare på Xavier Prats Monnés, hennes föregångare, arbete och sagt att hon kommer att "hålla fast vid mycket starka prioriteringar när det gäller hälsa." 

Bucher använde en analogi av flyggässens V-form när han betonade att kommunikation och samarbete är nyckeln i sektorn. I en sådan formation, säger hon, "flyger gässen 70 % mer än ... på egen hand". 

Annons

Hon har rätt, du vet...

Och ett annat aktuellt ämne för diskussion kommer på baksidan av parlamentets miljö-, folkhälsa- och livsmedelssäkerhetsutskott (ENVI) som antog 11 kompromissändringsförslag med hänsyn till vad som har kallats Europeiska socialfonden Plus (ESF+).

En av kompromisserna skulle öka finansieringen för hälsodelen från kommissionen's föreslog 413 miljoner euro till 473 miljoner euro mellan 2021-2027.

Föredragande Cristian-Silviu Bușoi, en långvarig anhängare av EAPM och dess mål, är emot planerna på att lägga hälsobudgeten under det större paraplyet ESF+, med ENVI som noterar att han "beklagar" tillbakadragandet av hälsa som ett separat och robust program, "finns oacceptabelt den föreslagna minskningen av anslagen till hälsa” och argumenterar för att höja budgeten till åtminstone samma nivå som i den nuvarande fleråriga budgetramen.

Bra jobbat, Cristian.

Samtidigt har hälsoministeriet i Spanien lagt fram en strategisk plan som säkerställer tillgång till CAR-T-terapier, via en tvåstegs organisationsmodell.

En del kommer att utse referenscenter för att använda CAR-T-terapier, och det finns inga argument där, men förslag för den andra nivån har uppfattats som att landet vill utse spanska tillverkningsanläggningar för CAR-T-terapier.

Det är inte så här saker fungerar för tillfället, med godkända terapier som bara görs i New Jersey (Novartis) och Kalifornien (Gilead).

Kongressen kommer att följa allt ovanstående noga, och rätt personer kommer att göra det efter, eftersom hundratals Life Sciences tankeledare kommer att vara Milano när EAPM samlar nyckelpublik som bidrar till det stora programinnehållet och viktiga kunskapsutbyte.

Ett stort antal branschfolk, statliga tillsynsmyndigheter, patienter, forskare, akademi, hälso- och sjukvårdspersonal, journalister och utställare kommer att vara där för att driva insikter till handling och mer än någonsin i år kommer fokus att ligga på det kommande valet till Europaparlamentet och inrättandet av ett nytt kommissionärskollegium.

Dessa institutioner kommer att få i uppdrag att utforma och implementera regelverk inom alla områden, inklusive hälsa naturligtvis.

Ett av kongressens huvudmål är att engagera politiker och lagstiftare inom det snabbväxande området personlig medicin och leverera politiska frågor genom vår konsensusbaserade process. Klicka här för att se programmet.

Europa måste inse att hälsa är lika med rikedom och att investeringar i forskning och innovation, tillsammans med lagar och regler som är ändamålsenliga och speglar medicinens snabbt föränderliga värld, är avgörande. 

Det måste finnas uppmuntran och incitament för dem som vill investera och förnya sig i Europa. Vi har kompetensen och faciliteterna inom blocket men saknar för närvarande en idealisk miljö som säkerställer bättre tillgång till behandling för patienterna.   

Innovation och incitamenten för den är avgörande för hälsa och välstånd i det nuvarande EU-28 (och kommer att bli ännu viktigare efter att Storbritannien lämnar nästa år). Det uppmuntrar också investeringar från länder utanför EU, vilket är klart bra för företag och jobb.

Fler ämnen som tas upp på evenemanget kommer att inkludera ett tvådagarsspår på MEGA-initiativet som vinner stor dragning. MEGA står för Million European Genomes Alliance och den gemensamma deklarationen från en koalition av villiga medlemsländer i april indikerade politiskt stöd för att länka befintliga och framtida genomiska databanker, på frivillig basis, för att nå en kohort på en miljon sekvenserade genom som är tillgängliga i EU senast 2022. 

Också uppe för diskussion på kongressen kommer att vara en mängd sjukdomsområden, den pågående debatten om HTA, män's hälsa och en uppsjö av andra relevanta ämnen - allt under paraplyet att underlätta innovation.

Vi är övertygade om att kongressen kommer att tillåta er alla att framföra era åsikter innan ni levererar nyckelaspekter till beslutsfattare på europeisk, nationell och regional nivå. Detta kommer i praktiken att möjliggöra en brygga till företrädare inom olika politikområden.

Så KOM med oss ​​i Milano...Registrera dig här..

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend