Anslut dig till vårt nätverk!

Sjukdomar

Kommissionen och 35 partnerländer upprättar ett partnerskap på 100 miljoner euro för att stärka forskningen om #RareDiseases

DELA MED SIG:

publicerade

on

Som ytterligare en manifestation av ett Europa som skyddar dess medborgare, kommissionen och 35 partnerländer har upprättat ett nytt forskningspartnerskap om sällsynta sjukdomar. Partnerskapet kommer att ge miljontals européer som lider av en av de många sällsynta sjukdomarna ett nytt hopp om förbättrad diagnostik och bättre behandlingar och vård.

Med en budget på över 100 miljoner euro, varav hälften kommer från EU:s forsknings- och innovationsprogram Horizon 2020 och hälften från partnerländerna, Europeiska gemensamma programmet för sällsynta sjukdomar kommer att syfta till att se till att nya behandlingar och diagnostiska verktyg når dem som behöver dem mest.

Forsknings-, vetenskaps- och innovationskommissionär Carlos Moedas sa: "Patienter med en sällsynt sjukdom lider ofta i onödan och dör i förtid. Vi måste göra mycket mer för att utveckla effektiva behandlingar och förbättra diagnosen. Detta partnerskap visar hur vi kan slå samman Horisont 2020-finansiering och resurser från EU:s medlemsländer och utanför för att rädda liv och skydda människor.”

Partnerskapet omfattar mer än 130 enheter från 35 länder och kommer att koordineras av det franska National Institute of Health and Medical Research INSERM. Partnerskapet lanseras officiellt den 1 januari 2019 och kommer att löpa över fem år. Mer information finns i a nyhetsvarning och en faktablad

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend